25. Lief dagboek

47 3 0
                                    

Lief dagboek,

Het is nu ongeveer een week geleden dat me vrienden allemaal weer terug zijn naar hun huis. Ik vind het jammer want mis ze heel erg, als het kon verhuisde ik het liefst ook weer terug, veel lekkerder weer ook en me vrienden zijn er. Alleen woont Kaj er niet. Nu ben ik lekker alleen thuis want Kaj is met vrienden weg en Mark is aan het werk. Geen idee wat ik ga doen'

Als ik klaar ben met een klein stukje schrijven loop ik naar beneden toe en doe de achterdeur lekker open. Vandaag is het gelukkig wel een lekkere warme dag. Ik pak een tijdschrift en wat drinken en me zonnebril en ga lekker in de tuin liggen om wat lekker bruin te worden. Maar als ik na een tijdje de deurbel hoor gaan moet ik wel. Ik zucht en loop langzaam naar de deur toe. Ik doe de deur open en er staat een meisje voor de deur. 'Hallo, ik kom voor Kaj. We hebben namelijk afgesproken' zegt het meisje. Ik kijk haar vreemd aan. 'Nee, Kaj is er niet. En ik ben zijn vriendin en hij gaat niet afspreken met jou' zeg ik boos en doe de deur dicht. Opeens word ik jaloers. Boos ga ik weer een tijdschrift lezen in de tuin. Oei oei oei als Kaj zo thuis komt, dan heeft hij wel wat uit te leggen aan me.

Als ik later op de avond de deur open hoor gaan sta ik meteen op van de tafel, ook al zaten Mark en ik samen te eten het maakte me even niet uit. 'Kaj, er stond hier een meisje aan de deur om te vragen of je er was, je had met haar afgesproken zei ze' zeg ik hem. Kaj kijkt me vreemd aan en negeert verder de vraag. 'Uhm hallo? Ik zeg je wat?!' zeg ik beetje boos. 'Je moet je niet bemoeien met me leven!' zegt Kaj opeens boos. Even blijf ik staan en weet ik niet wat ik moet zeggen. Tranen vullen me ogen. Snel pak ik nog me mobiel en ren dan naar boven toe. Ik knal de deur dicht en doe hem op slot, hij kan nu lekker niet meer binnen komen. Meteen begin ik met van alles te gooien en te schreeuwen. Ik gooi me kleding op de grond en ook me mobiel waar nu een hele barst in me scherm zit, maar nou en. Boos ga ik op de grond zitten en als er iemand aan klopt sta ik op doe de deur van het slot en ga weer op de grond zitten. Kaj gaat in zijn bed liggen en zegt niks meer tegen me. 

A new lifeWhere stories live. Discover now