Etkinlik: "Hakkımda 20 Şey "

7.1K 284 120
                                    


Merhabalar. Uzun zamandır buraya yazmamıştım. Özlemişim sizleri. 

Efendim bugün burada olmamın nedeni sevgili  @ZeynepDoganBalci     nın beni bir etkinliğe davet etmesi. Hakkımda 20 şey. Davetini seve seve kabul ettim ama oldukça zorlandım. Çünkü bende pek kendimden bahsetmeyi pek sevmem :D Yine de elimden geldiğince yazmaya çalıştım. 

1- Efendim bir yerden başlamak gerekirse, 31 yaşında evli bir çocuk annesi olduğumu söylemek doğru olur sanırım. Özelden mesaj atan gençler bunu görürse sevinirim : )

2- Evli mutlu çocuklu olmanın yanında aynı zamanda hem öğrenci hem de öğretmenim. Bunca işimin arasında sırf kendisi yalnız kalmasın diye beni kandırıp Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne beni kayıt ettiren sevgili Cancağzım'a da buradan sevgilerimi yolluyorum : )

3- Yay burcuyum. Burçlara öyle ahım şahım inanan birisi değilim ama burcudan memnunum. Kendi halinde sessiz sakin bir burç.

4- Ortaokula giderken bir gecede iki Harry Potter kitabı bitirip hiç uyumadan okula gitmişliğim vardır. Tam bir kitap kurduydum –hala da öyleyim – O zamandan beri fantastik edebiyata bayılırım.

5- Yolda giderken ya şiir yazıyorumdur ya da yeni bir hikaye kurguluyorumdur. Bu nedenle insanlar sıklıkla yolda beni gördün ama selam vermedin diye sitem ederler. Ama ben o an başka bir alemde yaramazlıklar yaptığım için onları fark etmiyorum. Yolda kurguladığım bir çok hikaye o an not almadığım için yok olup gitti ne yazık ki.

6- Bir yazdığımı bir daha asla yazamıyorum. Eğer bir aksilik olurda bölüm ben kaydedemeden silinirse ilkiyle hiç alakası olmayan yeni bir bölüm yazıyorum.

7- Eski hikayelerimi arada girip okurum çünkü kendi yazdıklarımı unutuyorum. Bazen okuyucular beğendikleri bölümlerden alıntı yapıyorlar ve ben o satırları hatırlamıyorum :D

8- Çevrem çok geniştir ama dostlarım sayılıdır. Bunun böyle olması gerektiğini hayat serüvenimde kazıklar yiye yiye öğrendim. Şimdi etrafımda bir güvenlik çemberim var ve o çemberin içine girmesine izin verdiğim insanlar çok az.

9- Hep soruyorlar fırsat bulmuşken cevap vereyim: Hayır herhangi bir kabadayı tanıdığım yok. Ya da eski kabadayılardan birisinin torunu falan değilim. Eşimde kendi halinde bir çalışan.

10-Hikayelerimi yazarken genellikle bütün masal tek bir sahneyle başlar. Hikayenin diğer ayrıntıları o sahnenin arkasından oluşur. Kendi isteklerimdense karakterlerin yapabileceklerine odaklanmak hoşuma gider. Karakterlerimle birer bardak çay alıp muhabbet ederim. Onların sınırlarını ve ihtiyaçlarını analiz eder hikayeyi ona göre şekillendiririm.

11-Ders içinde çok disiplinli bir öğretmenim. Laubaliliğe tahammülüm yoktur pek :D Ama teneffüse çıktığımız an durum tamamen değişir. Her öğretmen gibi benimde bir lakabım var ve ben yine her öğretmen gibi bunun farkındayım :D

12-Babamı kaybetmek içimde tamir olmaz bir yara bıraktı. O vefat etmeden önce bu kadar sulu gözlü bir kadın değildim. Şimdi birisinin yanımda baba demesi bile gözlerimin yaşarması için yeterli oluyor.

13-Esved bir mafya hikayesi değil. Bir kurtuluş hikayesi temelde.Hayatının bir yerinde kırılmış ve yanlış yerden dallanmış bir adamın doğruyu bulma hikayesi.

14-Hikâyelerimde hiçbir zaman çok yakışıklı olduğu için kadınlara pislik gibi davranmaları normal karşılanan kişiler olmayacak. Zaten toplumumuzda yeterince içi boş bir ego yüklenen erkeklere bir de kendi elimle ego yüklemesi yapmayacağım.

15-"Kendimi de koysam ayağımın altına,

Yine de yetişemiyorum

Ey Aşk,

Omzunun hizasına..."

Mısralarını ben yazmış olmayı çok isterdim. Ama İbrahim Teneke'cinin o güzel kalemine nasip olmuş.

16- Animasyon çizgi film izlemeye bayılırım. Son zamanlarda favorim Big Heroes 6 :)

17- Ve yine hazır fırsat bulmuşken yazayım. Evet, Kore film dizi ve müzik dünyasını takip ediyorum. Hatta bu konuda hiç de azımsanamayacak bir alt yapım var diyebilirim. :D

18- Elimden geldiğince yeni yazar arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Eskiden daha faaldim bu konuda ama sizlerde biliyorsunuz ki bu sıralar kendi hikayelerimi yazmaya bile vakit bulamıyorum. Ama bu konuda mesaj kutuma düşen "Hikayemi okuyup votlarmısınız" meyanındaki mesajları dikkate almıyorum.

19- İçimde bir yerlerde sallanan koltuğunda oturup, piposunu tüttüren yaşlı bir adam olduğundan şüpheleniyorum. Çünkü bazen ruhum yüz yaşındaymış gibi hissediyorum.

20- "Allah kimseye taşıyamayacağı yük yüklemez." (Bakara 286) ayetinden güç alarak başıma gelen her olayı kabullenip çözüm arama yoluna giderim. Asla diğer insanları suçlayarak vakit kaybetmem. Gerçekten suçlu olsalar bile. Elimden geleni yapar sonrasında tevekkül ederim.

Evet işte böyle. Umarım okuduğunuza değmiştir. 

Şimdi gelelim davet işine; 

@lal-iberguzar

@ozgeerk

@MerveErgur

@Gercek_Masallar

@bendevrikcumleyim

Sizleri bu güzel etkinliğe davet ediyorum ve cevaplarınızı merakla bekliyorum. 

Sevgiler ~



ESVEDWhere stories live. Discover now