59

2.3K 173 48
                                    

"Men vi ska se denna film, inte din tråkiga film om utomjordingar." Suckar Jeremy och pekar på skärmen av min tv, där Netflix visas och han syftar på Naomi & Elys no kiss list medan jag mycket hellre vill se stalked by my neighbor - som för övrigt inte alls handlar om utomjordingar.

"Men du är en utomjording." Svarar jag och får en förolämpad blick av Jeremy, som jag inget annat än skratta åt kan göra.

"Bara för att du sa så ska vi se min film." Säger han och rycker den silvriga dosan till min Apple tv ur min hand utan att jag är beredd.

Jag suckar och putar med underläppen mot honom, men han flinar bara stolt och vänder blicken till tv'n för att starta filmen han så hemskt gärna vill se.

"Då får du sova på golvet inatt." Muttrar jag med en gnutta ironi i rösten och korsar armarna över mitt bröst.

Jeremy skrattar, för både han och jag vet mycket väl att han inte alls kommer få sova på golvet. Men det lät bra att säga så.

*

Filmens eftertexter rullar och klockan har precis passerat midnatt. Chipsen samt godiset är uppätet och läsken upp drucken.

"Erkänn att den var bra." Säger Jeremy och vänder huvudet till mig där han ligger med huvudet mot armstödet. Jag ligger i en liknande position med åt andra hållet. Våra ställningar innebär också att vi har den andres fötter vid våra ansikten, Jeremys fötter precis ovanför mitt huvud medan mina fötter ligger precis vid hans ansikte då det finns en längdskillnad mellan oss.

"Hade jag varit en av de coola typerna och ej varit gay så hade jag avskytt denna film men eftersom jag är en tönt och gay så måste jag erkänna att ja, filmen var bra." Skrattar jag fram och Jeremy ler stolt, för säkert sjunde gången denna kväll.

"Jag som också är en tönt men inte gay håller helt med dig." Säger han och sätter sig upp i soffan. Jag följer hans exempel och låter mina fötter möta det kalla golvet. Kylan sprider sig snabbt upp i min kropp och jag huttrar till.

"Nu vill jag sova." Mumlar jag och stänger av tv'n med hjälp av den silvriga fjärrkontrollen.

Jeremy håller med mig och efter en snabb borstning av tänderna ligger vi nu under ett varsitt täcke i min säng, jag längst in mot väggen och han längst ut. Vi båda ligger i tystnad med blicken mot våra telefoner och jag funderar på om jag borde berätta om Oscars sms natten innan, eller om det är bättre att hålla tyst om dem. Men Jeremy känner Oscar, han kanske kan bekräfta att det endast är något som flugit in i Oscars huvud av alkoholen.

"Jeremy?" Jag uttalar hans namn som en fråga och blir orsaken till att han vänder huvudet åt mitt håll. Med min säng som endast är 1,20 meter bred hamnar hans ansikte läskigt nära mitt och jag flyttar generat bort huvudet en bit, öppnar min konversation med Oscar som varit livlös sedan han skrev de tre orden som fick mitt hjärta att slå några extra slag. Lustigt nog lyckas orden få mitt hjärta att göra det även nu.

"Kolla." Är det enda jag säger, bläddrar upp till de första smsen Oscar skickade inatt och räcker över min telefon till Jeremy.

Han tar emot den och så fort ögonen möter hans skärm dras ögonbrynen ihop. Men desto mer han läser åker ögonbrynen tillbaka till sin plats och ett leende växer sig fram på hans läppar. Jag förväntar mig att höra hans skratt, följt av en förklaring att Oscar fått för sig något på fyllan. Jag förväntar mig att han ska skaka på huvudet åt de dumma orden.

Men han räcker endast telefonen till mig med ett lurigt leende på läpparna och vänder på sig så att han ligger på sidan vänd åt mitt håll. Jag själv nöjer mig med att endast ha huvudet vänt mot honom.

"Säger ju att han har dolt något, nu vet du vad." Säger han och ännu en gång förväntar jag mig att han ska börja skratta, att han ska säga att han endast skämtar. Men han ser seriöst på mig med ett leende.

"Men nej, han var ju full. Det är väl bara något han skrev?" Svarar jag emot med och Jeremy himlar med ögonen.

"Han var full ja, men alkoholen tar fram alla sanningar inom en och det gjorde den definitivt med honom." Att han låter så säker i sina ord förvirrar mig.

Om Oscar nu påstår att han älskar mig, varför skulle han då behandla mig som han gör?

"Nej du har fel."

Nu skrattar Jeremy, men förmodligen inte för den anledning jag hoppats på.

"Felix, tro mig. Han talar sanning. Han är för feg för att säga sånt i nyktert tillstånd bara."

Jag skakar på huvudet och vänder ryggen till honom, hör hur ännu ett skratt slinker ur honom.

"Ännu en gång, du har fel." Jag står fast vid mina tankar, vid mina ord.

"Vi får väl se. Godnatt Fells." Fells. Ingen annan än Oscar kallar mig för Fells och när Jeremy uttalar det namnet slår mitt hjärta ett extra slag, för självklart kopplar jag det till Oscar.

"Godnatt idiot."

__

Kan vi bara take a moment och titta på detta mästerverk dddddffggvvhhggg är ej foooer och är 18 år but still så fangirlar jag (nästan) över denna människa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kan vi bara take a moment och titta på detta mästerverk dddddffggvvhhggg är ej foooer och är 18 år but still så fangirlar jag (nästan) över denna människa

ska ta in han i denna story och så ska jag ta in mig själv så kan vi bli ett par goals

Och sorry för detta kapitel men är trött och kan ej skriva bra då det mesta blir bara flummigt mmmhmmh

Eyes Shut ~ FoscarWhere stories live. Discover now