hoofdstuk 12

265 6 0
                                    

Ik merk nog net dat ik word opgetild en op een brancard word gelegd en dan val ik flauw.

POV Peeta

Het is een grootte chaos, het publiek schreeuwt, er rennen mensen naar Katniss om haar uit mijn armen te halen, ik kan me niet bewegen. De woorden van haar dringen tot mij door
het gaat beginnen. Ik kan me nu pas bewegen en ren achter Katniss aan. Ik word al snel tegengehouden door twee dokters. "Zometeen mag u naar haar toe, eerst moeten we kijken hoe ver ze is." Ik knik en plof neer in de wachtkamer. "Peeta!" Annie en Finnick komen er aan gerent. "Wat gebeurde er nou?" Vraagt Annie buiten adem. "Volgens mij is het begonnen." Zeg ik. "Wat begonnen?" Vraagt Finnick niet begrijpend. Annie geeft hem een duw "de bevalling natuurlijk." Ik knik afwezig hopend dag ik snel naar toe mag.

"Meneer Mellark? " een vrouwelijke doktor staat voor mijn neus. "Ik ben de verloskundige" zegt ze terwijl ze me een hand geeft. "U mag naar haar toe , maar ik waarschuw u het kan er akelig uit zien." Ik spring op en volg de verloskundige.

POV Katniss
Ik begin te huilen. Het doet zo veel pijn. Dan gaat de deur open en Peeta komt binnen. Hij loopt direct op mij af en pakt mijn hand. "Rustig liefje alles komt goed" begint hij op een sussende toon. "Je doet het heel goed denk maar aan straks als het allemaal voor bij is." Ik knik en bedenk me opeens iets. "Wie worden peettante en peetoom?" Vraag ik aan hem. Finnick en Annie toch of wou jij iemand anders?" Ik schud mijn hoofd en probeer zo stil mogelijk te liggen en laat alles over mij heen komen.

"Kom op liefje je bent er bijna" moedigt Peeta mij aan. Ik voel een wee opkomen en schreeuw het uit. "Laat het stoppen Peeta" fluister ik. "Nog heel even lieverd jij bent er bijna." Ik knijp Peeta's hand helemaal fijn. Ik voel een hevige pijnscheut en dan hoor ik baby gehuil. Ik hoor Peeta naar adem snakken, terwijl de verloskundige de baby pakt en meeneemt. "Wat gaan ze doen Peeta?" Vraag ik volledig in paniek. "Rustig maar lieverd controle fluistert hij. Als de verloskundige terug komt, draagt ze iets in een klein roze handdoekje gewikkeld. Ze loopt naar mij en geeft het aan mij. Ik kijk naar haar en ik zie het meteen, net Peeta. "Hoe heet ze?" Vraagt de verloskundige vriendelijk. "Rose" fluister ik "Rose Rue Mellark." Ik voel me zo trots, ze is zo mooi. "Prinses" fluistert Peeta "mijn prinses. " ik glimlach naar hem en geef Rose heel voorzichtig aan haar vader.

"Wat is ze klein" merkt Percy op. Annie, Finnick en Percy staan bij ons op de kamer. "Maar wel heel schattig. Ik moet lachen, terwijl Annie door zijn haar gaat en zegt "zo klein was jij ook hoor" Percy kijkt haar aan "ook zo schattig" vraagt hij onschuldig, waardoor ik nog harder moet lachen. Haymitch komt binnen zijn ogen worden groot en hij wil naar mij toe komen. Peeta houdt hem tegen "ben je nuchter? " vraagt hij streng. Haymitch kijkt hem geïrriteerd aan. Uiteindelijk zegt hij ja. "Net Peeta" zegt hij meteen. Ik knik blij en voel me zo gelukkig alles is goed.

*3 weken later*
We zitten in de trein terug naar huis. Rose ligt in Peeta's armen en ik weet dat ze echt een vaderskindje gaat worden. Haar ogen zijn felblauw met mooie zwarte wimpers. Ze is wel erg klein maarja. Percy is helemaal dol op haar, hij ziet haar als een kleiner zusje. Toen Effie langs kwam begon ze te huilen hoe blij ze voor ons was. Zelf Johanna moest moeite doen om niet te laten merken dat ze haar helemaal fantastisch vond. Peeta leeft op een roze wolk, hij is dol op haar. Gister kwam ik binnen toen hij haar in bed legde en hij was hele verhalen aan het vertellen.
Het is zijn prinsesje.

Zodra we thuis zijn verdwijnt Peeta meteen naar boven en zegt dat ik absoluut niet naar boven mag komen. Ik knik en ga wat spullen uitpakken. Gelukkig hadden we voor de reis naar het Capitool al wat spulletjes gekocht voor de baby. Ik zet Rose in haar kinderstoel en kijk haar aan. In haar prachtige blauwe ogen zit een twinkeling die haar vrolijk maakt. Ze kijkt me onderzoekend aan en als ze klaar is lacht is naar me. Maar dan ruik een lucht. "Rose!" Roep ik lachend "dat doet een dame toch niet." Als ik haar optil om te verschonen, krullen haar handjes om mijn haar. Ze houdt het stevig vast en lacht weer naar mij. Ik lach terug en fluister "jou laat ik niks over komen" terwijl ik een kus op haar voorhoofd druk.

"Kat kom eens naar boven?" Roept Peeta. Ik leg Rose in haar box en loop naar boven. Ik hap naar adem, Peeta heeft de babykamer geverfd. De ene muur is lichtroze bijna wit en in het midden is een goud kroontje geverfd. De andere muur is lichtgroene met allerlei gekleurde bloemem getekend. "Oh Peeta het is prachtig" fluister ik. Ik loop naar hem toe en kus hem. Beneden klinkt er gebrabbel, "ojee er wil iemand aandacht." Zegt Peeta. Hij loopt naar beneden, tilt Rose uit haar box em zwiert haar in de lucht. Die begint te schaterlachen en probeert met haar handjes Peeta's haar te pakken. Ik hou van ze allebei zoveel dat ik hun niks meer laat overkomen

*een paar jaar later*

POV Katniss
"Er is er een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat ben jij" zingen Peeta en ik. Rose kijkt onder haar dekbed vandaan. Haar grootte blauwe ogen kijken ons twinkelent aan. "Gefeliciteerd prinses" zegt Peeta terwijl hij haar optilt. "Papa wil jij pannenkoeken maken?" Is het eerste wat ze vraagt. Ik moet lachen, ze is dol op pannenkoeken net zoals ik toen ik zwanger was. "Vanmiddag prinses bij de verrassing. Dan gaat papa nu eten voor jou maken. Heb je honger" ze knikt hevig. Als Peeta weg is begin ik met kleren uit te zoeken. "Wat wil je aan liefje?" Vraag ik. Ze denkt even na "een jurkje" zegt ze uiteindelijk "een zwierjurkje." Ik knik en haal een jurk die overloopt van licht geel naar oranje en naar donkerrood. Peeta's lievelings jurkje, ze knikt blij en spingt uit haar bed. "Wat wil je in je haar? Vraag ik. "Twee vlechten met mijn kroontje. Haar kroontje, Peeta kwam er ineens mee aan. Hij verwendt haar echt heel erg. Als ze helemaal klaar is. Ik vlecht haar lange donkere haar en lopen we naar benenden. Daar staat Peeta al te wachten "draai eens eem rondje voor mij prinses?" vraagt Peeta. Ze draait een rondje, ze doet me denken aan mijn eerste interview jurk. "Zo dan is het nu tijd voor cadeautjes. Zeg ik. Ze knikt blij , terwijl Peeta een pakje achter zijn rug vandaan haalt. Ze scheurt meteen het papier er van af. "Owww" haar ogen worden groot. In het pakje zat een jurk, een prinssenjurk roze met overal glitters. Ik vind hem dan ook verschrikkelijk lelijk, maar ja Peeta heeft me overtuigd.

"Zo dan gaan we nu" zeg Peeta, terwijl hij haar mond schoonmaakt. "Jaaaa" ze valt bijna van haar stoel. "Heb je alles?" Fluister ik. Peeta knikt en pakt de picknickmand en met ze alle lopen we naar het bos. Als we bij het meertje staan Finnick, Annie en Percy al te wachten. "Percy!" Roept Rose uit "mama mag ik hem mijn cupcake geven?" Ik schud mijn hoofd "nou is de verrassing weg lieverd." Percy kijkt nieuwschierig op"cupcake, die lust ik wel." Hij wrijft over zijn buik en kijkt smachtend naar de picknickmand. "Jongen dat moet je netter leren vragen" zegt Finnick hoofdschuddend. Percy haalt zijn schouders op "boeie."Ik moet lachen "van plechtig naar brutaal wat word het volgenden? "Dit heeft hij absoluut van Annie, die heeft ook last van dit soort wisselingen. Toch An?" Finnick draait zijn hoofd naar haar toe. "An?" Annie heeft haar handen voor haar oren geslagen en begint koortsachtig te mompelen. Finnick slaat meteen een arm om haar heen, die ze er meteen weer afslaat. "Blijf van me af!" Roept ze angstig en begint te huilen "wat gebeurt er met mama" vraagt Percy geschrokken. Ik kijk naar Peeta dit is allang geleden.

Dan gebeurt er iets bijzonders, Rose loopt naar Annie toe. "Rustig maar tante Annie, wij zijn het. Niet huilen het is mijn verjaardag dan moet iedereen vrolijk zijn" begint ze op sussende toon. Annie haalt langzaam haar handen van haar oren af en kijkt onderzoekend naar Rose. "Ja, ja dat klopt ons cadeautje krijg je vanavond samen met Haymitch, oma en tante Johanna." Mijn mond valt open, Annie is nog nooit zo snel genezen naar een terug val. Aan Finnick te zien snapt hij er ook niks van. "Prinses en Percy waarom gaan jullie anders niet even spelen" vraagt Peeta.

Percy knikt en pakt Rose bij haar hand. "Kom daar groeien bloemetjes" zegt Percy. Ik draai me om naar Annie en vraag "wat was dat nou?" Ze haalt haar schouders op "ik keek in haar ogen en vertrouwde haar. Ik voelde mij rustig worden ofzo" Finnick schudt ongelovig zijn hoofd "die meid bezit over geneeselijke" krachten." Ik moet glimlachen "Prim, Prim kon dat ook mensen in 1 keer gerust stellen." Peeta opent net zijn mond, als ik een hoge gil hoor en een plons van iemand die in het water valt.
Rose flits er door mijn hoofd, ze kan niet zwemmen.

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now