37. Thuis blijven

49 3 0
                                    

Opeens schrik ik wakker. Meteen kom ik omhoog en zie ik dat het 10 uur in de ochtend is. Ik schrik en zie Kaj omhoog komen, hij is nu ook wakker. 'Ik heb ons vanmorgen ziek gemeld en verteld wat er is gebeurt. Vandaag kunnen we thuisblijven' zegt Kaj lief. Ik knik en ga dan nog even rustig liggen, even bij komen van alles. Ik pak me mobiel en zet een klein lampje aan, ik bekijk mezelf in me selfiecamera en zie dat me oog blauw is en me wang ook. Ik schrik en doe snel het lampje uit en doe me mobiel weg. Ik wil graag weten of Mark dit vaker doen, maar ik durf niet, straks krijg ik nog ruzie met Kaj en dat wil ik niet, ik ga zelf wel op onderzoek uit. Ik blijf nog lekker liggen in bed. Ben vandaag lekker een dagje vrij, alleen zal ik dat liever om een andere reden zijn zoals vakantie of een studiedag maar niet omdat ik ben geslagen door niet eens me eigen vader. Ik weet ook niet of ik na dit Mark ooit als een echte vader zal zien, maar dat zal wel niet. 

Ik stap even langzaam uit bed. Ik moet even naar het toilet en wil mezelf nog even goed bekijken in de spiegel. Langzaam loop ik naar beneden toe. Ik zie dat Kaj me goed in de gaten houd of er niks gebeurt met me. Als ik beneden aan kom ga ik eerst naar het toilet toe. Als ik eraf kom was ik me handen in de keuken en loop dan naar de spiegel in de gang. Ik zie mezelf. Ik weet niet wat ik van mezelf moet denken, ik zie er echt niet uit. Als ik de bel hoor gaan loop ik stiekem een beetje naar voren toe. Ik zie dat Max voor de deur staat. Ik vind het lief van hem maar weet niet wat ik moet doen, of ik open moet doen of niet. Ik zie dat Kaj naar beneden komt. 'Ik doe wel open. Ik snap dat je niet wilt dat hij je zo ziet' zegt Kaj lief. Ik geef Kaj een zacht kusje op zijn wang en ik loop naar boven toe. Ik hoor Kaj en Max samen praten over wat er allemaal is gebeurt. 

Ik hoor iemand naar boven toe komen. 'Max wilt je graag zien en even spreken. Vind je dat goed?' hoor ik Kaj aan me vragen. Ik knik. Ik vind het lief dat Kaj het even komt vragen. Ik ga een beetje rechtop zitten op bed, doe me haar nog een beetje goed en leg me mobiel aan de kant. Ik vind Max echt een hele leuke jongen en denk ook dat ik hem wel leuk vind. Opeens draai ik me hoofd om en zie ik Max in de opening van de deur staan. Ik glimlach lief naar hem. Max komt naast me zitten en geeft me eerst een knuffel en kusje op me haren. Ik glimlach lief naar hem. 

'Je kan me echt alles vertellen he als je ergens mee zit. Ik ben blij dat ik dit nu weet, dat Kaj me alles verteld heb. Ik wil er altijd voor je zijn. Je kan altijd bij me terecht, zelfs als je even ergens anders wilt zijn of wonen' hoor ik Max tegen me zeggen. Ik glimlach lief naar hem. Opeens geef ik hem een kus op zijn lippen en even zoenen we. Ik laat zijn lippen los en opeens loopt Max weg, zonder wat te zeggen. 

Ik heb nergens meer zin in. Gelukkig is het al bijna avond en tijd om te slapen. Kaj komt opeens onze kamer binnen. 'Wat was dat nou met Max?' vraagt hij aan me. 'Ik vind Max leuk. En ik dacht dat hij mij ook leuk vond. Dus begonnen we te zoenen en hij ging weg' zeg ik tegen Kaj. Kaj komt naar me toe en geeft me een knuffel. Hij komt bij me liggen in bed en doet zijn arm om me heen. Ik glimlach en val dan lekker in slaap. Morgen maar weer naar school gaan en Max proberen te negeren. 

A new lifeWhere stories live. Discover now