hoofdstuk 9

1.6K 102 44
                                    

~H9. Colosseum~

p.o.v Nate
'Kom op jongens' zegt Shawn tegen ons. Ik werp nog een blik op Yentl en Matthew voordat ik met mijn groep meega. Snel beklimmen we de rotsen in rap tempo. Als ik boven ben, trekken Dean en ik Alexis en Chloé omhoog. Daarna rennen we richting de bunker.
'Kom,' zegt Shawn dan ineens. 'Achter deze rots.' We volgen hem en verschuilen ons achter de rots. De bots zitten enkele meters verderop achter een andere rots.
'De hele bunker wordt omringt door bewakers, we moeten iets verzinnen' zegt Shawn. Ik zie iedereen bedenkelijk kijken.
'Als ik een suggestie mag doen,' zegt het hoofd van de bots dan. 'Waarom laten we het andere team niet gewoon beginnen en sluipen wij naar binnen terwijl zij vechten met de bewakers?' Shawn kijkt me vragend aan en ik knik.
'Klinkt goed' zeg ik. Shawn knikt.
'Oké, dan wachten we af' beslist hij.

Nog geen twee minuten later staat het andere team ongeveer tien meter naast ons.
Zoals ik al verwachtte, stormen ze meteen richting de bunker. We horen de bewakers elkaar waarschuwen. Het geluid van schoten vult de lucht.
'Kom' beveelt Shawn en hij gaat ons voor. Terwijl we ons steeds achter rotsen en andere dingen verbergen, werken we onze weg naar voor. Alle bewakers zijn compleet gefocust op het andere team. Wij grijpen deze kans en rennen naar een metalen trap. Deze leidt naar het dak. Wat niemand van ons echter doorheeft, is dat Alexis vastgegrepen en teruggetrokken wordt door een bewaker.

Via een luchtrooster op het dak gaan we het gebouw binnen.
'Hoe weten we eigenlijk wie ons doelwit is?' Vraag ik als we zo door de luchtschachten kruipen. Het blijft stil.
'Hij heeft een rood kruis op zijn rechterarm' klinkt Ross dan. Zwijgend kruipen we verder totdat Shawn ineens halt houdt. Hij tuurt door een luchtrooster de gang onder ons in.
'Hier kunnen we eruit,' concludeert hij dan. 'Er is niemand.' Shawn seint ons dat hij als eerst zal gaan. Met zo min mogelijk geluid haalt hij het rooster weg en laat zich door de ontstane opening zakken. Voordat hij ons wenkt, doorzoekt hij de gangen. Hij verdwijnt om de hoek en is zeker een minuut weg. Dan komt hij ineens terug de hoek om gerend.
'Terug, terug, terug!' Roept hij gehaast. Dean en ik trekken hem snel omhoog en sluiten het luchtrooster. Onder ons in de gang rennen nu een stel bewakers voorbij.

'Daar was hij in ieder geval niet' zegt Shawn hijgend. We vervolgen onze weg door de luchtschacht. Ik vraag me af hoe het andere team het er vanaf brengt. Waarschijnlijk waren ze bijna klaar met de bewakers buiten.
'Daar is hij' zegt Shawn dan ineens. Ik kijk door het luchtrooster. We bevinden ons boven een ruimte waarvan ik vermoed dat het de kamer van de belangrijkste hier is. Achter een groot bureau zit een legerofficier. Op zijn rechterarm vind ik inderdaad het rode kruis. In de kamer zijn nog drie andere, belangrijk uitziende mannen. Ze overleggen met hun baas. Shawn wenkt ons en we trekken ons iets terug in de schacht.
'Hoe gaan we dit doen?' Vraagt Dean.
'We kunnen hem toch gewoon vanuit de schacht neerschieten?' Stelt Will voor. Shawn schudt zijn hoofd.
'Als we dat doen, weten ze meteen waar we zijn. We moeten eigenlijk vlak nadat we hem uitgeschakeld hebben het gebouw opblazen. Als we dat niet doen, zullen de overige soldaten en bewakers ons te pakken kringen' legt hij uit. Ik knik bedenkelijk, dat is waar.
'Dan moeten we ons opsplitsen' stel ik vast. Shawn knikt.
'Ik stel voor dat we ons opdelen in drie grote en één kleine groep. Een groep die voor afleiding zorgt, een groep die de bommen plaatst om het gebouw op te blazen, een groep die om het gebouw surveilleert en een groep die bestaat uit twee personen en ons doelwit uitschakelt' zegt Shawn.
'Oké,' zegt Dean. 'Ik stel voor dat jij, Shawn, centraal blijft en alle groepen in  de gaten houdt en instructies en informatie doorgeeft.' Shawn denkt even na en gaat dan akkoord.
'Ik kan de bommen plaatsen met een groep' stelt Olivia voor.
'Goed,' vindt Shawn. 'Wie nog meer?'
Uiteindelijk is het Olivia die met vijf bots de bommen zou plaatsen, Chloé, Connor en twee bots zorgen voor de afleiding en Will en drie bots surveilleren rondom het gebouw en Dean en ik zorgen voor het uitschakelen van het doelwit.
'Wacht,' zegt Will dan. 'Waar is Alexis?'
'Hé ja, waar is ze?' Vraagt ook Connor zich af.
'We hebben geen tijd om nu te zoeken, we moeten beginnen' beslist Shawn.

Game FaceTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang