Hoofdstuk 6

2K 60 37
                                    

Als Daniël veel te laat eindelijk in zijn bedje ligt heeft Wolfs zich bedacht hoe hij het gesprek aan gaat pakken. De hele dag zijn ze met z'n drieën op stap geweest. Vanochtend niet dan, toen deed hij samen met zijn kleine vriendje de wekelijkse boodschappen terwijl Eva thuis het een en ander heeft gedaan. Daarna zijn ze naar de dierentuin gegaan en als afsluiting had Wolfs besloten om bij de chinees te gaan eten omdat Eva daar zo van houd en hij eigenlijk geen zin meer had om nog te koken. En ook bij Daniël ging een bord bami er prima in en dus had hij het wel voor hun over. Wel met resultaat dat Daniël totaal vermoeid aan tafel zat en ze minder uitgebreid hadden gegeten dan dat hij gewild had maar hij kon ermee leven. De kleine had hij bij thuiskomst naar boven gedragen waar Eva hem om kon kleden en hij naar beneden was vertrokken om een mok warme chocolademelk voor haar klaar te zetten en zijn woorden nogmaals kon overdenken.
'Oh lekker is die voor mij' werden zijn gedachte sneller verstoord dan hij had verwacht toen Eva in de keuken verscheen en verlekkerd naar de mok keek.
'Tuurlijk' glimlachte hij naar haar, hij hoefde het niet. Een enkele keer in de winter als ze een sneeuw wandeling gemaakt hadden wilde hij zich er weleens aan wagen, anders nam hij liever een kop koffie.
'Eef' trok hij haar aandacht toen ze een hap van de slagroom nam.
'Ik vond het gezellig vandaag' schonk hij haar wederom een glimlach al was het nu vooral door de slagroom snor die ze had.
'Ik ook. Dank je wel' knikte ze glimlachend. Ze genoot ervan als ze dingen met z'n drieën deden, dan was het even alsof ze een echt gezin waren. Iets dat zij als kind nooit gehad had en iets dat ze haar zoontje ook nooit zou kunnen geven. Daarom genoot ze altijd extra van zulke momenten.
'Heb je al nagedacht' vervolgde hij even later terwijl ze beide in stilte van hun drankje genoten.
'Waarover' keek ze niet begrijpend op. Of ze kom heel goed doen alsof ze hem niet begreep.
'Waar we het van de week over hadden. Dat wat jij graag wilt' hielp hij haar op weg zonder de woorden exact uit te spreken.
'Oh dat' zuchtte ze alsof ze het al opgegeven had.
'Ik wil je echt helpen he Eef' pakte hij haar vrije hand die op tafel lag. De andere had ze stevig om haar mok geklemd.
'Hoe dan' haalde ze haar schouders op terwijl ze haar blik geen moment van haar mok afhaalde. Zij wist immers net zo goed als hem dat daar maar een oplossing voor was.
'Volgens mij weet jij net zo goed als ik waar kinderen vandaan komen' kon hij een grinnik niet onderdrukken. Niet omdat het zo grappig was maar beide wisten wel dat die niet van de ooievaar afkomstig waren.
'Dat kan toch niet' schudde ze teleurgesteld haar hoofd. Ze kon immers toch niet met haar partner en tevens beste vriend het bed in duiken.
'Hoe zie je dat voor je' vroeg ze hem. Natuurlijk wist zij ook wel dat ze dan het bed moesten delen. En natuurlijk wilde ze eigenlijk niks liever maar dat kon ze hem toch niet zeggen, dan zou ze hem straks kwijt raken. En daarbij zou het gewoon raar zijn om met je beste vriend zulke dingen te doen en al helemaal met je werkpartner.
'We kunnen het toch gewoon proberen. En zeg niet dat je niet weet wat ik bedoel want waar is Daniël anders vandaan gekomen' wist hij het anders ook niet. Ook hij wilde best met haar het bed in duiken maar niet als zij niet wilde, maar hoe wilde ze anders een kind krijgen.
'Of ben ik echt zo vreselijk in bed en zeg niet dat je dat niet weet want dan lieg je' grinnikte hij om zichzelf. Ze konden altijd heel goed doen alsof er nooit iets gebeurd was maar beide wisten ze wel beter. Eva was dan misschien een beetje over emotioneel geweest maar ze was er met haar volle verstand bij toen ze op hem afstapte waarna ze samen in zijn bed beland waren.
'Ja nou nee' kwam er niet echt een duidelijk antwoord bij zijn partner vandaan. Ook zij wist dondersgoed wat ze ervan vond dat het toen gebeurd was.
'Ik weet het niet hoor Wolfs. Is het niet een beetje raar' bleef ze het een gek idee vinden.
'Ja hoe wou je het dan doen' vroeg hij of zij een beter idee had.
'Nou weet ik veel' haalde ze haar schouders op.
'Oké' stemde ze even later toch maar in omdat ze geen andere keus had als ze dit echt wilde.
'Maar we doen het alleen gewoon even snel of zo hoor. Geen poespas, hup gaan en klaar' maakte ze hem duidelijk dat hij niet hoefde te verwachten dat ze uitgebreid seks met elkaar gingen hebben. Het was al erg genoeg om dit met je beste vriend te gaan doen. Instemmend knikte hij, het was altijd nog iets.
'Zullen we maar naar boven gaan dan' stelde ze voor terwijl de zenuwen door haar lijf gierde. Ze was hartstikke nerveus. Niet voor hem want ze wist heus wel dat hij zich aan de afspraak zou houden. Maar gewoon het feit dat ze het met hem zou gaan doen. Ze wist tenslotte van al die jaren geleden nog wel dat het onwijs fijn en lekker met hem was geweest maar dat ging ze echt niet toegeven.
'Kom op dan' trok hij haar aan haar arm mee de trap op, om de klus te gaan klaren.

Bonus vrienden (flikken maastricht story)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu