hoofdstuk 14

220 5 0
                                    

Dit kan niet, dit mag niet ik ben alweer zwanger.

POV Katniss

Ik hoor Annie op de deur kloppen. "Kat alles goed daar?" Vraagt ze bezorgt. Ik haal diep adem "ja hoor kom maar binnen, niks aan de hand." Ze loopt naar binnen en kijkt me onderzoekend aan. "Ben je zwanger?" Vraagt ze uiteindelijk. Ik schud mijn hoofd "nee ik zei het toch" probeer ik luchtig te zeggen. Ze kijkt me aan en ik weet dat ze me niet gelooft "Katniss niet liegen" zegt ze streng. Ik hou het niet meer en begin te snikken. Ze loopt meteen naar me toe "dit is toch goed nieuws" probeert ze me te sussen. "Nee" snik "Peeta en ik heb nog nooit gehad over een tweede kind. De eerste keer wist ik wel dat hij het wou, maar nu" ik begin nu echt te huilen. "Stil maar het komt allemaal goed." Stelt Annie mij terust. "Ik wil niet nog een kind Annie. Ik kan het niet" fluister ik. "Wat is hier aan de hand?" Finnick en Peeta staan in de deuropening. Annie staat op en duwt de deur dicht "horen jullie later wel" zegt ze snel voordat de deur dichtvalt.

POV Peeta

Ik zie Katniss nog net huilend op de badkamer vloer zitten. Ik kijk Finnick verbijsterd aan. Hoezo mag ik niet naar haar toe? Hij kijkt mij raar "wat was dat?" Vraagt hij. Ik haal me schouders en loop naar de deur. "Stil maar Katniss, Peeta wordt echt niet boos." Ik frons mijn wenkbrauwen waarom zou ik boos zijn. "Ik wil het niet" snikt Katniss. Ik snap er steeds minder van. "Vertel het hem nu maar gewoon" begint Annie. "Ik durf niet, straks gaat hij weg en neemt Rose mee. Dan heb ik niemand meer." Huilt Katniss. Ik voel me beledigend alsof ik zo iets zo doen. Ik gooi de deur open en roep "ik ga jij echt niet verlaten hoor." Annie kijkt me bestraffend aan "stond jij aan de deur te luisteren? " ik word een beetje rood en loop naar Katniss toe. "Wat is er liefje? Je kunt mij echt alles vertellen" begin ik. Ze kijkt me aan. Ik zie haar prachtige grijze ogen vol met tranen. "Hetzelfde als de vorige keer." Ik kijk haar vragend aan, maar ze zegt niks. "Oh wacht eens even je bent zwanger!" Ze kijkt me niet aan en ik zucht "lieverd weet je wel hoe geweldig nieuws dit is. Je hoeft echt niet te huilen." Ik geef haar een kus op haar voorhoofd "kom we gaan Rose naar bed brengen. Finnick staat in de deuropening en kijkt Annie aan "ben jij ook zwanger?" Vraagt hij geschrokken. Waardoor Katniss moet lachen. "Rustig maar Fin ik ben niet zwanger" zegt Annie geruststellend. Als ze de badkamer uitloopt roept ze "nog niet in ieder geval." Finnick schudt zijn hoofd.

*2 maanden verder*

Ik zit in trein naar het Capitool met Rose op mijn schoot. "Papa mag ik naar Percy toe?" Ze kijkt me aan met haar grootte twinkelende blauwen ogen. "Nu niet prinses Percy heeft een beetje ruzie met Finnick. " ik schrok me kapot toe ik ineens allemaal geschreeuw hoorde. Het ging er zo hevig aan toe dat Annie een terugval kreeg. Ik weet niet echt waar de ruzie over ging. Ik weet wel dat ik Finnick nog nooit zo kwaad heb gezien. "Papa zullen we een spelletje doen?" Rose hangt zeurend aan mijn mouw. Ik til haar op "zullen we anders kijken of koekjes kunnen bakken." Ze knikt hevig.

"Klaar" roept Rose triomantelijk. Ik sta met open mond te kijken. Zodra we in de keukens heeft niet eens meer naar mij gekeken. Ze pakte gewoon wat spullen en ging aan de slag. Nu staat ze ongeduldig bij de oven te wachten wanneer ze klaar zijn. Als er een ping komt vliegt ze naar mij toe. "Papa wil je hem er uithalen?" Ik moet lachen en haal de koekjes er uit. "Wel uittkijken prinses, ze zijn warm." Waarschuw ik haar. Ze knikt geduldig.

"Oom Finnick! " roept Rose ineens. Ik schrik me kapot, want ik heb zo gevoel dat hij nog steeds boos is. "Wat is er?" Vraagt hij nors. "Ik heb hier een koekje en door dat koekje wordt je meteen weer blij" zegt Rose vrolijk. Finnick kijkt haar raar aan, maar Rose duwt een koekje in zijn hand. "Opeten" zegt ze streng, Finnick kijkt mij verbluft aan ik haal mijn schouders op. Langzaam neemt hij een hapje en zijn gezicht klaart op "dit is verrukkelijk! " Rose knikt blij "nu nog voor Percy, tante Annie en mama" zegt Rose tervreden. "Hoho en ik dan prinses?" Ze kijkt me verbaast aan "jij bent toch niet boos of verdrietig?" Ik moet lachen "mama toch ook niet?" "Jawel mama huilt heel veel de laatste tijd." Ik kijk Finnick aan heeft ze dit allemaal meegekregen? "Doei!" Roept ze nog voor ze de coupe uithuppelt
Finnick kijkt haar verbluft na "een wonder kind" hoor ik hem nog fluisteren.

Ik ben zenuwachtig, Rose is net meegenomen door het voorbereidings team. We mochten niet mee en hoeven zelf ook niet. Percy is ook mee genomen, maar dan door een ander team. Katniss is op haar nagels aan het bijten met haar rug naar mij toe. "Hé liefje rustig maar alles komt goed" fluister ik, terwijl ik mijn handen op haar buik leg. Ze draait zich en geeft me een kus. "Jeetje waarom tref ik jullie nou altijd zoenend aan?" Finnick komt de kamer binnen, Annie geeft hem een duw. "Wat nou" zegt hij beledigt "wij zijn dan toch veel beter. Ik bedoel van ons heb je nooit last zelf nachts niet." Annie word rood als ik en Katniss moeten lachen.

"Wij zijn alweer te oud voor het Capitool" zucht Finnick "ik hoop dat ik mijn zoon terug krijg zoals ik hem gegeven heb." Opeens vliegt de deur open "wat leuk om jullie allemaal weer te zien" Effie staat in de deuropening en rent op Katniss af. "Hoe gaat het met Rose? " vraagt ze nieuwsgierig. "Wel goed" zegt ze kortaf "hopelijk" voegt ze er nog aan toe. Effie kijkt haar verbaast aan , maar besluit niet te reageren. "Ik heb dat boek van jullie gelezen volgens mij is Haymitch er een rechtzaak van het maken. Niemand hier in het Capitool gelooft het hoor." Ik voel een golf van dankbaarheid voor Haymitch. "O kijk het gaat beginnen" het deuntje van Rue klinkt door de kamer. Ik werp snel een blik op Katniss wiens gezicht heel even betrekt.

Als eerste komt Mark op en gebruikt wat van zijn vaste grappen. Uiteindelijk zegt hij "hier is hij dan de zoon van de winaar van 65 hongerspelen en de winnares 70 hongerspelen" ik hoor Finnick mopperen "ze noemen mijn naam niet." Percy komt het podium opgelopen in een donkerblauwe spijkerbroek met een wit shirt met een zee er op. Ik kan het gesprek niet echt volgen, maar als ik de naam Rose hoor spits ik mijn oren. "Zeg eens Percy ken jij Rose goed?" Vraagt Mark nieuwschierig. "Nou ja best wel, zei kent mij al sinds haar geboorte." Antwoord Percy. "En hoelang geleden was dat ook alweer?" Percy denkt even na "volgens mij 5 en een half jaar geleden. Het was hier in het Capitool nota bene." Mark slaat zich zelf op zijn voorhoofd "hoe kan ik dat nou vergeten. Nou ja Percy het was leuk om je te ontmoeten." Opeens klinkt er gegil een groep meisjes van Percy leeftijd en wat ouder staan voorraan bij het podium. Percy zwaait vrolijk naar de meisje en loopt dan het podium af. Ik hoor Finnick goedkeurend mompelen.

Mark kijkt het publiek aan "zijn jullie klaar voor de dochter van Katniss en Peeta Mellark?" Het publiek juicht "he hij noemt jullie namen wel" moppert Finnick. "Hier is ze dan Rose Mellark! " als ze het podium op komt gaat mijn mond open. Ze draagt een vuurrode jurk met een vlammen riempje, haar haren in twee vlechten en haar mooie twinkelende blauwen lijken net twee edelsteentjes. "Wauw wat zie jij er mooi uit" complimenteert Mark haar. "Ik denk dat we een nieuw meisje in vuur en vlam hebben." Het publiek gilt het uit en begint haar naam te roepen. "Zeg Rose wat vind jij nou leuk om te doen?" Vraagt Mark als het een beetje stiller is. "Bakken met papa" zegt ze meteen ik moet glimlachen. "Hoewel zwemmen vind ik ook wel leuk" voegt ze er bedachtzaam aan toe. Zo gaat het gesprek een tijdje door. "Het was leuk om met je te spreken tot snel Rose." Rose zwaait nog een keer en loopt het podium af.

"Prinses wat is er?" Ik zie Rose snikkend in een hoekje zitten. Als ik haar wil optillen draait ze weg. Ik kijk naar Katniss en die wijst naar Percy die er een beetje misselijk uitziet. Ik loop naar hem toe "Percy wat is er gebeurt?" Vraag ik rustig. Percy haalt diep adem en begint te vertellen. "Ze hebben de hongerspelen van mama, papa en jullie laten zien." Ik draai me in een ruk om naar Katniss en staar haar aan. Dit kunnen ze niet menen, ze is vijf jaar! Katniss loopt naar Rose en wil haar troosten maar zij draait zich snikkend om en rent weg. Ik sta Katniss verbijsterd aan.

"Ik weet het echt niet meer" Finnick zucht en ploft op de bank. "Misschien kunnen we het beter opgeven ze komt heus wel terug." Ik kijk hem ongelovig aan "nee ik moet haar eerst vinden" zeg ik stug. "Peeta heeft gelijk" zegt Annie "er kan van alles gebeuren." Katniss klaagt een soort jammerend geluid uit. "Zeg dat nou niet" zegt ze smekend. "Weet je wat gaan jullie naar Percy en slapen, dan gaan Katniss en ik door met zoeken. Zodra we wat weten laten we het horen" stel ik voor. "Maar" begint Annie, Finnick slaat een arm om haar heen. "Ze hebben gelijk, we verwaarlozen Percy zo." Ze zucht "maar wel meteen laten weten he?" Ik knik en draai me om naar Katniss. "Waar nu?" Katniss pakt mijn hand en loopt richting de trap. Als we weer een half uur hebben gelopen hoor ik stemmen. Ik herken meteem de stem van Rose, de andere heb ik wel eens gehoord maar ik kan hem niet thuis brengen. Als ik het weet hoor ik Katniss naar adem snakken.
Ik zie Rose met iemand praten, Gale.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Vandaag is de trailer van the mockingjay 2 uitgekomen. 18 november is de bios!

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now