Seance 25

3.9K 500 165
                                    


Bugün bok gibi göründüğümü biliyorum, doktor. Haftamın nasıl geçtiğini duyunca nedenini anlayacaksınız. Neden daha uzun bir seans rica ettiğimi de anlayacaksınız.

Son seansımızdan geri dönerken, otoyolda şu yetenek sınavlarının bir reklam panosunu gördüm. Teyzemin evine giden sapağın yakınlarındaydı. Annem, bu sınavlardan söz ettiğinde, teyzemin ne kadar sinir olduğunu hatırladım. Sonra, teyzemin artık Yixing'in ne kadar yetenekli olduğundan pek söz etmediğini fark ettim.

Eve gider gitmez, Yixing'in sosyal hesaplarına baktım. Birkaç iyi iş yapmıştı, ama eskisi gibi popüler olmadığını gördüm. Sırf meraktan, ismini Google'da arattım ve henüz bitirememiş olduğu okulun sitesinde adını gördüm.. Ama disiplin kararları altında. Anladım ki, kusursuz kuzenim önceki sene doksan gün boyunca sahne alamamış. Sözleri başkası tarafından yazılmış bir şarkıyı kendisi gibi tanıtmış, şu telif hakkı olayları. Hiç akıllıca değil.

Belli ki, annem bunu bilmiyordu. Biliyor olsaydı, çoktan ben de öğrenmiş olurdum. Hatta herkes duymuş olurdu. Teyzem, Yixing'in aldığı ceza ilan edilmeden hemen önce ortadan kaybolduğum için şanslıydı. Sonra, bir şeyi fark ettim.

Siwon, yarım saat sonra aradığında, hemen anlatmaya başladım. "Chanyeol'le kimin buluşmuş olabileceğini biliyorum."

Siwon bir süre bir şey demedi, sonra "Devam et," dedi.

"Az önce kuzenimin ben kaçırıldıktan hemen sonra bir süre işini yapamadığını öğrendim, ama bunun başına geleceğini bir süredir tahmin ediyor olmalıydı ve teyzem bundan hiç söz etmedi. Annemle kız kardeşi sürekli olarak birbirleriyle rekabet edip duruyorlar. O sıralarda, sıkı hazırlık yapıyordum ve..."

"Baekhyun.."

"Dinle beni. Kocaman bir güneş gözlüğü takmış bir kadın dememiş miydin?"

"Evet, ama.."

"Teyzem annemden görüp kocaman güneş gözlükleri takmaya başladı." Annem bunların bir Hollywood yıldızı gibi göründüğünü düşündüğü için takıyordu. Teyzemi de o gözlüklerle gördüğünce ne kadar kızdığını anlatamam. "Birbirlerine çok benzerler, teyzem daha uzun boylu ama uzaktan aynı kişi gibi görünürler. Dayımı hapiste ziyaret eden de teyzem.. Fotoğrafları ona teyzem vermiş olabilir. Geçen hafta o adam bana saldırdığında, birkaç dakika içinde oradaydı ve.."

"Kayıtlarımız, annenin dayını bir kere ziyaret ettiğini gösteriyor, Baekhyun."

"Mümkün değil... Annem ondan söz etmiyor bile."

"Baekhyun, dinle.. Elimizde video kaydı ve ziyaretçi defterinde imzası var."

"Teyzem onun gibi giyinip imzasını taklit etmiş olabilir. Annemin el yazısı bir çocuğunki gibidir."

Siwon iç çekti. "O ihtimali de düşünürüz, olur mu? Ama sana sormam gereken sorular var. Kulübedeyken oraya ait olmadığını düşündüğün bir şey gördün mü? Herhangi bir şey, bir fotoğraf gibi mesela?"

"Kulübenin tamamı boktan bir yerdi, bu konuyla ne ilgisi var?"

"O zaman ilgili değilmiş gibi gelebilir, ama onun elinde, oraya ait değilmiş gibi gelen bir şey var mıydı?"

Bunu tekrar yapmak istemiyordum. "Sana her şeyi anlattım, Siwon."

"Bazen bir şok anılarının tekrar yüzeye çıkmasını sağlar. Zihninde kulübeyi canlandır."

Kendimi, bunu yapmak için zorladım. "Dediğim gibi bir şey yok."

"Baraka da ya da mahzende gördüğün bir şey.."

Obsesionante // ChanBaekWhere stories live. Discover now