6

5.6K 329 27
                                    

{Skylar}

Mijn benen trillen als ik naar mijn kamer loop. Ik weet niet wat er met me gebeurt maar ik weet wel dat Jace een sterke invloed op dit alles heeft. Hij gebruikt me, dat is wel duidelijk. Maar wat wilde hij uitzoeken? Waarom maak ik hem gek? Wat kan hij niet uitschakelen? Alles is me te onduidelijk. Wanneer ik de kamer inloop kijkt Noa me geschrokken aan.

'Wat is er gebeurd?' vraagt ze terwijl ze opstaat. 'Je ziet eruit alsof je een spook hebt gezien.' 

'Ik...' De woorden komen niet fatsoenlijk uit mijn mond. 'Hij...' 

'Oke, rustig.' Noa helpt me op de bank en geeft me een glas met water aan. Ik neem een slok en zucht diep.

'Hij zoende me' mompel ik als mijn spraak weer is teruggekomen. 

'En toen?' 

'Ik zoende hem terug.' Ik sla mijn ogen neer en friemel aan mijn vingers, wachtend op de reactie van Noa. Wanneer ze na een paar seconden nog niks gezegd heeft kijk ik voorzichtig weer op. Ze staart voor zich uit.

'Het spijt me' prevel ik. Meteen schiet haar blik naar mij.

'Nee, het geeft niets' zegt ze. 'Je hoeft je niet te verontschuldigen. Ik heb toch niks met Jace.' Ik knik en staar zwijgend naar mijn handen die op mijn schoot liggen. 

'Ik ga even liggen' mompel ik uiteindelijk. Ik sta op en loop naar mijn kamer. Zodra het zachte matras mijn rug raakt zucht ik diep. Allerlei gedachtes overspoelen mijn hersenen. Wat moet ik in godsnaam nu doen? 

*****

{Jace}

Zwijgend loop ik langs Skylar. Ik zucht diep en kijk op waar ze nog steeds staat. Ze kijkt me aan met een verbaasde blik. Ik schud mijn hoofd en loop verder. Mijn gevoelens voor haar worden steeds erger en ik kan het niet uitschakelen. Het is alsof ze voor een storing in mijn lichaam zorgt. Normaal hoefde ik hier niet mee te dealen. Normaal kon ik alles uitschakelen en alles doen zonder er spijt van te hebben.

'Jace!' hoor ik Skylar roepen. Ik draai me nogmaals om.

'Wat is er?' vraag ik. 

'Waarom zoende je me gisteren?' 

'Ik weet het niet' antwoord ik. Skylar zet een stap in mijn richting.

'Dat weet je wel.' Ik sla mijn ogen neer. 'Jace, ik wil het weten.'

'Ik kan het niet uitleggen' zucht ik.

'Dan doe je je best maar.'

'Kom dan mee naar mijn kamer' zeg ik terwijl ik haar hand vastpak. Meteen voel ik een tinteling door mijn lichaam trekken bij het raken van haar zachte hand. Ik trek haar mee naar mijn kamer. Daar gaan we op de bank zitten. Ik pluk aan het losse draadje van mijn shirt terwijl ik de juiste woorden zoek.

'Ik kon vroeger alles uitschakelen' begin ik uiteindelijk. 'Mijn gevoelens, mijn gedachtes, mijn gedrag. Met jou in mijn buurt lukt het me niet meer. Ik wilde erachter komen wat ik voor je voel.'

'En?' vraagt Skylar. 

'Toen ik je zoende voelde ik me anders. Ik voelde een hevig verlangen in me naar boven komen. Ik wilde het niet maar het gebeurde en nu weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik weet niet of ik écht iets voor je voel maar-' Skylar kapt me af door haar lippen op de mijne te drukken. 

(Eindelijk een nieuw hoofdstuk. Wat vinden jullie tot nu toe van dit verhaal?)






Verdoofd Where stories live. Discover now