Hoofdstuk 13

2.1K 81 6
                                    

Omdat ik inspiratie loos ben voor dit hoofdstuk word het niet zo lang. I’m sorry 

Have a lovely day,

researchyourlife 

Emily POV

Ik kijk naar het blad dat Megan in haar handen heeft. Volgende week is er een feest op school met als thema, de jaren 80. ‘’Aanstaande Dinsdag, neem een date mee’’ lees is hard op. ‘’Dat is al met vier dagen’’ mompelt Megan.

‘’Wat is dat?’’ hoor ik Zayn zeggen hij komt naast Megan staan en kijkt mee naar het blad. Ik gooi mijn tas over mijn schouder en loop naar Grace en Niall toe. ‘’Ik ga naar huis, ga je mee Grace?’’ ‘’ja, is goed. Doei Niall’’ ze glimlacht naar hem en samen lopen we de school uit naar buiten toe.

Vandaag is een sombere dag, het miezert maar de zon schijnt wel aan de blauw/grijze lucht. 

Ik stap in de bus en ga achteraan naast Grace zitten. We wachten totdat de bus vol zit en hij weg rijd. Het duurt een kwartier voordat de bus stopt, iedereen stapt uit en ik loop achter Zayn aan het studentenhuis binnen. 

Meteen dringt de geur van versgebakken koekjes mijn neus in. Ik loop naar de keuken en zie daar Mebel staan. Onze kok, een korte oude vrouw met rood haar en rode appelwangetjes als haar mondhoeken omhoog schieten.

‘’Hallo Emily’’ zegt ze als ze een grote schaal met chocolade koekjes uit de oven haalt. ‘’Hoi Mebel’’ ‘’ruik ik koekjes?’’ Niall komt de keuken inlopen en pakt een koekje van de schaal.

‘’Hier neem dit mee’’ Mebel drukt een zak met koekjes in mijn handen ‘’en nu chop chop mijn keuken uit’’ zeg ze lachend. ‘’Je bent de beste’’ zeg ik en loop de keuken uit de bruine trap op gevolgd door Niall. 

Ik geef hem de helft van de koekjes en loop dan richting mijn kamer toe. Als ik de deur open doe zie ik het hele bed van Grace onder de jurkjes liggen. ‘’Grace? Wat doe je?’’ ik loop naar het bed toe en pak een grijze lange jurk ‘’is dit mijn jurk?’’ ik kijk haar aan voordat ik me omdraai en de jurk weer terug hang op zijn plek in de kledingkast.

‘’Ik heb zoveel jurken en ik weet niet welke ik aan moet doen voor het feest’’ kreunt Grace en ze kijkt mij aan met de hoop of ik haar wil helpen. ‘’Het feest is pas met vier dagen, maak je niet zo druk je heb nog alle tijd van de wereld om de perfecte jurk uit te kiezen’’ ik pak de jurkjes van haar bed en begin ze weer netjes in de kledingkast te hangen. 

Ik hoor Grace zuchten en ik plof neer op mijn bed als alle jurkjes weer op hun plek hangen. ‘’En dan nog iets, een date? Ik heb geen date’’ kreunt Grace weer en ik rol met mijn ogen.

Ik ben iemand die zich om dit soort dingen absoluut niet druk maakt. ‘’Vraag Niall’’ zeg ik grijnzend en kijk haar aan. Ik zie haar wangen licht roze worden als ze haar hoofd schud. ‘’Niall? Nee’’ zegt ze snel en staat op van haar bed.

Ik glimlach en leun met mijn rug tegen de kussens denkend aan het feest. Een date? Gelijk gaan mijn gedachten naar Harry toe maar die schud ik gelijk weer van me af. Harry zou nooit mijn date willen zijn en de vraag ik nog maar of hij wel op dat feest komt.

Mijn ogen gaan naar de klok, tien uur. Ik sta op van bed en loop naar de badkamer toe, ik neem een snelle douche, kam mijn haar uit dat ik in een vlecht doe en poets mijn tanden.

Dan loop ik terug de kamer binnen, ik ga in bed liggen en sluit mijn ogen. Even later val ik in een diepe slaap.

The badboy with his secret (1D)Where stories live. Discover now