8

443 42 4
                                    

"Hemmings! Warnerova! Do terenu!" vtrhol nám do kancelárie šéf. S Lukom sme aa v momente postavili. Zobrali si svoje zbrane a smerovali k jeho autu. Lukovi nadiktovali presné údaje kde má ísť.

"Už si bola v teréne?" pozrel sa na mňa a hneď pohľad odvratil k ceste.

"A-ano" šepla som a sklonila hlavu pri spomienke na Rose.

"Stalo sa niečo však?" pevne zovrel volant.

"Zabili moju parťáčku." pozrela som sa vonku.

"To mi je ľúto." zaparkoval. Zastali sme pred nejakým skladom. Prečo sa to vždy odohráva v skladoch?! "Idem prvý." šepol a vytiahol si zbraň. Ja som si vytiahla svoju zbraň a nabila ju. Luke rozrazil dvere a vošiel dnu a ja za ním. Na zemi ležalo telo zrejme už mŕtveho chlapca. Prešla som k nemu a nahmatala mu pulz.

"Je mŕtvy." šepla som. Spolu s Lukom sme šli tmavou chodbou, kde tu zablikala lampa. Zastali sme pred dverami. Spod dverí prečnievalo svetlo a myhla sa za nimi postava. V ten moment sa mi rozbúchalo srdce.

"Zostaneš tu. Dobre? Nepôjdeš za mnou." šepol a zadíval sa mi do očí. Prikývla som.

"Dávaj si pozor." šepla som. Luke sa len pousmial a zniva rozrazil dvere.

"Polícia! Zložte zbrane!" zakričal Luke. Zostala som stáť tak ako mi kázal, no keď som započula výstrel rozbehla som sa dnu.
Luke kľačal na zemi a držal sa za bok.

"Aurora choď preč!" skríkol. Ja som ho však neposlúchla a namierila zbraň na človeka predomnou, ktorý zabil Rose a teraz postrelil Luka.

"Opäť sa vidíme!" povedal slizkým hlasom. "Tak ma zastreľ! Alebo nie! Ja zabijem jeho." zasmial sa a zbraňou namieril Lulovi do hlavy a nabil ju. Pevne som zovrela zbraň a strelila. Trafila som ho presne do hrude. Rozbehla som sa k nim. Luke sa medzitým posadil a oprel o stenu. Prešla som k nemu.

"Si v poriadku?" odtiahla som mu ruku a vyhrnula mu tričko, pod ktorým mal ranu v boku. Zavolala som sem druhú hliadku. "Musíš ísť do nemocnice." pomohla som sa mu postaviť sa a podopierajúc sme vyšli von. "Dvaja mŕtvy." povedala som jednému z policajtov a šla k autu Luka. Otvorila som mu dvere spolujazdca a posadila som ho.

"Bol to on, však?" ťažko vydýchol a ja som len mlčala a vyšla do nemocnice. "Z-zabil" zhlboka sa nadýchol. "Zabil...Rose." stisol viečka k sebe a tlačil si na ranu, aby moc nevykrvácal.

"Bol to sviniar." šepla som zo zaťatými zubami a kŕčovito držala volant.

V nemocnici Luka operovali. Celé poobedie som čakala pred sálou. Bála som sa oňho. Keď sestrička odišla z izby, potichu som vošla za nim. Ležal na posteli. V pravej ruke mal infúziu. Prešla som k nemu. Pootočil hlavu a otvoril oči.

"Ahoj." unavene sa usmial. "Bola si statočná"

"Nie to ty si bol statočný" chytila som ho za ruku a jemne mu ju stlačila....

Hey guys!
Nová časť je na svete :) dúfam, že sa vám páči a ak tak ospravedlňujem sa za chyby :)

Vote a Koment ;)

I Promise |L. H.| ✔ Where stories live. Discover now