Capitol 51

3.8K 174 1
                                    

- Ma scuzati. - Am intors capul si am observat ca era o tipa destul de draguta, blonda, imbracara intr-o uniforma albastru marin. - Avionul va decola in cateva minute, asa ca va rog sa va puneti centurile. - Spuse, dupa care merse in continuare sa verifice toti pasagerii.

- Va fi un drum lung... Si plictisitor. - Am spus eu si mi-am lasat capul pe umarul lui Razvan. Acesta zambi si ma saruta pe frunte, dupa care isi duse o mana dupa talia mea.

- Ai dreptate... Plus ca avem si o escala.

- Plictisitor.

*

Am coborat din avion, dupa care am mers sa inchiriem o masina. Bagajele trebuiau sa fie aduse mai tarziu de Matt si Dominic. Pana acum, Berna pare destul de placuta, dar nu prea seamana deloc cu New York-ul. Aglomeratia nu este asa mare, iar totul pare destul de linistit, desi e capitala statului. Am urcat intr-un BMW X5 de culoare alba, iar Razvan a urcat la volan. Nu aveam idee unde vom sta, dar cu siguranta nu la un hotel.

- Si.. Unde stam?

- Avem un apartament cu doua camere inchiriat la periferia orasului. Zona este destul de retrasa si nu foarte aglomerata, asa ca vom avea parte de liniste.

- Ok... A mai rezolvat ceva Aiden?

- Mai are putin. Se pare ca acele nume formeaza exact adresa, aproape exacta, dar se pare ca e si un fel de capcana. Sunt doua adrese posibile si nu stim exact unde trebuie sa mergem, asa ca vor trebui cercetate amandoua.

- Logic sa o luam... Max va crede ca ne-am duce la aia care seamana cel mai putin cu un astfel de loc, nu? Ar trebui ca noi sa credem ca el nu e asa de prost sa le ascunda intr-un loc evident. Deci clar sunt intr-un loc evident. - Si clar propoziile astea nu au sunat prea logic.

- Ai dreptate. Pana maine termina. Mai avem de luat doar actele alea si dupa o sa ne dam o intalnire cu Max. Sigur va veni.

- Si cine le depunde la politie?

- O prietena de-a lui Aiden. Cat timp noi o sa fim acolo... El va sta la ea si cica il ajuta. E hack-er.

- Interesant. Ai de gand sa calci odata acceleratia aia? Vreau sa ajungem mai repede.

- Avem aproape o ora de mers, scumpo. Asta daca nu ma deranjezi. - Accentua ultimul cuvant, iar eu i-am dat o palma usor peste brat.

- Stai calm si mergi mai repede.

Dupa un drum de aproximativ o ora, Razvan opri in fata unor cladiri destul de mari, din sticla. Interesant.. Am urcat scarile pana la etajul 3, iar Razvan merse si deschise ultima usa de pe micul hol. Am intrat intr-un apartament destul de spatios, desi avea doar doua camere. Era total diferit de al meu, dar imi place. Living-ul era in nuante de bej si alb, iar peretii aveau niste modele destul de ciudate, semanand cu niste cercuri, uneori semicercuri. Am intrat intr-unul dintre dormitoare care era mobilat destul de modern, avand multe nuante de verde pal si alb. Cred ca albul e o culoare de legatura intere toate camerele din casa asta.

Am intrat in urmatoarea camera, in care predomina un portocaliu aproape intens si cateva nuante de alb pe mobila sau pereti. Tavanul era complet alb, iar podeaua un bej inchis. Am inchis usa din lemn si am intrat in baia destul de mica. Avea cabina de dus, nu si cada. Off.. Am mers in bucatarie, unde predominca rosul intens, cu putin negru si normal..alb. Interesant apartament, dar mult prea colorat din punctul meu de vedere.

- Iti place?

- Da.. E dragut. Aiden cand ajunge?

- A spus ca vine dupa ce termina.

- Ok. Mie imi e somn... Ma duc sa fac un dus, dupa asta ma culc.

- Bine.. Somn usor, pisicuta. - Spuse Razvan, dupa care ma saruta pe frunte si ma stranse in brate.

*

Ce naiba e cu zgomotul asta? M-am ridicat in sezut, clipind de cateva ori, pentru a eliminca ceata din ochi. Lumina soarelui batea slab in fereastra, iar patul era gol in partea lui Razvan. Se pare ca s-a trezit inaintea mea. Un tipat destul de ascutit se auzi, dupa care o usa trantita. Jur ca il omor pe cel care scoate zgomotele astea. M-am dat jos din pat, luand un halat din satin pe mine.

- Ce dracu e cu zgomotele astea, oameni buni? - Am tipat eu, intrand in living si zarindu-l pe Aiden sarind pe canapea.

- Am terminat.. Am adresa. Defapt.. Adresele! Sunt tare! Sunt un geniu!

- Felicitari. Dar putea sa ma lasi sa mai dorm putin, sa stii.

- Nu avem timp. Imbraca-te. Mergem la prima adresa sa vedem ce e acolo.

- Cum spui tu.

M-am intors inapoi in camera, luandu-mi o camasa bej destul de eleganta si o pereche de colanti negri din piele. Mi-am luat o jacheta pe deasupra, dupa care am mers la baie si mi-am indreptat parul, dupa care mi-am facut un machiaj simplu... Doar fond de ten, rimel si eyeliner.

-Sunt gata. Sa mergem. - Am spus si m-am indreptat spre usa. Cred ca Aiden inca mai topaia prin casa. Inca nu e un motiv de bucurie. Trebuie sa punem mana pe actele alea si sa supravietuim, dupa care ne putem bucura. - Aiden! Nu mai rade ca un idiot si urca! - Am tipat la el cand am ajuns in dreptul masinii.

- Cum o suporti? - Ii sopti acesta lui Razvan, dar atat de tare incat sa pot auzi si eu.

- Vezi ca te-am auzit. Unde mergem prima data?

- Strada Goldenrec  , numarul 13.

- Si spui ca sunt doua la fel? Cum sa aiba doua locuinte numarul 13?

- Nu imi imaginez... Poate e doar o eroare.

- Nu.. Nu e o eroare. Sunt doua astfel de strazi. Una e la cealalta iesire din oras, iar asta in centru. Mergem mai intai in centru si dupa mergem dincolo.

- Ok.

Mi-am intors privirea spre geam, observand cum toate lucrurile din jur "zburau" pe langa noi. Razvan incearca acceleratia sa inteleg. Dupa un drum de aproximativ o ora si jumatate a oprit in fata unor case destul de vechi, dar pareau intr-o stare buna. Ne-am dat jos din masina si m-am indreptat spre case , uitandu-ma la numerele de pe porti. 11..12..13. Aici e. Mi-am intors privirea spre casa care nu era intr-o stare foarte buna. Ce naiba e asta?

- Ce e aici?

- Nu stiu.. Hai sa intrebam. - M-am indreptat spre un barbat care trecea pe langa noi.

- Ma scuzati.. Imi puteti spune ce este aici? - Si-a intors privirea spre mine si am tresarit.

Aventura de o noapteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum