*43*

1K 129 10
                                    

Harry's Point Of View


Πάρκαρα το αμάξι στην άκρη του δρόμου και κατέβηκα. περπάτησα μερικά μέτρα έως την είσοδο της καφετέριας.  Έψαξα γύρω γύρω με τα μάτια μου για να τον βρω. Λίγο αργότερα, τον εντόπισα να κάθεται σε μια γωνία στο βάθος της αίθουσας. Την ώρα που τον κοίταξα, έμοιαζε σαν να ψάχνει κάτι στο κινητό του. Πλησίασα αθόρυβα και στάθηκα πάνω από το τραπέζι του. Συνέχισε αυτό που έκανε χωρίς να με κοιτάξει. Δεν ξέρω καν αν είχε καταλάβει πω ήμουν εκεί. Σήκωσα τα μάτια μου λίγο πιο πάνω από το κανονικό για να μπορέσω να δω τι κοιτούσε στην οθόνη. Λίγο αργότερα, μπόρεσα να καταλάβω το πρόσωπο της Bella να καθρευτίζεται στη γυαλιστερή επιφάνεια. Έκανα ένα βήμα πίσω, και ταυτόχρονα τον εαυτό μου αντιλυπτό καθώς έπεσα πάνω στο πίσω τραπέζι.  Ο θόρυβος τον έκανε να πεταχτεί επάνω και να με κοιτάξει έντονα.  "Χαίρεται." μίλησα σιγανά καθώς έκανε νόημα να καθίσω. Κάθισε απεναντί μου, και με κοίταξε σχεδόν θυμωμένα.


"Λοιπόν, μπορείς να μου πεις γιατί με κουβάλησες εδώ?" μίλησε και κοίταξε αλλού.


"Augustus, ξέρουμε και οι δυο πόσο άβολο είναι όλο αυτόοπότε σε παρακαλώ μην το κάνεις χειρότερο." είπα ήρεμα.


"Καλά. Τέλος πάντων, υποθέτω πως έχεις να μου πεις κάτι. Ακούω." έστρεψε όλη του την ροσοχή σε εμένα και με κοίταξε σοβαρά.


"Αυτό που θέλω να πω είναι οσβαρό... Και σίγουρα δεν θα ερχόμουν σε εσένα αν δεν είχα τόση πολλή ανάγκη. Ξέρω πως δεν σου είμαι ιδιαίτερα συμπαθής, και μπορεί τα συναισθήματα να είναι αμιβαία. Αλλά χρειάζομαι κάτι και είσαι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Είναι για την Bella..."


"Μάλιστα... τέλος πάντων, για πες." προσπάθησε να φανεί αδιάφορος αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο να κρύψει το ενδιαφέρον και την ανησυχία του για εκείνη.


"Θέλω πρώτα να σου κάνω μια ερώτηση." εκείνος κούνησε θετικά το κεφάλι του και απομάκρυνε το βλέμμα του από το πρόσωπό μου. "Ποιά είναι η σχέση σου με τον Mike Bennett??" ρώτησα και αμέσως γύρισε απότομα το κεφάλι του προς το μέρος μου. Προσπάθησε να αποφύγει την κάθε επόμενη ερώτηση ή και πίεση που μπορεί να δεχόταν από μέρος μου, ανοίγοντας την τσέπη του και βγάζοντας έξω το κινητό του. Έκανε ππως κοιτούσε κάτι... για να κερδίσει χρόνο.

Don't [H.S.]Where stories live. Discover now