thirteen

15.6K 593 38
                                    

,,Mario, co tam tak dlouho děláš?! Pohni si, nebo to nestihneme!" nakoukla matka škvírou v otevřených dveřích do koupelny.

,,Neboj, mami, stejně jedete s Benem napřed," zasmála jsem se a dál si roztírala po tváři sametově lehký make-up. Matka si povzdychla a vstoupila dovnitř. Sedla si na okraj prostorné vany a zamyšleně hleděla před sebe. Chvíli mlčela, pak prolomila ticho: ,,Víš, holčičko, jsem ráda, že jste si s Benem tak dobře sedli. Nejprve jsem měla obavy, jak ho přijmeš, ale vidím, že jsi rozumná. Ben tě má hodně rád." Spokojeně se usmála.

,,Ben je skvělej, taky ho mám ráda," zapudrovala jsem tvář a povzbudivě se usmála na matku, která mi věnovala jeden ze svých upřímných pohledů.

,,Mám tě ráda, zlatíčko," obejmula mě kolem ramen ,,ale už musím běžet, ještě se s Benem musíme stavit ke švadleně, potkáme se pak v kostele, pojedeš s Lucasem," otočila se a dala se na odchod.

,,Já tebe taky," odpověděla jsem, ačkoliv byla mizivá šance, že to uslyší.

Otočila jsem se zpátky a na horní víčka temně černou, slabou tužkou namalovala linky s kočičím ocáskem. Na zkosený štěteček jsem nabrala studeně hnědý stín a dokreslila chybějící obočí. Řasy jsem si projela čistým kartáčkem a natočila je kleštičkami. Otevřela jsem řasenku a plastovým souměrným kartáčkem řasy pročesala. Lesklý tělový stín jsem nanesla do vnitřního koutku oka a tváře zabalila do broskvově oranžové tvářenky. Svoje, už tak dost plné, rty jsem projednou nechala bez rtěnky, pouze jsem je zvláčnila bezbarvým balzámem. Jako poslední jsem tvář ještě vykonturovala a některá místa prozářila rozjasňovačem. Ze skříňky pod umyvadlem jsem vyndala plochý kartáč a pročesala jím své dlouhé vlasy. Nejprve jsem je jen provizorně stáhla do vysokého culíku, když jsem ale našla slabou gumičku, upevnila jsem je a zvrchu na něj nasadila zlatou mašli.

,,Hotovo," pochválila jsem se a rozvázala si růžový župan, který svým materiálem připomínal huňaté koťátko. Nechala jsem ho sklouznout až na zem a natáhla se pro pečlivě složené šaty na dnešní obřad. Přetáhla jsem si je přes hlavu a porovnala si sukni.  Z umyvadla jsem zvedla flakonek svého oblíbeného, citrusového parfému a nechala jeho kapičky dopadat na svůj odhalený krk a zápěstí.

***

,,Doprdele, pohni si, jinak přijdeme pozdě!" houkl na mě Lucas stojící ve vchodovým dveřích.

,,Tak mi pomož a půjde to rychlejc," ušklíbla jsem se a dál si obouvala lesklé pudrové lodičky se šikmou špičkou. Nepatrně jsem poskočila na místě, abych se ujistila, že mi na noze dokonale sedí a vykročila jsem k východu. Luke za mnou zavřel dveře a předběhl mě. Směřoval si to ke garáži, nic jsem nenamítala a následovala ho.

,,Počkej venku, vezmu auto a můžeme jet," zastavil mě a zalezl do hnědých vrat. Povzdechla jsem si a popojdu dál, o Lukových řidičských schopnostech nemám ani páru. ,,Kurva," zaklel a vyšel ven. Frustrovaně si rukou prohrábl vlasy a pohled zabodl do země. Levou ruku měl stále spuštěnou podél vypracovaného těla, pravou prohledával kapsy. Když se mu podařilo vylovit stříbrný smartphone, dotknul se palcem dyspleje a přiložil ho k uchu.

,,Alexi, kde mám, kurva, to auto?! Neříkal jsi náhodou, že do rána bude stát v garáži, doprdele?!" zaječel do telefonu a hlas mu začal nepatrně hrubnout. Žíly na rukách se mu napnuly, když se mu dostalo odpovědi. Hlasitě vydechl a pokračoval: ,,Theresa? To je ta kozatá blondýna?" uchechtl se a vypadalo to, že přemýšlí. ,,Oh, tak bruneta. Měl bych ji snad znát?" Chvíli panovalo ticho, netrpělivě jsem se zavrtěla a zvlhčila si rty. ,,Jo ta Theresa, kozy trojky a libovej zadek...neříkej mi, že se ti včera podařilo mít ji pod sebou, sakra, Alexi, přestaň už mluvit," zasmál se ,,stav se zítra, táta s Anne odjíždí na svatební cestu, uděláme mejdan." S těmito slovy zavěsil a smartphone zastrčil zpátky do kapsy. Krátce na mě pohlédl, pak zalezl zpátky do garáže. Otočila jsem se, a měla tak dokonalý výhled na pláž, na kterou se asi po třiceti metrech napojovalo moře. Na břehu pobíhala smečka malých béžových pejsků a jejich velká matka, která se neustále držela v čele. Štěňata se ji motala pod nohy, ona je ale s lehkostí a láskou přeskakovala.

,,Chytej," zavelel Lucas. Sotva jsem se otočila, přistála mi do rukou černá helma. Nechápavě jsem na něho pohlédla, opíral se o velkou černou motorku a když spatřil můj nechápavý pohled, objevil se mu na tváři úšklebek.

,,Na to zapomeň!" vykřikla jsem, když se posunul víc dopředu.

,,Princezno, máš dvě možnosti - buď půjdeš pěšky, dvě míle, v těch jehlách," ukázal prstem na moje boty ,,nebo si nasadíš tu helmu, zvedneš svůj sexy zadek a sedneš si za mě. Máš na výběr, ale reálná je pouze druhá možnost."

,,Fajn," zahlásila jsem uraženě a vytáhla si šaty, abych mohla přehodit nohu a aspoň trochu pohodlně se usadit. Lucas zapíchl pohled na moje nohy a postupoval pořád výš, když zafoukal vítr, nakasaná sukně se zvedla do pravého úhlu a vystavila mu tak na obdiv moje tělové kalhotky. Nasadila jsem si helmu a ruce mu neochotně omotala kolem pasu.

,,Drž se pevně," odrazil se nohou a rozjel se.

***

,,To si ze mě děláš srandu, Lucasi!" rozčílil se Ben, když vystupoval z auta zrovna ve chvíli, kdy Luke parkoval svou motorku. ,,Můžeš mi říct, proč jsi prostě nevzal auto a táhl Marry na tom pekelným stroji?!"

,,Uklidni se, tati," začal trochu provinile Luke ,,auto má Alex, jel za matkou do Hialeah."

,,Alexova matka je tady, v Miami, už dva dny. Přijela na naši svatbu," uzemnil ho Ben a pokroutil hlavou. ,,Marry, abych nezapomněl, schání tě Anne, je v modlitebně. Chtěl jsem jít za ní, ale ona je zásadně proti," zasmál se.

,,Dobře, jdu za ní," pohladila jsem ho po rameni a vykročila ke kostelu. Otevřela jsem velké dveře s kovovým klepátkem a vstoupila dovnitř. Po pravé straně stála ve zdi miska se svěcenou vodou, pro mě naprosto nepotřebnou. Po pravé straně byly malé dveře, které byly otevřené a v místnosti panovalo denní světlo. Nepatrně jsem se skrčila, abych se vešla do dveří a nechala podpatky klapat po mramorové podlaze. ,,Ty vole," vypustila jsem, hned ale, když mi došlo, co jsem řekla, zakryla jsem si rukou pusu. U malého, kovově zdobeného zrcadla stála matka ve sněhově bílých šatech s nepatrnou vlečkou. Od ramen, asi do úrovně pasu, byla zahalena v bílé, čiré krajce, která se prudce zúžovala, až skončila úplně. Její štíhlý pas jí obepínal asi na palec široký proužek látky, který odděloval dlouhou objemnou sukni od zbytku.

,,Tady jsi v kostele, holčičko!" otočila se, a já si tak mohla prohlédnout ty překrásné šaty i ze předu. Živůtek začínal kousek pod kliční kostí, pomalu se zmenšoval, až matčiny křivky plně vystoupily. Nadýchaná sukně byla totožná jako z druhé strany, končila až dva palce pod vysokými lodičkami.

,,Jsi nádherná mami, co nádherná, úplně dokonalá! Vypadáš jako ta nejkrásnější princezna!" nadšeně jsem vyhrkla a matce se na tváři pomalu začaly hromadit slzy.

Upřímně se usmála: ,,Děkuju, zlatíčko, jsem ráda, že tě mám." Za zvuku klapajících podpatků ke mně přistoupila a silně mě obejmula. Opětovala jsem jí objetí a vtiskla ji pusu do vlasů.

,,Ben vzkazuje, že za deset minut -" strčil do dveří hlavu Lucas ,,páni, Anne, jsi nádherná! Ale teď už by ses měla připravit, všichni už jsou v kostele."

Matka se na něho usmála a poděkovala mu. Odstoupila kousek ode mě a porovnala si šaty. Pár kroky jsem přiskočila k vysoké kovové stoličce ve studeném odstínu bílé a sebrala z ní dva pletené košíčky, plné lístků růží v různých barvách od bílé po červenou. Natáhla jsem se k Lucasovi, který měl na sobě černý vypasovaný oblek s kouskem myrty nad kapsou, a jeden mu podala. Nechápavě si mě prohlížel, pak matka promluvila: ,,Ben ti přece slíbil, Lucasi, že budeš družička. Jen si ho vezmi, půjdete s Mariou před námi," zachychotala se.

,,Tak to fakt díky," řekl tenkým, spíše dívčím hláskem a protočil oči.

věnováno pro věrné čtenářky @bamini, @newky1, @SarahErikaPechov, @Dee_dou a @JennyJennifer1, @MickeyTheAwesomeGirl, @Sisi1237552, @Petulak, @Otazka321 a @Deni72

Step brother [CZ]Where stories live. Discover now