hoofdstuk 5

264 7 0
                                    

Pov Katniss

"Dat heb ik zeker" begint hij "of je het leuk vind of niet, jullie hebben een interview in het Capitool." "Wat!" begin ik " ik ben niet van plan om ooit nog een voet in het Capitool te zetten." Rustig maar schat, jij niet alleen Johanna, Finnick, Annie en Percy ook. Oja en je ziet Effie weer." "Nee!" Roep ik koppig "je hebt geen keus, wees blij dat je nog leeft" zegt Haymitch vermoeid. "Ik ga nooit meer terug naar die verdomde bloedzoekers, met hun pruiken. Peeta ook niet toch?" Terwijl ij het zeg draai ik me om.

Ik zie meteen dat het fout is. Peeta 's ogen zijn zwart. Ik deins acheruit, maar struikel. "Jij vieze mutilant! Jij moet dood, ik haat je!" Hij komt dreigent dichterbij. "Pppeeta" stotter ik. Hij slaat me vol in mijn gezicht. Ik schrik er zo van dat ik me niet eens verzet. Hij trapt er op los, tot dat Haymitch hem slaat met een pan.

Ik blijf trillend op de grond liggen met een bloedende neus, Mijn ribben doen. Waarschijnlijk licht gekneusd, maar dat is nog niet het ergste. Nee wat Peeta heeft gedaan, ik weet het hij kan er niks aan doen maar toch.
"Gaat het schat?" Vraagt Haymitch bezorgt. "Ik ben oke, hoe is het met Peeta? Terwijl ik omkijk zie ik Peeta op de grond liggen met een enorme bult op zijn hoofd. Ik kruip snel naar hem toe. "Voorzichtig schat" waarschuwt Haymitch mij. "Katniss?" Ik draai me om en zie dat Peeta overeind is gekomen. "Hoe kom je aan die bloedneus" vraagt hij verbaast "en waarom lig ik op de grond?" Ik kijk ongemakkelijk naar grond" "ik had weer een aanval he?" Is het enige wat hij zegt. Hij staat op, pakt een nat doekje en geeft het aan mij. Zonder me ook maar echt aan te kijken.

"Peeta je kan er niks aan doen" zeg ik rustig. "Jawel als Haymitch er niet was geweest, had ik je misschien wel het ziekenhuis ingetrapt. " ik loop naar hem toe en kus hem. Net zo lang als Haymitch ons onderbreekt door zijn keel te schrapen. "Sorry dat ik jullie onderbreek tortelduifjes, maar we hadden het ergens over.
Ik knik "eh ja wat vind jij Peeta?" Peeta kijkt me aan met zijn prachtige blauwen ogen, "ik denk dat we het moeten doen, ik vind het wel leuk om Effie en Johanna weer te zien.jij hoeft niks te zeggen ik doe het woord wel," Ik zucht "wanneer?" "Oo dat duurt nog even vanwege Percy enzo. Ik denk 5 maanden." Ik zucht opgelucht, tijd genoeg dus.

*5 maanden later*
"Peeta, Peeta waar ben je!" Zeg ik half huilend. Ik zit rechtop in bed, heb net weer een verschrikkelijk nachtmerrie gehad, over het capitool waar we morgen naar toe moeten. "Rustig maar liefje ik ben hier." Ik voel twee sterke armen om me heen en ik sla een zucht. "Wat is er lieverd?" Vraagt Peeta, terwijl hij over mijn rug aait.

"Ik wil niet naar het Capitool" fluister ik. "Daar is Prim dood gegaan." Ik begin nu echt te snikken. "Ik weet het liefje , maar het zal toch moeten. Denk maar aan wat leuks gister bijvoorbeeld" ik glimlach bij de gedachten van gister. Percy zette zijn eerste stapjes, weliswaar met hulp van Finnick maar toch. Peeta en ik zijn bijna elke dag langs gekomen bij Percy. Peeta heeft zelfs de babykamer geschilderd, terwijl ik Annie hielp bij het huishouden en koken. Denkend aan Percy val ik weer in slaap.

Ik zit in de trein op weg naar district 7 om Johanna op te halen, terwijl Percy op mij schoot zit te brabbelen. Ik glimlach qwa uiterlijk is het precies zijn vader. Brons kleurig haar, prachtige groene ogen. Ik dwaal af met gedachten aan prim. Hoe zou haar leven er nu hebben uitgezien. Ik bijt op mijn lip en schrik als de trein stopt. Ik hoor meteen de stem van Johanna. Ik hoor Finnick Johanna omhelzen. "Jaja zal allemaal wel, ben blij als ik klaar ben in dat klote Capitool." Ik glimlach dit heb ik zo gemist. Johanna komt binnen "o my god Katniss sinds waarneer heb jij kind? Jij bent er facking te jong voor!" Finnick komt lachend naar binnen. "Jo kijk eens goed kunnen Katniss en Peeta zo knap kind krijgen? dit kan hij maar van 1 iemand hebben." "Waarom wist ik dit niet?" Zegt Johanna knorrig. Dan komt Annie binnen "we hebben je een kaart gestuurd" zegt ze terwijl ze haar ontarmt. "Ik kijk nooit of ik post heb zegt Johanna onverschillig.

*aangekomen in het Capitool*
"Katniss, liefje" "mam!" Roep ik en geef haar een knuffel. "Hoe gaat het met je ziekenhuis?" "Goed hoor" lacht ze
Dan zie ik iemand staan die ik dacht nooit meer te zien. "Hey Catnip" is het enige wat hij zegt. Gale

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now