Bölüm 10 - "Sen yoktun..."

2.2K 145 10
                                    

İzaya dizilerini karnına çekti. Hava karardığı için artık hiçbir şey gözükmüyordu. Zaten geç kalktığı için de akşama pek birşey kalmıyordu. Gözlerini kapatıp tam düşünceye dalacakken telefonuna gelen ani bildirilerle irkildi. Alıp baktığında shinra'nın partisinden olduğunu gördü.

Fotoğraflara bakarken bir tanesinde, arkada elinde içki şişesiyle duran ve gülümseyen çakma bir sarışın görmüştü. Gülümseyip onun olduğu resimleri kaydetmeye başladı.

"Arkadaşının olması güzel olsa gerek." dedi iç çekerek. Yeni gelen fotoğraf ve videolarda shizuo gözükmüyordu. Bu tuhaftı. Saat on bir civarıydı. Videolara o kadar dalmıştı ki saatin farkında değildi. Videolarda son bir saate yakın hiç gözükmüyordu. Ona birşey mi olmuştu?

O sırada kapı çalınca irkildi. Ayağa kalkıp kapı deliğinden baktı. Bu shizuo'ydu!

Sarışın saçlarını karıştırdı. "Uyudu galiba yaa.." diye mırıldandığında izaya kapıyı açtı.

"Shizu-chan?" dedi şaşkın şaşkın. Shizuo gülümseyip elindeki paketleri gösterdi. "Merhaba." dedi.
"İçeri geç" İzaya hiçbirşey anlamamıştı .

Shizuo paketleri içeri bıraktı. İzaya arkadan ışıkları açtı. "Neden geldin? Beni dövecek misin?" dedi iç çekerken.

Shizuo güldü. "Hayır." dedi paketlerden içki şişesini çıkararak. "Yemek partisinde yoktun. Ben de geldim. " dedi şişeyi sallarken.

"Onu diyorum ya bende. Ben Yoksan eğlenebilirdin. Neden geldin?" dedi siyah saçlarını karıştırarak.

"Dedim ya..." dedi shizuo içkiyi zarif sehbaya bırakırken. "Sen yoktun." izaya gülüp yanına gitti. "Afedersin. Genelde bu muameleye alışık değilim o yüzden biraz afalladım." dedi

Shizuo şişelerin kapaklarını açtı. O sırada izaya abur cuburları çıkartıyordu. "Bunların hepsini benim için mi aldın?" dedi şaşkın şaşkın. Shizuo kaşlarını çattı. "Ben oburum. Sadece sana değil." dediğinde izaya gulmeden edemedi.
***

Aradan birkaç saat geçmişti. İkisi de çok eğleniyorlardı. İzaya tam çatalını keke batırmışken telefon çaldı. İzaya oflayarak açtı ve kulağına götürdü. "Alo?"

Karşıdaki adam iş hakkında zırvalarken siyah saçlı genç telefonu bir sağ bir sol kulağına koyuyordu.

Shizuo onu izliyordu. Telefonla konuşurken kendisine dikkatle bakan adamı...
Daha önce onun bu kadar şefkatli bakabildiğini bilmiyordu. Yada bu kadar güzel bir vücuda sahip olduğunu. Hatta onu ölene kadar ne kadar güzel koktuğunu farketmemişdi. İzaya telefonu kapattı ve sarısına bakıp el salladı. "Orda mısın lan?"

Sarışın kendine gelip "afedersin dalmışım." diye geçiştirdi. İzaya şişeden bir yudum aldı. "Keşke seninki gibi bir işim olsa. Adam döverek para kazanıyordlsun bildiğin"

"O kadar kolay değil." dedi shizuo. Konuşmaları ne kadar gereksiz okursa olsun ikisi de bitsin istemiyordu...

SHIZAYAWhere stories live. Discover now