hoofdstuk 26

207 3 0
                                    

Rose krijgt de hele bak water over haar heen.

POV Katniss
'Ik hou van jou' fluistert Peeta in mijn oor. Ik druk mezelf stevig tegen hem aan 'ik ook van jou' fluister ik terug. We zijn een beetje aan het rond zwemmen. Tot ik opeens een iemand een ijselijk kreet hoor slaan. Ik draai me vliegensvlug om. Ik kan de stipjes op het strand niet goed zien, maar die gil herkende ik. Het was Rose, absoluut Rose.

Als ik hijgend het strand op kom gerent zie ik dat Percy bij Rose is en haar probeert rustig te krijgen. Jace kijkt met een schuldbewuste blik ernaar. Rose is helemaal nat, aan het rillen en doorslaan. Percy pakt haar handen en dwingt haar hem aan te kijken. Daar wordt ze rustiger van. Percy slaat zijn armen om haar heen waar ze inkruipt. Ik hoor Peeta naast mij zijn adem inhouden 'wat is dit?'

Langzaam loop ik naar Percy, Rose en Jace toe. 'Rustig maar Roosje, er is niks aan de hand. Hij is hier niet' hoor ik Percy naar haar fluisteren. Ik kijk Percy vragend aan en hij kijkt naar Rose die knikt. 'Devin heeft Rose een aantal keer bijna laten verdrinken' zegt Percy, terwijl hij Rose stevig vasthoudt. 'Ik wist het niet, ik wilde alleen' stamelt Jace. Annie loopt naar hem toe 'rustig maar jongen jij kon het niet weten.' Peeta kijkt mij aan en ik weet wat hij denkt. Hoeveel verborgen littekens heeft Rose nog meer?

Ik zit op mijn handdoek met Amora te kijken hoe Percy Rose langzaam en voorzichtig het water mee inneemt. Het ziet er werkelijk te schatig uit. Annie zit er ook met een grote glimlach naar te kijken. 'Weet je nog die keer dat Rose bijna verdronk en dat Percy haar had geredt' vraagt ze aan mij. Ik knik en moet lachen als ik denk wat Peeta toen zei 'je hebt altijd gelijk gehad' zeg ik tegen haar. Nu moet ze lachen en opeens hoor ik bekende stem, maar ik kan het niet meteen thuis brengen. 'Katniss ben jij dat echt?'

Ik zie een vrouw met aan een kant kort geschoren haar en groene ranke tatoeages. Ik voel mijn mond open vallen van verbazing 'Cressida? Je was toch dood?' Ze moet lachen als ze mijn uitdrukking ziet. 'Nee nooit geweest alleen zwaargewond, maar ik leef weer.'

Ze bijna niks verandert behalve een grote snee op de zijkant van haar wang. 'Mama' een jongetje van een jaar of twee komt op haar afstormen. Hij lijkt sprekend op haar alleen hij heeft bruine ogen. 'Katniss mag ik je voorstellen aan mijn zoontje Mitch' ze tilt het kleine mannetje op. 'Gefeliciteerd' roep ik enthousiast 'wie is de vader?' Er valt even een stilte 'daar wil ik het niet over hebben' zegt ze kortaf.

Finnick en Peeta komen aanlopen met een ongelovige blik in hun ogen. 'Jullie zijn ook nog steeds compleet' zegt ze als Johanna in het blikveld komt. Ik knik en wijs naar de zee 'daar ergens zijn onze kinderen.' Ze knikt 'ik heb alle interviews gekeken. Hoe gaat het nu met Rose?' Ik slik even en kijk naar Peeta 'er is nog van alles gebeurd, maar ze is langzaam aan het genezen' antwoordt Peeta voor mij.

Dan begint Amora te brabbelen 'je hebt nog een kind' zegt Cressida verrast. 'Ja dit is Amora, ze is nu bijna 6 maanden' zeg ik, terwijl ik haar omhoog hou.' Cressida slaakt een gil 'wat een schatje! Wat betekent Amora eigenlijk?' Ik glimlach 'liefde, het betekent liefde.' Ze knikt en staart verterend naar haar. 'Cressida wat doe je nu of waar woon je?'

'Ik reis nu nog veel rond tot Mitch naar school moet en dan zie ik wel in welk district ik ga wonen' zegt ze schouder ophalend. 'Mam wie is dat?' Jace staat voor mijn neus. 'Dat Cressida iemand die in de oorlog voor veel goede dingen heeft gezorgt' antwoord ik. Hij knikt en steekt zijn hand uit naar Cressida 'ik ben Jace' ze pakt zijn hand aan 'Cressida zoals je moeder al zei.'

Nu komen Percy en Rose er ook aangelopen nog niet in de gaten dat er iemand nieuw bij is. 'Percy zet me neer nu' Rose hangt lachend over de schouder van Percy. Het voelt zo goed dat ze weer lacht. 'Is dat Rose? ' verbazing is duidelijk te horen in de stem van Cressida 'ze is veel verandert.' Ik knik maar een beetje.
Eindelijk komen Percy en Rose onze kant op 'Cressida' roept Percy verbaast uit. Nu staart iedereen hem verbaast aan hoe kent hij haar?

'Percy dat is alweer een tijdje geleden' zegt Cressida verrast. 'Hoe gaat het nu met je' vraagt Percy. Even betrekt Cressida gezicht, maar als snel glimlacht ze 'goed sinds nou je weet wel.' Ik kijk met een schuin oog naar Peeta. 'He hoe kennen jullie elkaar' vraagt Finnick. 'Je zoon heeft ooit een zaak opgelost voor mij' zegt Cressida scherp 'maar wat brengt jullie hier?'

'Kom op Percy' ik sleur hem door de drukke winkelstraten van district 4. We gaan eens een keer uit. Ik heb niet normaal veel moeite moeten doen voordat het mocht van papa. Percy heeft een hele eed moeten zweren dat hij goed voor mij zal zorgen. 'Je ziet er prachtig uit' fluistert hij in mijn oor. Ik glimlach, ik heb ook echt mijn best gedaan om er mooi uit te zien. 'Jij dan' fluister ik terug. Hij ziet er echt werkelijk te hot uit. Ik kan gewoon niet geloven dat hij van mij is.

'Roosje kom nou' Percy trekt aan mijn arm. 'Wat is er perzikje van me' giechel ik. 'Jij mag nooit meer alcohol drinken van mij, je wordt onuitstaanbaar irritant' zegt hij lachend. Ik sla mijn armen om mijn zijn nek 'ik hou van jou' zeg ik met een beetje dubble tong. Hij haalt mijn handen van zijn nek 'kom we gaan naar huis.' Ik sla mijn armen weer om zijn nek 'toe nou het is net zo leuk.' Ik probeer hem te kussen , maar hij trekt zich lachend terug. 'Kom Rose anders vermoord je vader ons nog.' Ik wil me verzetten, maar ik word een beetje draaierig en dan alles zwart.

Ik word wakker met gigantische koppijn en elke licht is te fel. Ik kreun hartgrondig en probeer te bedenken wat er gister is gebeurd. Als ik de kamer eindelijk een beetje vorm kan geven zie ik een breed grijzende Percy voor mijn gezicht. 'Eindelijk ons Doornroosje is wakker' zegt hij met rollende ogen. 'Wat is er gebeurd? ' weet ik met veek moeite uit te brengen. Nu moet hij hard op lachen 'dat noem je een kater liefje.' Ik voel mijn wangen donkerrood kleuren 'hoelaat is het?' Hij werpt een blik op de klok 'bijna 3 uur' zegt hij nochalant. Ik schiet overeind 'waar is papa? Is hij kwaad?' Percy duwt me zachtjes terug 'ze zijn allemaal op het strand. Nee hij is niet boos want je hebt jezelf gister behoorlijk voor schut gezet.' Ik kijk hem geschokt aan 'wat deed ik dan?

'Nou eens kijken, je sprong op de tafel en begon keihard allerlei liedjes te zingen. Je wilde koekjes gaan bakken voor Amora om 3 nachts. Oja en je maakte een handstand die totaal mislukte.' Ik kreun hard 'wie was daar allemaal bij?' Percy krijgt zijn gezicht met moeite in plooi 'jou ouders en die van mij.' Ik verberg mijn gezicht in de dekens. Fijn nu denken ze allemaal dat ik niet voor mij zelf kan zorgen. Percy tilt met zijn vinger mijn kin op 'onze ouders kwamen niet meer bij van het lachen. Ze zijn dolgelukkig dat je weer lol maakt.' Hij buigt zijn hoofd naar dat van mij, maar ik duw hem weg als ik de inhoud van mijn maag omhoog voel komen.

Ik zit bleekjes op de bank, terwijl Percy voor mij eten aan het maken is. Ik schaam me kapot; ik heb me behoorlijk voor schut gezet. 'Hier Roosje allemaal opeten' hij zit een bord met gebakken eieren voor mijn neus. De geur maakt me alleen al misselijk. Ik schud mijn hoofd en trek mijn neus op. 'Dan gaat de kater weg' zegt hij terwijl naast mij komt zitten. Hij geeft me een kus op mijn neus 'kom op liefje je hoeft je niet te schamen, ik heb dit zovaak gehad.' Ik kijk hem glimlachend aan. Wat heb ik toch geluk met hem.

'Rose weer op de been' zodra Finnick mij ziet barst hij in lachen uit. 'Jeetje hoe zie jij er uit' zegt hij proestend. Percy geeft hem een duw, waardoor hij verontwaardigd opkijkt. Papa komt naast mij zitten 'gaat het weer een beetje prinses?' Ik kijk hem aan en zie zijn blauwe ogen bezorgt staan. Ik knik en duw mezelf een beetje omhoog als Amora naar binnen wordt gebracht door mama. Zordra ze mijn ziet begint ze te brabbelen en tilt haar mollige armpjes naar mij op. Ik lach en sta met veel moeite op om naar haar toe te gaan. Als ik haar kietel ik haar buikje begint te schaterlachen. Ik glimlach naar haar nooit mag haar iets gebeuren.

'Ik wil nog niet naar huis.' Ik lig samen met Percy op het strand te kijken hoe de zon onder gaat. Ik lig met mijn hoofd op zijn buik en hij speelt mijn haren. 'Je moet wel liefje over 6 dagen begint je nieuwe school' zegt Percy. Ik voel een steen in mijn maag vallen, een nieuwe school. Ik ga trouwens een opleiding verzorgen volgen zo dat ik daarna ergens in het ziekenhuis kan werken. Ik wil dit steeds Devin mij heeft ontvoerd, ik wil mensen kunnen helpen er boven op te komen.

Een nieuwe start, een nieuw begin lijkt me een goed idee.

afther the revolution(the hungergames)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu