twenty-three

13.3K 612 81
                                    

,,Cože?! Vždyť to neplatí, nikdo u toho nebyl!" zvýšil hlas Ashton, pravděpodobně zabraný do rozhovoru s Jeremym.

,,Ale platí! Dělej, dvacet dolarů," nastavil ruku Jeremy před Ashtona a dál postával asi dvě stopy od Luka. Ten je protočil očima a otočil se s prosebným pohledem na Alexe. Potichu jsem položila nohu na poslední schod a vduchu se pochválila za svůj, až příliš tichý, sestup po schodišti. Po předních částech nohou jsem docupitala opatrně ke dveřím a nakoukla dovnitř, tak, abych zůstala v utajení.

,,Sorry brácho, ale jseš fakt kokot," frustrovaně prohodil rukama Alex ,,nečekal bych, že to řeknu, ale vážně jsi ošukal Marry jenom kvůli dvaceti dolarům?!" Ze široka jsem otevřela oči a povytáhla obočí.

,,Tak ses toho měl ujmout ty," nekompromisně pronesl Lucas a zahleděl se zpátky do stříbrného smartphonu, který svíral v pravé ruce. Uchechtla jsem se, ačkoliv mi nebylo zrovna dvakrát příjemné, že hlavním bodem jejich rozhovoru byla moje osoba.

,,Ty jseš dement," ušklíbl se Alex ,,ale Marry je kurva kost." Protočila jsem očima a udělala asi tři kroky dozadu. Poslepu jsem rukama nahmátla široký schod a opatrně se na něj usadila. Když jsem se ujistila, že sedím na správném místě, překřížila jsem nohy do tureckého sedu a z kapsy fialových tepláků vyndala svůj smartphone. Odemkla jsem ho pomocí gesta a najela do galerie. Pravým palcem jsem zvolila video, na kterém Luke předvádí velkolepou show a zesílila zvuk na poslední čárku. Uchechtla jsem se, když se postava na skleněné obrazovce zatočila dokola a uklonila se.

,,Luku, přestaň," otráveně otočil hlavu Josh.

,,Vždyť nic nedělám," rozčílil se. Ušklíbla jsem se a nechala video přehrát ještě jednou.

,,V tom případě mám teda halucinace."

,,Taky to slyším," připojil se do dialogu doteď mlčící Ashton. Na rtech se mi rozlil široký úsměv, dostala jsem nápad. Ujistila jsem se, že video bude ještě minimálně minutu hrát a zamkla telefon. Zastrčila jsem ho na jeho původní místo, do kapsy.

,,Luku, můžeš zmlknout?! Je to šílený, to tvoje falešný pobrukování," vstoupila jsem mezi dveře a rozhlédla se po volném místě. Okolo malého stolku, na kterém stála větší, do poloviny vyhořelá svíčka, byly čtyři židle, všechny bohužel obsazené. Povzdychla jsem si a sesunula se na zem hned vedle dveří, asi dvě stopy od Lucase.

,,Ale já -"

,,Ale ty neumíš zpívat, všichni to chápeme," odbyla jsem ho a snažila se zadržet smích. Celou dobu mi cukaly koutky, když se ale Luke zhoupnul na židli a chvíli potom políbil zem, vyprskla jsem v hlasitý smích.

,,To nezpívá Luke, že ne, Marry. Teď se válí po zemi a mlčí, takže..." nakousnul téma Jeremy.

,,Jak se to vezme," pohotově jsem odpověděla ,,chceš vidět, jak umí tancovat?" se smíchem jsem dodala. Vysmátý Jeremy pokýval hlavou a jen co jsem odemkla svůj smartphone, vytrhnul mi ho z ruky a spolu s ostatními se bavil na Lucasův účet.

,,Panebože," rozesmál se na celé kolo a z očí mu vyteklo pár slz.

,,Jak. Chceš." pronesl ledově Lucas a než jsem se nadála, přehodil si mě přes rameno a mířil ven z chaty. Zabouchl za námi dveře a zrychlil krok. Uchechtla jsem se a slabě ho praštila pěstí přes bílé tričko do zad.

,,Kámo, v pohodě?!" křikl za ním Alex. Luke se se mnou otočil a vydal se zpátky k chatě. Prošel kolem Alexe, jako by byl vzduch a vyběhnul se mnou schody. Vkročil do malého, bíle vymalovaného, pokoje a postavil mě na pevnou zem.

,,Hezkou noc, princezno," spiklenecky se ušklíbl a otočil se. Vyšel ze dveří a se silným třísknutím je zavřel. Pokroutila jsem nad ním hlavou a rozhodla se, dál jeho chování neřešit. Skočila jsem do útulné postele a zakryla se peřinou.

***

Zvuk motoru mě donutil otevřít oči. Zamrkala jsem a rozhlédla se kolem sebe po stísněném prostoru zalitém tmou. I přes to, že jsem nohy měla skrčené, v prudkých intervalech jsem narážela na tvrdou plochu s poměrně dlouhým oknem, přes které jemně prosvítalo čisté měsíční světlo. Otravný zvuk utichl a auto prudce zastavilo. Jediné, co šlo slyšet, byly tiché přibližující se kroky. Zatajil se mi dech, když mi konečně došlo, že to, co se děje, není sen, ale tvrdá realita. Zadní dveře kufru se otevřely a vysoká, svalnatá postava ve svitu Měsíce připomínala barvou pleti Edwarda Cullena.

,,Copak, princezno, nemůžeš spát?" ušklíbl se Lucas a natáhl ke mně ruku, abych mohla vylézt. Posměšným pohledem jsem jeho ruku odmítla a vystřelila do sedu.

,,Kde to jsme?" nedůvěřivě jsem se zeptala.

,,My? Ne, princezno, TY."

,,Cože?" nechápala jsem. Když mě ale jeho ruce za pas nadzvedly, došlo mi, že tu nejsme jenom tak, na procházce. Postavil mě na zem a ruce zabořil hluboko do kapes černých tepláků.

,,Tak znova, princezno," nasadil neutrální výraz ,,já jedu pryč, ty buď dojdi, nebo si tu klidně zůstaň."

,,A to jako proč?" snažila jsem se z něj vymámit důvod pobytu tady.

,,Protože mě prostě sereš." Rychlým krokem přiskočil k předním dveřím a otevřel je. Usedl na místo řidiče a zavřel za sebou. Levou ruku umístil na volant a pravou otočil klíčem v zapalování. Nastartoval auto a bez mrknutí oka odjel. Nechal mě stát samotnou uprostřed temného lesa jen v teplákách a slabém tričku.

,,Kruci péro!" zanadávala jsem a naštvaně pravou nohou kopla do kamínku. Ten se rozletěl jako raketa a narazil do stromu. I přes tu tmu bylo poznat, že se jedná o starý a vysoký smrk. Jehličí měl namodralé a mezerami mezi jehlicemi prosvítaly zářivé hvězdy. Povzdychla jsem si a stále bojovala s myšlenkou, jestli tu zůstat stát, nebo se pokusit najít správnou cestu.

,,Hello from the other side..." hrála mi v uších povědomá melodie. Pravá ruka mi automaticky vystřelila k teplákům. Vytáhla jsem zlatý smartphone a stiskla zelené digitální tlačítko.

,,Marry?" ozvalo se z telefonu.

,,Jo?"

,,Zůstaň kde jsi, ten debil už pro tebe jede," zavěsil Ashton.

Ušklíbla jsem se. Když chce válku, má ji mít.

věnováno pro @Kikuska2004, @-sunny-, @natalii_D, @MichaelaRemetov, @KRiss752, @Evil_Venus, @darkdenvid, @Alessandralionelli, @BajerkaLaAn, @unicorn_Nany, @live_dead, @Evelovebooks, @zuzca1, @newky1, @SabiYtLover, @EmmkaLachova, @Otazka321, @barda_5SOS_1D, @akuskao26, @brambva, @_Muffi_, @Petulak, @foximka, @NelaPreguzov, @BrokoliceAnnie, @alessandremay, @AnikaPekelsk, @eliluk, @HankaJurkovsk, @AnickaPan, @Petulatt, @_lovelygirls, @vicky0011, @MrsDepression, @magdalenka77, @Mia--Moore, @natquik, @krausverunka02, @susie3513, @Dee_dou, @amyes12, @RetArdTerOllie393, @Happy_nutella, @Linda225, @QueenAdina1, @berenik33, @-dchmd-, @sasenka12, @qwrtuiqwrtui, @NellyRayn, @kaktusaak, @xoxoBizzlexoxo, @AnikaPtkov1, @lucc96 a @ZombieAnnabel

Step Brother byl nominován do OCENĚNÍ za Jaro 2016, nečekala jsem to.

Step brother [CZ]Where stories live. Discover now