28. School

47 4 0
                                    

Ik word wakker van me wekker die af gaat. Vandaag is de dag, ik moet naar school. Na lang zoeken en kijken hebben we een leuke school gevonden. Ik zit op dezelfde school als Kaj want dat was het beste. Ik heb er opzich best wel zin in. Ik stap uit bed en kleed me om. Ik doe een rokje aan en een shirtje ik doe me haar in een staart en een beetje make-up op. Dan zie ik ook dat Kaj wakker word en zich ook om gaat kleden. Ik pak me mobiel van de lader doe hem in me zak en loop dan naar beneden toe om te eten.

Als ik heb gegeten pak ik me spullen voor school. Ik pak me tas waar nog geen boeken in zitten omdat ik die nog niet heb gehad. Ik ben best wel zenuwachtig want ken niemand. Mark en Jade slapen nog en daarom moeten Kaj en ik het zelf regelen. Als ik weg wil gaan begint het opeens keihard te regenen. Ik doe me schoenen aan en pak me tas en doe me jas ondertussen alvast aan. 'Je kan met mij mee' zegt Kaj heel kil. Ik knik omdat ik niet in de regen wil fietsen alleen daarom ga ik met hem mee.

Als we op school aankomen stap ik uit de auto en doe ik de deur dicht. 'Kom je mee?' Zegt Kaj lief. Ik knik. Ik wil niet alleen naar binnen in deze grote school. We lopen samen naar binnen toe. 'Succes he zusje' zegt Kaj lief tegen me. Hij doet of er niks aan de hand is. Wat misschien maar beter is.

Ik loop naar de concergie toe en zeg me naam. Ik krijg me rooster en kan me boeken bij de directie halen. Ik loop erheen en haal me boeken op. Ik doe ze in me tas. Ik loop naar me kluis toe en leg me boeken erin die ik niet nodig heb. Ik kijk op me rooster. Ik heb eerst Nederlands in lokaal 103. Ik hoor de bel gaan en loop naar het lokaal toe. Gelukkig kan ik het een beetje vinden.

'Goedemorgen allemaal. Vandaag hebben we een nieuwe leerling in deze klas. Kom maar naar voren en stel jezelf maar voor' zegt de docent.

'Ik ben Nicki. Ik ben 16 jaar. Ik ben hier komen wonen omdat me ouders overleden zijn. Ik woonde in Miami en nu hier. Ik heb een broer en dat is Kaj'

Ik zie de docent knikken. 'Goed. Ga maar zitten en pak jullie boeken er maar bij' zegt de docent. Ik doe wat ze zegt en ga zitten naast een jongen genaamd Max. Hij stelt zich voor en we beginnen maar te werken. School is nog zoals altijd super saai.

Ik hoor de bel gaan en we hebben nu pauze. Ik doe me boeken in me tas en loop dan alleen naar de kantine toe. Ik zie wat meiden uit me nieuwe klas naar me kijken en over praten. Ik wil niet eens weten wat ze zeggen. Ik begin wat te eten. En als de bel gaat ga ik naar de volgende les toe.

Eindelijk is de bel gegaan en zijn we uit. Het is nu twee uur. Ik leg me boeken in me kluis omdat ik al me huiswerk al af heb. Ik pak me tas van de grond af en loop naar Kaj toe en we rijden weer naar huis. We praten in de auto en het is gezellig.

We zijn eindelijk thuis en ga op de bank liggen. Gelukkig kunnen we al bijna eten. Het is inmiddeld al 6 uur en we kunnen eten. Als we hebben gegeten ruimen we op en ga ik naar boven en wil ik optijd gaan slapen. Het was leuk vandaag.

A new lifeWhere stories live. Discover now