12/BURAK

1.3K 78 54
                                    

Selamün aleyküm.
Ara yorumlarınızı bekliyorum.
İyi okumalar 😃😃😃

-Bahar'dan-

Dünkü atışma umarım artık bitmiştir. Ben dün bir şey fark ettim. Ben anneme özendiğim için kapandım ama galiba tek sebebim bu. Esra kapalıların bu ülkede yaşamaması gerektiğini anlatan o resmi paylaşınca elim ayağıma dolandı. Ne yapacağımı bilemedim. Hiçbir cevap veremedim

Neyse ki Merve adındaki bir kız benim yerime cevap verdi. Çok da güzel verdi. Benim de onun yorumunu beğenmekten başka yapabileceğim bir şey yoktu.

Kim acaba bu Merve? Esra'yı nereden tanıyor? Merve'nin sayfasına da baktım, belki bir fotoğrafı vardır diye. Ama hayır, bir tane bile fotoğrafı yok.

Hocalar galiba iki kişilik bir ekip kurmamızı istemiş. Ben ve Berna o gün okulda olmadığımız için ikimiz bir ekip olduk. Bir sene boyunca beraber çalışacağız. Gerçekten çok iyi oldu.

Telefonumdan gelen mesaj sesiyle irkildim. Hemen telefonumu elime aldım. Mesaj Burak'tan gelmişti.

"Derste misin?"

"Birazdan ders başlayacak. Hoca henüz gelmedi."

"Birlikte kahvaltı edelim mi diye soracaktım ama boşver. Sonra yaparız :)"

"Tamam. Görüşürüz :D"

"Görüşürüz canım."

Telefondan kafamı kaldırmam ile büyük bir şok yaşamam bir oldu. Nasıl olur yaa?

Şu anda beynim gördüklerimi algılamakta çok zorluk çekiyor. Hemen üç sıra önümde Esra ve yanında kapalı bir kız oturuyor! Hem de kavga etmiyorlar. Esra kıza bulaşmıyor ve laf sokmuyor. Esra'nın öfkesi sadece bana mı yani? Hiçbir şey anlamadım ama neyse.

Berna'nın yanıma oturmasıyla hocanın içeri girmesi bir oldu ve ders başladı.

**************

Bugünkü dersi hoca yerine hocamızın asistanı anlattı. Neyse ki bütün hocalar ve asistanları bu asistan gibi değil. Bütün ders boyunca bana, Berna'ya ve Esra'nın yanında oturan kapalı kıza ölümcül bakışlar yolladı. Gerçi artık bunlar bana sökmez. Ben senden on kat büyük bir öfkeyle savaşıyorum cicim. Ben artık alıştım. Esra'dan sonra sen nesin ki?

Sonunda dersi bitirdi. Herkes yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladı. Asistanın yanından geçerken bize seslendiğini fark ettim.

-"Bana baksanıza geri kafalılar!"

Bize mi söyledi bunu? Ahh Bahar, tabi ki bize söyledi. Çıkmak için sınıfın biraz tenhalaşmasını beklemiştik ve sınıfta biz dahil yaklaşık beş kişi var. İşte, son kalanlar da şu an kapıdan çıkıyor.

Berna ile birlikte hiç üstümüze alınmadan ilerlemeye devam ettik. Sonuçta biz geri kafalı değiliz. Kapıya iyice yaklaşmıştık ki

-"Size diyorum gericiler, baksanıza bana! Bakamazsınız ama değil mi? Söyleyeceklerimden korkuyorsunuz. Bu yüzden gitmek istiyorsunuz."

Artık gidemezdik. Eğer gidersek bizim korktuğumuzu söyleyecekti.

-"Pardon ama bize mi söyledin?"

Berna da benim gibi düşünüyormuş. Benden önce o tepki verdi.

-"Pardon ama burada sizden başka gerici var mı?"

-"Aslında buradaki en büyük gerici sensin ve bunu fark edemeyecek kadar da zavallısın ama neyse. Evet, ne söyleyeceksen söyle. Biz senin gibi boş değiliz."

ESRAWhere stories live. Discover now