Město YouTuberů XXXI.- U Marka

4.4K 325 79
                                    

Od tety jsme odjížděli kolem sedmé a domů dorazili v osm. Teta s kluky u nás ještě chvíli byli, Simonovi jsem půjčila autíčko na ovládání, které jsem dostala na narozeniny. Bylo to mé jediné přání. A ne, nejsem divná. Jen mě baví jezdit s autíčky... To auto bylo vlastně jediná hračka, kromě plyšáků, kterou jsme doma měli. Felix se Ségrou se ztratili v jejím pokoji, protože ségra mu řekla, že nezná jeho nejoblíbenější skupinu, takže on jí ji hned musel pustit. Domem se ozýval rock. Rodiče seděli dole a povídali si a já jsem Markovi vysvětlovala matiku, protože jsme měli psát písemku a on to nechápal. 
"Dívej se, máš soustavu dvou rovnic o dvou neznámých. Máš tu JEDNO x, jakou metodu použiješ?" 
"Ehm... Dosazovací?" 
"Jo!" usmála jsem se vítězně. "A jak jsi to poznal?" 
"Tipl jsem si," přiznal. Úsměv mi z tváře zmizel. "Promiň, Klér, ale já nemám šanci to pochopit." 
"Tak hele- Je úplně jedno, jakou metodu použiješ, ale třeba kdybys teď použil sčítací, více se nadřeš. Protože v první rovnici máš jedno x a v druhé jich máš pět. Což znamená, že první rovnici bys musel násobit mínus pěti." 
Takhle jsem mu vysvětlila všechny metody. Marek to po asi půl hodině pochopil a uměl použít všechny metody na soustavu rovnic. 
"Díky Klér!" poděkoval nadšeně a pořád se s úsměvem díval na výsledek, který jsme oba měli stejný. 
"Není zač..." 
"Hele, co doneseš na tu Školní noc?" zeptal se mě z ničeho nic. 
"No, nevím. Pokud mi mamka bude ochotná pomoct, asi něco upečeme," pousmála jsem se. Já sama bych asi nejspíše zapálila kuchyň. 
"Nechceš k nám ve čtvrtek přijít? Mamka bude péct, takže bys mohla péct s ní." pousmál se.
"Jo, jasně." 
Čtvrt hodiny na to volala teta Míša, že už pojedou. Rock ztichl a bylo slyšet kroky po schodech. Šla jsem se se všemi rozloučit. 

Další dny ve škole se pořád brebentilo o Školní noci, zjistilo se, že tam nejde vůbec nikdo z osmičky. V hodinách dávali všichni pozor, protože se vyhrožovalo, že kdo bude vyrušovat, nejde na tu akci. Všichni se chovali jako šprti. A světe div se, ve středu, kdy se psala písemka, nebyla ani jedna pětka. Čas ubíhal stále rychleji, až byl čtvrtek a já se hned po škole vydala k Markovi. Zazvonila jsem a mnula si ruce, protože jsem si nevzala rukavice. 
"Ahoj Klárko," viděla jsem vysmátý obličej tety, "jdeš nám pomoct s pečením? Pojď dál."
Když jsem vešla dovnitř, okamžitě jsem cítila čokoládovou vůni.
"Co pečete?" zeptala jsem se, když jsem dorazila do obýváku, který je spojený s kuchyní, a viděla jsem Felixe u sporáku v zástěře a chňapkou v ruce. Musela jsem se pousmát.
"Jé, čau Klér," otočil se na mě a usmál se.
"Ahoj hospodyňko," s tetou Míšou jsme se smály.
Celé odpoledne bylo celkem fajn. Felix mi dal svou zástěru, teta Míša si vzala svou a pekly jsme. Upekly jsme Míša řezy a bábovku, mezi tím kluci dělali chlebíčky. Povídali jsme si, dělali jsme si jeden z druhého legraci. Když jsme začaly s tetou Míšou dělat Honzovy buchty, měla jsem ruce od mouky. Marek se ke mně otočil a něco mi chtěl říct.
"Počkej, tady něco máš." ukázala jsem mu na líčko a nenápadně mu obtiskla všechnu mouku na obličej. On si toho nevšiml a nechápal, když jsme se všichni smáli. 
"Ty... Mouka... Obličej..." hekal mezi záchvatem smíchu Felix. Marek si mouku otřel, hodil na mě vražedný pohled a namočil si ruku do vody. Pak si na ni nasypal mouku. Běžela jsem do koupelny a zamkla se. 
"Ale noták, to není fér!" křičel zpoza dveří. 
Neodpovídala jsem a čekala až odejde. Po chvíli jsem slyšela kroky a pak ticho. Potichu jsem otevřela dveře. 
"Překvapení!" vybafl na mě Marek a rukama mi přejel po tváři. Nemohl se přestat smát a já taky ne. Vlezli jsme do koupelny, on si umyl ruce a já obličej. Pak jsme se vrátili zpátky do kuchyně, kde už byla na lince bábovka.
"Povedla se nám," usmívala se teta Míša.
Pak už jsem jen dopomohla tetě s těmi Honzovými buchtami a pomalu se chystala domů. Bylo pět hodin, takže jsem nemusela spěchat. 
"Počkej, nechceš u nás spát?" zeptala se mně teta Míša. "Zajdeš si domů s Markem pro věci a vrátíte se." 
Podívala jsem se na Marka a Felixe, ti nedočkavě očekávali mou odpověď.
"Proč ne?" usmála jsem se a Felix s Markem si dali high five. 

Marek mě doprovodil domů a já se zeptala mamky. Dovolila mi to, takže jsem si vzala všechny věci, batoh do školy a mobil. Když už jsem byla sbalená, vyrazili jsme zase zpátky. 
"Nepozvala jsem YouTubery!" napadlo mě uprostřed cesty. 
"Tak jim napíšeš od nás." pousmál se Marek a já přikývla. 

U Marka se řešilo, kde budu spát. Jelikož měl Marek manželskou postel, řekla jsem, že můžeme klidně spát na ní, že mi to nebude vadit. Nakonec jsme teda spali na Markově posteli. 
Vzala jsem si do ruky mobil a chtěla napsat YouTuberům, ale mobil se mi zasekl. 
"Chceš jít na noťas?" usmál se Marek a já přikývla.
"Co jiného mi zbývá? Mobil mám zaseknutý..." řekla jsem a hodila ho na postel. 
Z notebooku jsem teda napsala Martinovi, Kovymu, Mentovi, Vadimovi, Fallence a Blazerovi. Housovi už napsala ségra a ten souhlasil, takže jsem měla o starost méně. Přidala jsem všechny do skupinového chatu.
Já: Ahoj všichni! :D Zítra odpoledne od čtyř máme ve škole takovou akci- Školní noc. Jedná se o to, že budeme spát ve škole, večer si zahrajeme bojovku atd. Můžeme si tam pozvat koho chceme, protože tam jde jen naše třída, takže se vás ptám- Chcete jít?! :D 
Vaďák: Zrovna jsem polemizoval o tom, co zítra budu dělat. Jop, jdu! :D 
Kovy: Jo, klidně půjdu, bude to sranda :D 
Martin: Nenechám v tom kluky! Jdu taky :D 
Ment: Už se mě ptala Carol, jdu :))
Fallenka: Pardon lidi, nemůžu :/ Nestíhám dojet z intru... 
Já: Ok, nic se neděje :)) Ale je to škoda.
Blazer: Nemůžu, sorry lidi.
Já: Ok :/ Takže počítáme s Vadimem, Kovym, Martinem a Mentem :D (+House se ségrou :D ) Nezapomeňte si vzít spacáky! ^-^ A nejlépe něco k jídlu a pití :D :)) -Klér a Marek :3 
"A je to," usmála jsem se a vypnula Facebook." 
"Jsem zvědavý, jaké to bude s YouTubery." usmál se. 
Šla jsem se k nim okoupat, měli strašně velkou vanu! My doma máme jen sprchový kout. Teta mi napustila vanu a dala ručníky. Ukázala mi, kde jsou šampóny, sprchové gely atd. a dokonce mi dala pěnu do vany! Takový luxus! A navíc mají dvě koupelny!
Ve vaně jsem byla tak půl hodiny, pak jsem se osušila, převlékla do pyžama a vysušila si vlasy fénem. Když jsem vešla do Markového pokoje, už byl osprchovaný a spal. Usmála jsem se, lehla si a za chvíli jsem už byla v růžovém království s poníky. 

************************************************************

Byla bych ráda za každý feedback- votes, komentáře, cokoliv. Chtěla bych vědět, co mám podle vás zlepšit, jestli se vám to líbí, co se vám na tom líbí / nelíbí a tak dále. ^-^

Rozhodně koukněte na YouTube:
-> Universal Studio Blue ^-^ (CZ)
-> Universal Studio Red ^-^ (CZ)

Chcete si přečíst další příběh?
-> Život na hraně ^-^ (CZ)
-> Zničené sny ^-^ (CZ)



Město YouTuberůWhere stories live. Discover now