hoofdstuk 17

212 3 0
                                    

"Ze is niet thuisgekomen"

POV Peeta
"Waar blijft ze nou ze is al een uur weg" roep ik uit. Katniss legt kalmerend haar hand op mijn schouder.
"Annie zei iets over dat ze ruzie hadden, maar verder weet ik het ook niet." Ik schiet overeind "ze hebben ruzie en Rose is daar naartoe, heb je Finnick ooit gezien als hij kwaad is!"

Katniss duwt me terug in de bank "ik vind persoonlijk dat Percy steeds meer op Annie begint te lijken en Peeta je zult haar wat meer los moeten laten ze is al 13 over 1 maand 14."

Ik staar haar ongelovig aan, waardoor ze in de lach schiet normaal vind ik het heerlijk als ze lacht maar nu maakt het me boos. "Kat ze kan nog niet voor haarzelf zorgen" probeer ik rustig te zeggen.
"Kom op Peeta ze verslaat jou met twee handen op de rug." Ik zucht en weet dat ze gelijk heeft.

Ze geeft me een kus en ik kus haar terug zo blijven we een hele tijd staan. "Iel papa mama niet doen" Jace staat in de deuropenig. Ik moet lachen ren op hem af en til hem op, "wacht maar jongen tot jij heel veel van iemand houdt." Hij trek een vies gezicht "ik hou toch al heel veel van jou en mama, maar ik ga toch ook niet dat met jullie doen."

"Nou dat weet ik nog niet hoor" Katniss komt met zoen geluiden op hem af. Hij gilt en wil weg rennen, maar struikelt en blijft liggen.
Ik moet lachen precies Katniss als ze probeert te vluchten.

"Oke nu ga ik haar zoeken" ik sta op en wil mijn jas aantrekken. Katniss houdt mij tegen "misschien is blijven hangen bij Annie je weet hoe die twee zijn."
Ik knik als Rose en Annie aan het praten zijn kan dat makkelijk 2 uur duren.

"Papa" Jace glinsterende grijze ogen kijken mij aan "Haymitch staat voor de deur." Ik moet lachen "ga je niet open doen?" Hij haalt zijn schouders op "ik moet dat toch eerst vragen." Katniss knikt "goed zo jongen doe maar open."

"Waar is Rose?" Geen begroeting over iets anders meteen toe het punt typisch Haymitch. "Bij Annie en Finnick" antwoordt Katniss "ook goeienavond." Haymitch zucht en ploft op de bank "dan blijf ik hier tot ze er is." "Lust je wat drinken?" Vraag ik "doe maar wat" is zijn antwoord.

Als ik een dienblad met koffie en wat koekje door Rose gemaakt voor hem neerzet. Haalt hij zijn neus op "heb je niet wat sterkers." Ik schud mijn hoofd "niet waar Jace bij is." Haymitch werpt vluchtig een blik op Jace en mompelt 'moet hij nog niet slapen."
Esn buitenstaander zou zeggen dat Haymitch kinderen haat. Ik weet wel beter hij vindt ze fantastisch, maar dat wil hij niet laten merken.

"Ik ga nu bellen" nu knikt Katniss "het wordt nu wel heel laat."
"Met Percy"
"Met Peeta is Rose bij julie?"
"Nee hoezo"
"Ze is niet thuisgekomen"
Het blijft even stil
"Ik kom er nu aan" zegt hij voor hij ophangt.

Ik voel ongerustheid opkomen, maar druk het weg waarschijnlijk is bij een vriendin ofzo.
Het duurt hoogsten 2 seconde voordat de bel gaat. Ik sprint naar de deur en doe open. "Is ze er echt niet? Ze was al meer dan 2 uur weg bij mij." Ik weet niet wat ik moet zeggen.

Als we allemaal aan de tafel begint Haymitch "Rose had een vriendje." Ik stuif overeind "wat hoezo weet ik dat niet?"
Maar Katniss duwt me terug en fluistert laat we nou eens eerst luisteren."
Percy knikt "daar had ik ruzie met haar over. Ik kende hem en wist dat hij niet te vertrouwen was. Hij kiest een meisje neemt haar mee het bed en dumpt haar.
Ik voel mij ogen groot worden. Haymitch schraap zijn keel "erger nog die jongen is een volmaakt crimineel. Hij heeft een jaar lang in de cel gezeten. Ik schud mijn hoofd en word misselijk.

"Vanavond" vervolgt Percy "kwam is naar mij toe en vertelde dat hij dingen had geprobeerd. Ik hou het niet meer en loop weg, Katniss komt onmiddelijk achter mij aan. "Kom Peeta blijf kalmeer er is niks gebeurd." Ik adem uit en ga weer zitten "ze vertelde ook dat ze het had uitgemaakt en het huis was uitgerent." Ik kalmeer weer enigszins.
"Als ik hem een beetje ken gaat hij het daar niet bij laten zitten. Hij is nog nooit afgewezen."

oke dit moet ik even plaatsen mijn dochter had verkering met een volmaakt crimineel die een jaar in de cel heeft gezeten. Hij wilde meer met haar zij wilde niet en toen heeft ze het uigemaakt. Nu is de jongen boos en gaat het hier niet bij laten zitten. Ze is niet thuisgekomen, terwijl wij hier zo zitten. Terwijl wij hier zo zitten!
Ik schiet overeind "we moeten haar gaan zoeken nu meteen. Percy bedankt voor je hulp we laten je zo snel mogelijk iets weten. Hij maakt een geluid "ik ga helpen dit is mijn werk weet je nog" ik staar hem even aan "oke dan wil je vader ook waarschuwen. Kat blijf jij hier voor Jace, ze schud meteen koppig haar hoofd "laat Annie maar op hem passen." Ik zucht "oke Percy wil je moeder ook nog waarschuwen.

Ik heb al een hele week niet geslapen en ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld. Ik haat mezelf echt, ik heb haar niet beschermd.
Het team van Percy is 24 uur aan het zoeken, maar we hebben nog niks gevonden. Devin is ook zomaar verdwenen dus hoogst waarschijnlijk is ze ontvoerd. Ik wil er niet aan denken wat zo klootzak met haar allemaal kan doen.
Katniss heeft weer last van haar nachtmerries en Jace verstopt zich de hele tijd in een hoekje of in het bos.

Ik weet dat ik ze moet troosten, maar het lukt niet. Annie is de laatste tijd veel bij ons om te koken en schoonmaken. Finnick vindt het verschrikkelijk, maar wil het niet laten merken. Percy zie ik bijna niet hij is de hele tijd aan het werk.

Ze is nu al 10 dagen weg en ik begin de hoop te verliezen. Gister zag ik een koekje van haar, het leek heel even dat ze er weer was. Ik heb zwaar gefaald, ik weet niet meer wat ik moet doen ik ben hopeloos.

Na twee weken gaat de telefoon
Ik hoor Finnick's stem door de telefoon. "Percy heeft haar gevonden, ze is naar het ziekenhuis gebracht. Verder weet ik ook niks. Ze is gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Ik hang op na Finnick te hebben bedankt.

"Katniss ze is gevonden! " ik schreeuw het uit. Ze rent onmiddellijk naar beneden en aan haar gezicht te zien wil ze van alles vragen. "Ik weet niks alleen dat ze naar het ziekenhuis is gebracht" zeg ik terwijl ik haar kus.

Als we in het ziekenhuis zijn vraag ik meteen aan de balie waar ze is. We krijgen een plaat in de wachtkamer aangewezen waar Percy al zit. Niet veel later komen Annie en Finnick ook binnen.

"Percy waar heb je haar gevonden?" Hij slikt "in een soort container, ze lag naar alleen op een matje terwijl twee jongens bezig met haar waren. Ze verzette zich niet eens meer." Ik hoor Katniss haar handen voor haar mond slaan. Ik voel me kwaad worden "weet je nog meer?" Hij schud zijn hoofd "in ieder geval bedankt" weet ik er met moeite uit te krijgen.

"Meneer en mevrouw Mellark?" Een verpleegster staat voor ons die ik meteen herken "Delly?" Ze glimlacht naar ons, maar meteen word haar gezicht weer serieus. "We hebben nieuws het kan vrij heftig zijn. Mogen deze mensen het ook horen?" Ze wijst naar Annie, Finnick en Percy. Ik knik "we zijn er vrij zeker van dat ze verkracht is of hevig aangerand, is ook onderkoelt en heeft voedsel tekort en ze heeft verschillende wonden. Ze is ook onder invloed van hevige verdovingsmiddelen, als ze daar veel langer was gebleven had ze het niet overleefd.

Het komt als een klap binnen, mijn prinses. "Mogen we naar haar toe?" Vraagt Katniss. Delly knikt "ik moet u waarschuwen het kan vrij heftig zijn. Ik sta onmiddellijk op en volg Delly als ze een deur open maakt blijft Katniss aarzelent staan. Ik pak haar hand en loop naar binnen.

Als ik haar zie vak ik bijna flauw, ze is ontzettend dun ze heeft vele wonden op haar hoofd en rond haar neus zit opgedroogd bloed. Ik herken haar niet meer "we hebben haar tijdelijk in coma gehouden ze kan elk moment ontwaken" zegt Delly "ik zal jullie even alleen laten." Ik voel Katniss hand samentrekken precies het zelfde wat mijn hart doet.
Opeens klinkt er gekreun, ik loop voorzichtig op haar af. "Prinses" fluister ik, "papa" fluistert ze zonder haar ogen te openen."Je bent veilig prinses, je bent veilig" ze probeert wat zeggen maar het lukt haar niet. "Stil maar prinses rust maar uit ik ben hier." Dan opent ze haar ogen en daar schrik ik nog het allermeest van.
haar mooie blauwe twinkelende ogen, die twinkelen niet meer.

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now