hoofdstuk 4

275 9 0
                                    

POV Katniss

"Sorry dat ik jullie onderbreek, maar nog een paar dingetjes." Zegt mijn moeder "Annie heeft veel rust nodig en mag de eerste drie dagen beperkt haar bed uit. Daarna rustig aandoen." Annie glimlacht zwakjes en kijkt naar Finnick, die opeens heel benauwd kijkt. "Moet ik dan ook koken het huis schoonmaken?" "Kom aan dat kan je toch wel" lacht Peeta. Finnick word rood en mompelt "dat weet ik eigenlijk niet. Als het nou district 4 was, kon ik gewoon vis eten." "Ik help je wel" zeg ik "maar ik denk dat ik nu naar huis ga begin moe te worden."

Thuis ga ik op de bank liggen. Meteen voel ik Peeta's sterke armen om mij heen. "Ga maar slapen lieverd, het was een zware nacht voor jou." Ik glimlach, geef hem een kus en val in slaap.
Ik word weer wakker van de telefoon. Ik hoor Peeta opnemen.
"Met Peeta Mellark"
Ik hoor de gene aan de telefoon iets ratelen
"Ja hoor, je kan straks wel even komen dan kan je blijven eten."
"Wie was dat ?" Vraag ik nieuwschierig
"Haymitch, hij had wat te vertellen zei hij. Maar tot die tijd hebben we nog even voor ons zelf" zegt Peeta verleidelijk. Ik geef hem een kus, hij tilt op waardoor ik mijn benen om zijn middel sla.
Ik heb geen idee hoelang we zo staan. Tot de telefoon gaat, ik wil opnemen maar Peeta houd me tegen. "Laat maar gewoon, ik ben nu bezig met jou." Ik lach, maar neem toch de telefoon op. Ik hoor baby gehuil "katniss of Peeta hij houdt niet op" ik hoor Finnick paniekerige stem "Annie slaapt, ik denk dat hij honger heeft maar hij heeft net gegeten. "Heb je zijn luier al verschoont?" Vraag ik. Het blijft even stil "uhh hoe moet dat " ik voel gewoon dat Finnick rood word en moet lachen. Ik leg het hem uit en hang op.

"Finnick moet wel heel erg van slag zijn, als hij jou om raad vraagt" lacht Peeta. Ik wil hem slaan met een kussen, maar op dat momment gaat de bel. "Heb je geluk gehad Mellark" dreig ik. Peeta lacht alleen maar. Ik ren naar de deur en doe open "Haymitch!" Roep ik blij. "Dus je bent me nog niet vergeten schat?" Dan pas besef ik dat al die tijd dat ik hier woon pas een paar keer met Haymitch heb gepraat. Ik word een beetje rood "ik had het druk oke?" "Weet ik schat met de kleine Percy en Peeta" ik vraag maar niet hoe hij dat nu al weet van Percy. "Kat mag Haymitch ook nog naar binnenkomen?" Vraagt Peeta. Ik knik en laat hem binnen. Peeta begint met koken, Haymitch en ik blijven samen ongemakkelijk in de gang staan. "Zullen we maar naar de woonkamer gaan?" Stel ik voor. Haymitch knikt en loopt naar binnen. Het is een tijdje stil "hoe gaat het met jou?" Verbreek ik de stilte hij haalt ze schouders op "wel goed." Ik merk dat hij nuchter is, dat is in ieder geval iets. Na een tijdje roept Peeta dat we kunnen eten. Als we aan tafel zitten komt Peeta meteen ter zake "nou Haymitch wat wilde je ons vertellen?"

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now