-21-

1.9K 128 1
                                    

Ülök összegörnyedve pár percig a járda szélén, amikor halk léptelek hallok. Megemelem kicsit a fejem, amikor meglátok a távolban egy mezítláb sétáló, középkorú, hosszú ősz hajú nőt. Az aszfaltot nézi, majd elkezd ok nélkül nevetni. Összeràncolom a homlokom, majd felállok. Felemeli a fejét, és elkomorodik.

-Hayden.-Suttogom.

-Bizony.-Bólogat.

-Mit akarsz?-Lépek hátrébb.

-A tested.-Fordítja el a fejét, higy kiroppanjon ráncos nyaka.

-Miért költöztél pont belém?

-Hmm.-Gondolkozik el.-Nemtudom.-Neveti el magát újra.-Nem is fontos.-Komolyodik el.-Add ide a tested.

-Nem!

-Add ide a tested!!!

-Neem!-Ordítom, majd hagnos sikításba kezdek. A szemeimből vér folyik, aztán a számból is. A kőrülöttünk lévő házakban felgyulladnak a lámpák, és emberek àrnyékait látni az ablakokban. Hayden arca eltorzul. Én csak sikítok. Ez nem egy olyan sikítás, mint egy átlagos embernél. Megmagyarázhatatlan természetfeletti jelensèg. Nincs már bennem. Mégis képes vagyok ilyenekre.

-Ezt hogy csináltad?-Pislog. Becsukom a szám, majd megköszörülöm torkom. -Magadtól nem lehetnél képes ilyenekre. Most csak egy átlagos embernek kellene lenned.-Lepődik meg.

-Nem kapod meg a testem.-Szorítom ökölbe a kezem.-Még mindig erős vagyok. Megmutassam?

-Azt azért nem. Amivel te öltél, az az én erőm volt.-Röhög ki. Elindulok felé, majd megszorítom erősen a torkàt. Kezei az enyémre tapadnak, körmeit belevájja a bőrömbe. Előkapok az egyik zsebemből egy rövid, vékony kis drótot. Nem tudom hogy került oda, de már mikor leültem, nyomta a seggem. Szép lassan beleszúrom a szemgolyójába. Hangos ordításba kezd, majd legyőz, és kicsavarja kezeim. Megfordítja az egész testem. Háttal magának, majd elkapja hosszú, fekete, vizes hajam, és tépni kezdi. Térdhajlataimba belerúg hátulról, amitől megrogynak lábaim.

-Mondtam hogy add ide a tested!-Ordítja. Elkezdek segítségért kiabàlni, amikor észreveszem hogy valaki videózza az egész jelenetet, az egyik ház előtt. -Fogd be a szàd!-Nyom bele a számba egy rongyot, majd ledob a földre. Szerencsétlenségemre egy éles kőbe belefejelek a halántékommal. Elsötétül minden. Megszűnnek körülöttem a hangok.

Az élő halott Where stories live. Discover now