eight

15.6K 594 32
                                    

,,Alexi, rád tě zase vidím," vesele se přivítal Ben s Alexem.

,,Já vás taky, ale už budu muset jít. Ehm,...tak nashle," vzápětí bouchly dveře a následovalo dlouhé ticho. Už dobrých deset minut sedím opřená o zeď v Lucasově pokoji a nemůžu usnout. Bývale bych ještě spala, kdyby mě ale neprobudila hlasitá rána zapříčiněna mým pádem z postele. Probrala jsem se na zemi, na čele budu mít nejspíš pěknou bouli.

,,Lucasi, víš vůbec, kolik je hodin?! Jak to, že už dávno nespíš," tvrdě se zeptal Ben Luka.

Byla jsem překvapena Lucasovou reakcí, když odpověděl: ,,Půl jedenáctý, tati. A neboj se, nebudu tady dlouho zaclánět, můžete si s Anne jít užít hned."

,,Lucasi, chovej se slušně, Anne na tvoje výlevy není zvědavá! A nemysli si, že nevím, proč ještě ponocuješ, zase tam máš nějakou holku?!" rozčílil se a vydal se ke schodům. Lehla jsem si zpátky do velmi voňavě postele a předstírala, že pořád spím. Vmžiku se otevřely dveře a do místnosti tak proniklo pichlavé světlo. Benova hlava se objevila mezi dveřmi, následně se otočil na patě a sešel zpátky dolů. Nedalo mi to, vylezla jsem z postele a potichu se připlížila na kraj schodiště. Měla jsem tak dokonalý výhled na celou situaci.

,,Lucasi, můžeš mi vysvětlit, co dělá -" začal vlídně Ben.

,,Nevím, co tady ta děvka chce, nikdo ji nezval. Přilezla sama, jen menší nedorozumění," snažil se vysvětlit Luke. Plesk. Benova ruka přistála na jeho již horké tváři.

,,Tohle je naposled, co jsi o Marry řekl, že je děvka!"

,,Ty ji znáš? Neříkej mi, že si s ní něco měl," skoro se mu vysmál Luke. Další facka, tentokrát ale z druhé strany.

,,Chápu, že jste si s Mariou nesedli, ale nebudeš ji nazývat děvkou! Je to moje dcera, probůh," vyštěkla má matka.

,,Co?! Její dcera?! To je snad špatnej sen!" pleskl se Luke do čela.

,,Ano, moje dcera," souhlasila má matka.

,,Víš co, synu, dělej si co chceš, zítra si ale promluvíme. My s Anne teď jdeme spát, dneska už toho bylo moc."

Musela jsem se pochválit, může si za to ale sám. Kdyby mě nechal se představit hned, nemuselo by k tomuhle vůbec dojít. Neříkám však, že se mi to nelíbí. 1:0, teš se, Lucasi Greene.

Zavrzaly schody, to pro mě byl signál toho potichu se rozběhnout a skočit do ještě vyhřáté postele. Zakryla jsem se peřinou, zavřela oči a předstírala, že se pořád nacházím v zemi snů.

,,Doprdele, kde mám ten telefon?!" naštvaně začal pobíhat po pokoji a rozhazovat věci. Po chvíli se zastavil a hlasitě vydechl: ,,Alexi, kámo, víš co je ta kráva zač?"

Z telefonu se ozvalo nesrozumitelné mumlání. Nejspíš nesrozumitelné jenom pro mě, Lucas se totiž pobaveně ušklíbl: ,,Ne, je to dcera tátovy přítelkyně, Maria. Ta kráva mi pije krev od prvního okamžiku, co otevřela pusu!"

Zvedla jsem nepatrně víčka a pohlédla na Luka. Levou ruku měl zastrčenou hluboko v kapse šedivých tepláků, kdežto pravou svíral u ucha stříbrný smartphone. ,,To snad nemyslíš vážně, jak mám kruci vědět, jestli se jí líbíš?!" vyprskl smíchy a posadil se na parapet.

Step brother [CZ]Where stories live. Discover now