Bölüm-10

381 25 11
                                    

İyi okumalar...!!


Odaya girdiğimiz anda ikimizin üstünde de büyük bir gerginlik vardı. Riva bunu pek belli etmek istemese de, yüz hatlarından anlayabiliyordum.

''Adımlamayı düşünüyor musun?'' dediğimde dalgın bakışlarından çekilmişti.

''E-Evet, elbette... Hey! Bana ne yapacağımı söyleyemezsin!'' dedi yüksek tonuyla.

İşte yine başlıyorduk!

Ona aldırmadan elime bavulları aldım ve içeriye geçtim. Büyük bir oda olmasına rağmen pek bir şey yoktu. Büyük iki kişilik bir yatak, çalışma masası, banyo ve kocaman bir koltuk.

''Aynı yatakta yatmayacağımızı biliyorsun değil mi?'' dediğinde ona döndüm.

''Elbette biliyorum. Sadece nerede yatacağıma karar vermeye çalışıyorum.''

''Bunun kararı da mı var?'' dedi ve ellerini belinde birleştirdi.

''Banyodaki küvette yatacak halim yok.'' dediğimde güldü.

''Aslında hiç fena olmaz.''

Onu umursamadan karşımdaki koltuğa baktım. Büyüktü ve yatak şeklini alanlardandı. Koltuğa yaklaştım ve altındaki mandalları çevirdiğimde hızlıca yatak şeklini almıştı.

''Tamamdır ben burada yatıyorum.''

''Güzel o zaman şimdi görev hakkında konuşalım.'' dedi ve büyük çantasından bilgisayarını çıkardı.

Bilgisayarı açıp gerekli olan her şeyi göz önüne sermişti. Ailenin tüm bilgileri, görüştükleri yerler ve çok sayıda şirketi.

''Josh neden bunları almak istesin ki?''

''Bunlar dünya zenginlerinden diyebiliriz. Josh ve ailesi yıllar önce bu şirket ile görüşme yapmanın yanı sıra, ortakla çalışmışlardı ama haklarını ödemediklerinde mahkemeye verildiler ve hakim tanıdık çıkınca onlar kazandı.''

''Josh'ta bunu kabullenemedi ve bu yüzden onları batırmak istiyor öyle değil mi?'' dedim emin olarak.

''Sadece o değil. Haklarını alamayınca çok borca girdiler. Bu parayı alacaklarını düşünürken çok fazla yatırım yapıp kendileri parasız kaldı ve borçlu kaldıkları yerlere para ödeyemediler. Josh bu yüzden bu ihaneti kaldıramadı ve intikam almak istiyor diyebiliriz ama hala bilinmedik sırlarda var diyebiliriz.''

Bu anlattıkları öldürmek için yeterli değildi. Josh onları yok edip şirketlerinin başına geçecekti ve bu iyi değildi. Saçma sapan nedenlerden dolayı insanları öldüremeyiz.

Yani haklarını alamamaları gerçekten kötü ama bunun sonu ölüm olmamalı. En azından ben öldürmem, öldüremem. Bunu yapacak cesaretim yoktu.

''Peki biz ne yapacağız?''

''Onlarla olabildiğince yakın olacağız tabii ki. Zaten bize oda ayarlamaları sayesinde bu işin ne kadar kolay olduğunu görmüş olduk.''

Açıkçası oda ayarlamaları iyi bir şey mi oldu, çözmüş değilim. Psikopat bir kızla aynı odayı paylaşmak kötü sonuçlar doğurabilir.

''Josh seni neden aradı?''

''Yerleşip yerleşmediğimizi merak etmiş.''

''Anladım.''

Bilgisayarda işini bitirdikten sonra kapattı. Uzun bir süre boyunca odadan ses çıkmamıştı. Bende bu süre içerisinde yatağım için gerekli çarşafı, yastığı ve yorganı ayarlamıştım.

Scream [h.s]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang