hoofdstuk 8

261 8 0
                                    

"Lieve Katniss wil je met me trouwen?"

POV Peeta

"Ja, ja dolgraag" antwoord ze. Ik sta op en zwier haar in het rond en schuif de ring om haar vinger. Het is een zilveren ring met een klein spotgaaitje er in. Het publiek word helemaal gek. Ik en Katniss zwaaien en lopen van het podium af.

* 3 jaar later*

POV katniss

Vandaqg is de bruidloft. Ik weet het heeft even geduurd, maar nu ben ik 23 jaar is toch wat beter dan op je twintigste trouwen.
Ik en Peeta zijn dolgelukkig, van Gale heb ik niks meer gehoord. Met Percy gaat goed, hij is precies zijn vader qwa uiterlijk, maar ook qwa innerlijk. Arrogant, maar toch een klein hartje. Hij wil ook voor iedereen zorgen dat heeft dan weer absoluut van Annie.

"Kat kom je?" Vraagt Annie "dan help ik je met je jurk." Ik draai me om en loop naar de toe. Mijn jurk is niet een die Cinna heeft ontworpen. Die passen bij het Capitool, maar deze is simpel maar toch mooi. Hij is wit en heeft een strak bovenlijfje en de rok zwiert om je heen als je draait. Met hier en daar een edelsteentje vind ik hem perfect.

Johanna komt binnen gestormt "waarom hebben de bruidsmeisjes een lichtroze jurk? Ik haat lichtroze!" Ik lach "rustig maar Jo, ik heb voor jou een donkerblauwe. Die roze is voor Annie" Johanna knikt "dan is het goed."
Na een tijdje heeft Annie mijn haar gedaan en mij geholpen met mijn jurk aantrekken. Nu is ze vertrokken om zelf haar jurk aan te trekken. Ik ben zenuwachtig en wou dat het al allemaal voor bij was. Ik word door Haymitch naar het altaar gebracht. Dat wilde ik zelf graag. Hij was tenslotte toch die gene die me in leven hield.

Ik sta klaar voor de zaal, te wachten op Haymitch. Als hij komt aanlopen kan ik niet anders bekennen dat hij er goed uit ziet. Een grijze smoking met een zwart vlinderdasje. Hij bekijkt me van top tot teen. "Ziet er goed uit schat" en gelukkig klinkt niet sarcastisch. Ik knik maar een beetje. "Zenuwachtig schat? Nergens voor nodig je bent prachtig." Als er muziek klinkt gaan de deuren openen. Ik zie Annie en Johanna al staan. Ik schiet in de lach, Johanna heeft haar jurk met een veiligheidsspeld korter gemaakt. Ik zie Percy bij mijn moeder zitten die tranen in haar ogen heeft. En daar eindelijk zie ik hem staan. Blond haar, blauwe ogen, groote glimlach op zijn gezicht, in een witte smoking. Kort om prachtig mijn mondhoeken gaan spontaan omhoog. Naast hem staat Finnick zwarte smoking witte stropdas. Achter hun staat de ceremoniemeester

Na een hoop onzin hoor ik: " Katniss Everdeen, neem jij Peeta Mellark tot uw wettige echtgenoot? " onmiddelijk zeg ik ja.
"Peeta Mellark, neemt u Katniss Everdeen tot uw wettig echt genoot?" Heel even kijken twee prachtig blauwen ogen mij aan. "Ja, ja natuurlijk" is zijn antwoord. "Dan verklaar ik jullie nu tot man en vrouw. U mag de bruid kussen" ik hoor Finnick naast ons kreunen en duidelijk fluisteren: "zeg dat nou niet dan gaan ze heel de dag door." Ik druk mijn lippen boven op die van Peeta. We blijven net zolang staan tot de kerk leeg loopt.

"Nee ik ga echt niet" zeg ik koppig. "Alsjeblieft Katniss, dit is traditie dit hoort zo" probeert Peeta. "Nee niet als iedereen kijkt" het is avond, we hebben net gegeten en Peeta wil nu dat ik met hem de openingsdans doe. "Oke dan ga ik wel met Johanna" zucht Peeta. "Nee wacht, ik doe het wel" zucht ik. Peeta kijkt opgwekt en maakt een buiging "mag ik deze dans van u mevrouw Mellark?" Ik moet lachen en pak zijn hand. Heel de avond blijven we rond zwieren. Ik zie maar vaag dat Percy keurig beleeft vraagt of mevrouw Johanna met hem wil dansen. Mijn moeder die eventjes met Haymitch danst voor dat hij naar de drank toe rent.

Als ik even ga uitrusten op een stoel, komt Finnick naast mij zitten. Hij eet suikerklontjes "wil je er ook een?" vraagt hij zwoel. Ik lach en antwoord "ik heb liever geheimen" hij kijkt me aan en zegt "vraag maar raak mevrouw Mellark" ik denk even na"hoe heb je Annie leren kennen of ben je verliefd op haar geworden?" "Wil je dat echt weten? Nou eens kijken, ik was haar mentor ze was toen 17 jaar ik 19 bijna 20. Ik deed gewoon mijn mentor dingen eerlijk gezegd dacht ik dat ze geen schijn van kans maakte om te winnen, dus ik deed niet echt de moeite om haar goed te leren kennen. ja en je weet wat er toen gebeurde, naar medetribuut werd onthoofdt door andere beroepers en toen sloeg ze door. Ze was zo van streek dat per ongeluk ik iemand hard sloeg. Die viel boven op iemand anders die een mes in zijn hand had en was toen dood. Daardoor kreeg best veel geld van sponsors en toen brak de dam door en zij was de enige die nog kon zwemmen."

"En toen" vraag ik? " ik wou er echt alleen een knuffel geven omdat ze gewonnen had, maar ze sloeg door. Ik denk dat ze al die tijd bang voor mij was." "Misschien door je drietand of het feit dat je elke avond een ander meisje had?" Lach ik.
Finnick haalt zijn schouders op "misschien wel ja, maar ja ik liet maar aan mags over die wel in haar buurt mocht komen. Tijdens de zegetoer enzo. En toen het eerste jaar van haar als mentor. Ze was al iets opener en als ik eerlijk ben een heel stuk knapper. Maar ze verafschuwde mij gigantisch. Ik vroeg me echt af waarom en toen ging ik het aan Mags vragen. Die moest lachen en zei je komt telkens een stap te dicht bij of je staart net te lang aan. Maar nu komt het hoor, hoe is voor mij viel.

Ik was aan het eten en opeens hoorde ik gegil. Ik hoorde het vaker, dus ik dacht dat Annie zou zijn. Ik wou haar wel beter leren kennen dus ik ging er naar toe. Ze werd vastgehouden door een of andere Capitoolbediende, terwijl de andere haar betasten. " ik zie dat Finnick vuisten zich samen trekken. "Tja toen sloeg ik die Capitoolbediende neer en ze viel gewoon op de grond. Ik was woedend, ze was net een beetje genezen van haar hongerspelen gebeurde dit weer. Ik had haar in mijn bed gelegd en naast haar komen liggen ze was zo van streek dat ze het niet eens merkte. Ik voelde me slecht ik had haar niet beschermd. Ik weet nog dat ze dicht tegen mij aan kroop, maar het voelde anders dan al die andere keren."

"Heftig" is het enige wat ik kan uitbrengen. "Ja dat zeker" Finnick rekt zich uit "ik denk dat ik maar eens ga welterusten, meisje in vuur in vlam." Ik glimlach, hij is pas 2 seconde weg en Peeta zit al langs me. "Zullen we gaan ik ben moe" vraag ik . Hij knikt tilt mij op en loopt naar ons huis. Ik heb de deur nog niet eens dicht gedaan of ik voel twee lippen in mijn nek. Ik grinnik en draai me of de rest van de avond kan ik me niet meer goed herinneren.

*4 weken later*

Voor de zoveelste keer zit ik bij de wc met een misselijk gevoel. Het is er net weer allemaal uitgekomen. Ik zucht dit is nu al twee weken aan de gang. Peeta weet van niks, omdat hij ochtends al vroeg naar de bakkerij gaat. De bel gaat, ik sta moeizaam op om open te doen. "Hallo" een super vrolijke Annie staat voor de deur. "Ga je mee naar de winkels? Finnick past op Percy" ik schud mijn hoofd "nee sorry ik voel me niet lekker" Annie's gezicht staat meteen bezorgt. "Alweer niet? vorige week ook al niet. Zullen we anders naar je moeder bellen?" "Nee hoeft niet ze is er nog. Ze helpt in het ziekenhuis" antwoord ik. "Dan gaan we er nu langs." Annie trekt me uit de deur. "Annie ik draag mijn pyjama nog" zeur ik. "Wat dan nog het is je moeder."

Mijn moeder heeft wat testjes gedaan ik zelf ben er heilig van overtuigd dag het gewoon een buikgriepje is. Als mijn moeder weer binnen komt lopen kijkt ze ernstig. "Katniss, waneer hebben jij en Peeta voor het laast seks gehad?" Vraagt ze bloedserieus. Annie proest het uit, ik kijk haar vol afschuw aan "dat ga ik niet met jou bespreken"
Ze zucht " ik denk het wel, want je bent zwanger" wat!

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now