hoofdstuk 24

182 2 0
                                    

Johanna's stem schalt door de gang.

POV Rose
Ik ren naar beneden dit is mijn kans om iemand te laten weten dat ik hier ben 'tante Johanna help ik ben.' Dan komt Devin hij smijt de deur dicht en komt dreigend op mij af 'probeerde jij nu te onsnappen?' Ik schud angstig mijn hoofd 'nee Devin echt niet' probeer ik. Hij sleurt zonder wat te zeggen mij naar boven en laat het bad vollopen. 'Nee Devin alsjeblieft niet' smeek ik, maar hij lijkt onverbiddelijk. Hij duwt me zonder pardon onder water en duwt me lang onder, te lang. Zodra ik boven ben krijg ik 5 seconde lucht voordat ik weer onderga zo gaat minstens 20 keer door. Ik geef het op en hou op met ademen.

POV Johanna
Ik loop vrolijk door district 7 en begroet wat mensen. Ik ben vandaag wat vrolijker dan normaal. Als ik door mijn straat loop zie ik licht branden door de ramen van een verlaten huis. 'He ik heb nieuwe buren' roep ik vrolijk. Ik loop naar de deur en bel aan. Ik val bijna flauw als de deur open gaat er staat en ongelooflijke knappe jongen. 'Wat moet je' zijn stem klinkt kil 'ik wil me even voorstellen ik ben Johanna van hier naast' zeg ik terwijl ik hem een hand geef. Opeens klinkt er allemaal gestommel op de trap 'tante Johanna help ik ben.' De stem word afgekapt door dat de deur wordt dicht gegooid.

Ik frons mijn wenkbrauwen wie noemt mij nou tante Johanna alleen Percy, Jace en Rose maar het was een meisje. Was het dan Rose? Maar wat doet ze daar dan opeens moet ik denken aan roen Finnick uitlegde wat er gebeurd was met Rose. Ik hap naar adem en alles valt op een rijtje ik ren naar huis en ruk de telefoon van de muur en draai het nummer van Peeta en Katniss.

'Met Peeta' zodra ik zijn stem hoor weet ik dat ik de juiste conclusie heb getroken zo gebroken.
'Met Johanna alles goed daar?'
Ik voel gewoon dat hij nu verbaast naar de telefoon kijkt uiteindelijk geeft hij antwoordt 'eigenlijk niet.'
'Rose is weg he' zeg ik
'Hoe weet jij dat nou weer?' Zijn stem happerd een beetje alsof hij moeite moet doen om niet te huilen.
'Luister ik weet waar ze is hier in district 7 vlakbij mij huis.'
'He wat?' Peeta's stem klinkt verward
Ik zucht 'is Finnick of Percy daar die begrijpen mij misschien wel.'
'Johanna? ' Finnick's stem klinkt behoorlijk verbaast.
'Ik weet verdome waar Rose is alleen Peeta begrijpt mij niet. Een of andere gast houdt haar vast. Schiet nou eens op en kom haar halen.'
Het blijft een hele lang stil 'weet je het zeker?'
Ik zucht geïrriteerd 'ja natuurlijk waarom zou ik jullie anders bellen?'
'We komen er nu aan' en er wordt opgehangen.

Hoelang duurt het eigenlijk van 12 naar 7' ik trommel zenuwachtig met mijn vingers op de tafel, terwijl ik de buren in de gaten houdt. Ik denk misschien als ze een beetje opschieten 2 uur en ik werp een blik op de klok dan kunnen ze elke moment aankomen. Het liefst zou ik nu naar binnen rennen en haar bevrijden, maar dat is zo dom dat Katniss het misschien zelfs kan bedenken. Begrijp me niet verkeerd ik mag Katniss heel erg alleen ik vind het gewoon leuk om haar een beetje te pesten.

Als de bel gaat spring ik op en gooi de deur open. Ik zie alleen Annie staan 'waar is de rest' vraag ik verbaast. 'Bezig met een reddingsmissie Peeta, Katniss en Jace zijn nog in de trein. Het leek ons niet slim om Peeta aan Devin voor te stellen. Ik knik bergrijpelijk en laat haar binnen.

POV Percy
Ik sta klaar voor het huis waar Rose zou moeten zijn. 'Iedereen in zijn positie weg gaan beginnen' klinkt er uit mijn broekzak. Ik loop naar de deur en ram die in tegelijk schieten mensen uit de bosjes naast mij. Samen rennen we het huis in in de woonkamer zit Devin in een stoel van Rose geen spoor te bekennen. Omdat hij zo verrast is overmeesteren we hem makkelijk. Ik ren naar boven en gooi alle deuren open. Achter de laatste deur vind ik haar. Ze ligt op de grond haar hoofd en haren zijn nat en de rest van haar lichaam niet, vreemd.

Dan zie ik dat ze naast een bad ligt. Hij zou toch niet? Ik ren naar Rose toe en til haar op. Ze weegt helemaal niks en bibberent over haar lichaam. Moeizaam opent ze haar ogen, een flits van herkenning vliegt door haar ogen en dan valt ze weer weg. Ik heb haar gevonden.

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now