11/ATIŞMA

1.3K 76 69
                                    

Selamün aleyküm.
Ara yorumlarınızı bekliyorum.
İyi okumalar.

-Bahar'dan-

Anlamıyorum. Bir ay öncesine kadar en iyi arkadaşım olan Esra ile bir anda nasıl düşman olduğumuzu hala aklım almıyor.

Beni o kafeden Esra attırmış. Hala inanamasam bile başka ne olabilir ki? Berna'nın ağabeyi o kafede canlı müzik yapıyormuş. Ben, beni o kafeye almadıklarını söyleyince ağabeyini arayıp teyit ettirdi. Berna'nın söyledikleri doğruymuş. O kafeye kapalılar da girebiliyormuş.

Bunu öğrendikten sonra Esra'yı arayıp hesap sormak istedim ama Berna buna engel oldu. Şimdi olay çok yeni olduğu için sonradan pişman olacağım bir şey yapmamamı söyledi. Haklıydı da.

Sabah kalktığımda hala sinirlerim yatışmamıştı, aksine iyice sinirliydim. Bir insan en iyi arkadaşım dediği bir insanı bu şekilde rezil eder mi?

Galiba artık bunlara alışmam gerekiyor. Yani Esra artık benim en iyi arkadaşım değil, galiba arkadaşım bile değil, hatta düşmanım gibi. Pekala. Bundan sonra ben de bu yeni duruma ayak uydurabilirim. Evet, yapabilirim bunu. Esra bana bu şekilde davranıyorsa ben de Esra'ya bu şekilde davranabilirim.

Pekala Esra Hanım! Soğuk savaş başlasın!

İlk olarak, buldum! İlk olarak bundan sonra sosyal medya üzerinden bana söylediği hiçbir şeyi karşılıksız bırakmayacağım. Yani elimden geldiği kadar. Bundan sonra Esra'nın karşısında o eski ezik Bahar olmayacak.

Sosyal medya hesabımı açtım. Esra hemen hemen her gün bana sosyal medya üzerinden laf sokuyor. Ben şimdiye kadar belki bulaşmassam bu tür davranışlarını keser demiştim ama yanılmışım.

İşte dün bir tane daha yazmış. Bakalım ne diyor?

"Siz bana din ile refaha kavuşmuş bir toplum gösterin. Ben de size devrim ile geri kalmış bir toplum göstereyim." Che Guevera

İnanamıyorum. Çok aradı mı acaba bu sözü Esra. Pekala. İlk cevabımı bu sözüne vereceğim.

"Başörtüsü bilime engelmiş! Siz uzaya mekik gönderdiniz de, başörtüsüne mi takıldı?" Necip Fazıl Kısakürek

Esra şimdiye kadar sessiz kalmama seviniyordu. İçten içe onun bu sözlerini kabul ettiğimi, onu haklı bulduğumu sanıyordu. Şimdi karşılık verdiğimi görünce sinirinden küplere binecek. Ne yapabilirim? Hak etti sonuçta.

-Esra'dan-

Dünden beri mutluluğumu bozacak hiçbir şey olmadı. Olacağa da benzemiyor. Bence Bahar da en kısa zamanda yine eski haline dönecek. İnanıyorum.

Kahvaltımı ettikten sonra telefonumu elime aldım. Sosyal medya hesabıma girdim. Can ile birlikte Çağdaş Cafe'de çektiğimiz fotoğrafımıza gelen beğeniler iyice artmış. Ama gerçekten çok güzel çıkmışız yaa!

Bahar'ı başındaki bezden soğutmak için bu sefer de Che Guevera'nın bir sözünü yazdım. Bahar bunları gördükçe ne kadar sinirleniyordur yaa! Bir dakika bir dakika! Bahar cevap mı yazmış, ben mi yanlış görüyorum! Ne demiş?

"Başörtüsü bilime engelmiş! Siz uzaya mekik gönderdiniz de, başörtüsüne mi takıldı?" Necip Fazıl Kısakürek

Vaaaayy! Bahar'dan beklemediğim hareketler. Demek yazdığım sözleri görüyorsun ve senin için yazdığımı da biliyorsun. Güzeeelll! Artık cevap yazdığına göre demek ki canına tak etmiş. Aklınca soğuk savaş başlattın, öyle mi? Pekala, benim şimdiye kadar girdiğim bir savaşı kaybettiğim görülmüş mü? Tabi ki görülmemiş. Görülemez çünkü girdiğim hiçbir savaşı kaybetmedim.

ESRAWo Geschichten leben. Entdecke jetzt