hoofdstuk 11

242 8 0
                                    

Hij schopt en slaat waar hij kan tot ik zwart begin te zien.

POV Peeta
Ik voel me duizelig en kom met een klap op de grond te recht. Als ik weer overeind kom zie ik Katniss liggen. Mijn adem stokt ze ligt bebloed op de grond arm in een rare hoek. Het ergste ze ligt op haar buik en die waarschijnlijk ook wat klappen heeft gehad. "Wat heb ik in godsnaam gedaan!" Schreeuw ik uit. Ik moet wat doen, maar ik kan niet meer normaal nadenken . Ik pak de telefoon draai een nummer zonder te weten welk. Het enige wat ik zeg is: "help" en val bewusteloos neer.

POV Annie
We staan nog steeds zo met zen drietjes tot de telefoon gaat. Dat zal Katniss wel zijn, ze wil vast weten hoe het is afgelopen. Als ik opneem hoor ik alleen "help." Ik kijk verbaast naar de telefoon, het klonk als Peeta. Dan begint er mij iets te dagen, "Finnick kom eens. We moeten nu naar Katniss en Peeta" zeg ik snel. "Neem Percy maar mee geen tijd om uitleggen nu."

Als we aanbellen doet er niemand open. Dit bevestigt al mijn vermoedens. "Finnick wil je de deur open breken?" Hij kijkt me niet begrijpend aan, maar doet het toch. Zodra we binnen komen zie ik het gelijk. Peeta ligt bewusteloos op de grond met de telefoon in zijn hand. "Percy loop maar even naar Haymitch. Zeg maar dat tante Katniss en oom Peeta een probleem hebben." Hij knikt braaf en loopt weg. "Wat is hier gebeurd?" Vraagt Finnick vol afschuw. " Ik denk dat Peeta een flashback had" antwoord ik zachjes terwijl ik naar de keuken loop. Naar ligt Katniss bebloed en bewusteloos. Ik loop naar haar toe en voel ander pols, gelukkig klopt haar hart nog normaal. "Finnick kun jij Katniss moeder bellen?" Vraag ik. Hij knikt en loopt naar de gang, terwijl ik bij Katniss blijf. Dan zie ik pas dat ze op haar buik ligt. "O nee" fluister ik, ik draai haar voorzichtig om en til haar t-shirt omhoog. Op haar buik zit een gigantisch blauwe plek en een snee. Ik bijt op mijn lip om tranen tegen te houden. "Annie ze komt er zo aan" zegt Finnick "He wat is er?" Hij kijkt raar naar mij, waarschijnlijk omdat ik Katniss t-shirt omhoog getrokken heb. Hij hurkt langs mij "ze is zwanger" concludeert hij. Ik knik en moet nog steeds moeite doen om niet te huilen.

POV Katniss
Als ik wakker word hoor ik zachte stemmen fluisteren. "Waarschijnlijk is de baby ongedeerd, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen." Ik herken met moeite mijn moeders stem. Ik hoor iemand binnen komem. "Hij heeft zichzelf opgesloten in zijn kamer, waarschijnlijk is hij zich zelf aan het opfokken." Ik hoor iemand afkeurend snuiven. "Vind je het gek Finnick, hij had Katniss en de baby kunnen dood slaan." Annie flits er door mijn hoofd heen. "Ik zal het hem niet al te kwalijk nemen dat doet hij zelf al" zegt een man, Haymitch. Opeens bedenk ik me weer iets, Annie en Finnick hadden ruzie en Annie wou terug naar district 4. Ik probeer overeind te komen. "Annie is het al goed tussen jou en Finnick.?" Ik hoor iemand lachen en gok dat het Finnick is. Moeizaam open ik mijn ogen en ik zie iedereen staan. Annie, mijn moeder, Finnick en Haymitch. "Ja dat is wel goed blijf maar lekker liggen." Zegt Annie terwijl ze mijn deken goed legt. "Waar is Peeta is hij oke?" Vraag ik bezorgt.

Iedereen kijkt elkaar ongemakkelijk aan. "Hij is op zijn kamer" zegt Haymitch. "Waneer komt hij?" Vraag ik meteen. Weer kijkt iedereen elkaar ongemakkelijk aan. "We hebben besloten om jullie verlopig even uit elkaar te houden. Peeta stemde er zelf ook mee in." Zegt Haymitch. Ik vlieg overeind "dit kun je niet menen ik kan nog niet eens 24 uur zonder hem!" Haymitch schud hooft. "Schat de baby had dood kunnen zijn" "had inderdaad, maar is niet zo" begin ik. "Kat het is maar voor een maandje ofzo" probeert Finnick mij gerust te stellen. "Maar voor een maandje!" schreeuw ik uit. "Ga weg" zeg ik, iedereen kijkt me raar aan. "Ga!" Schreeuw ik "ik wil alleen Peeta!" En begin te snikken, terwijl iedereen langzaam de deur uitloopt.

POV Annie

"Tja deze reactie hadden we kunnen verwachten" begint Haymitch. "Ik weet niet of ik dit wel zo goed idee vind" begin ik. "Zo groeien ze nog uit elkaar of Katniss word bang voor Peeta. Het is ook heel gemeen want Peeta kan er niks aan doen. Die twee kunnen niet zonder elkaar." Finnick komt naast me staan "ze heeft gelijk." Ik glimlach naar hem en hij glimlacht terug. "Als ze het zelf zo graag wilt wie zijn wij dan om haar tegen te houden?" Zegt Finnick. Haar moeder knikt "inderdaad we kunnen ze niet uit elkaar houden." Haymitch zucht "vooruit dan maar, ik zie dat ik in de minderheid ben."

*6 maanden verder*

POV Katniss
Ik ben nu iets meer dan 7 maanden zwanger en buik is enorm gegroeid. Ik eet nu ook niet normaal veel, vooral veel van pannenkoeken van Peeta. Ik hoor de deur open gaan "Peeta ik ben hier" roep ik. Ik ben bezig met namen te verzinnen en babykleertjes uitzoeken van Prim en mij. Hij komt naar boven gelopen en glimlacht als hij ziet wat ik aan het doen ben. "Ik heb slecht nieuws" begint hij. Ik kijk hem geschrokken aan. We hebben over iets meer als een maand een interview in het Capitool. "Alweer!" Roep ik uit. "Lieverd dat andere is nu al 4 jaar geleden. Ik bloos "je bent schattig als je bloost" zegt Peeta plagend. "Ik schattig laat me niet lachen" zeg ik. Peeta pakt me vast en zoent me op mijn mond. Hij legt zijn handen op mijn buik. We blijven zo een hele lange tijd staan tot er een schopje komt gevolgd door nog 2. Peeta kijkt me met grootte ogen aan. "Ik voelde het" zei hij opgetogen. Ik moet lachen hij lijkt net een jongetje van 2 jaar. Ik kan me nu niet gelukkiger voelen. Goed we moeten over een maand naar het Capitool, maar nu leef ik hier samen met Peeta en ons toekomstige kindje.

* 1 maand later

POV Katniss
Ik zit alleen in de trein. Peeta is helpen in de keuken, Finnick en Annie zijn met Percy aan het spelen. Normaal gesproken zal ik mee gaan maar ja. Ik klop zachtjes op mijn buik en zeg "ik kan niet wachten tot jij er bent." Ik verveel me nu al , ik heb nooit echt hobby's gehad behalve jagen. O wach en ik kon zogenaamd heel goed kleren ontwerpen. Ik ga opzoek naar een lap stof en draad en ga aan de slag.

Ik schrik me kapot als opeens een stem zegt "jij kon toch niet echt kleren ontwerpen. Dat deed Cinna toch voor jou? Peeta staat achter mij. "Of deed me je dat echt zelf? Ik moet lachen "wat een vertrouwen in mij zeg, ik kreeg er gewoon zin in." Ik heb een groen broekje gemaakt met met witte bloemtjes. "Hij is alleen wel voor een meisje" ik haal mijn schouders op "maakt niet uit gaat niemand naar kijken." Peeta knikt instemmend, opeens verschijnt er een ondeugende grijns op zijn gezicht. Hij tilt me op en zet me op de bank en begint me te kietelen. Ik schreeuw het uit "alsjeblieft Peetaa hou op!" Ik snik zowat van het lachen. "Misschien" zegt hij "alsjeblieft ik doe alles" zeg ik lachend. "Oke voor een kus" ik geef hem een kus en wil weer overeind komen, maar hij blijft mij door kussen. Ik moet alweer lachen en kus hem terug.

Zo blijven we een tijdje staan zijn handen op mijn buik. "O my god Katniss je bent zwanger!" Achter mij staat Johanna en kijkt me verbaast aan. "Euhh ja inderdaad" de deur gaat open en Annie, Finnick en Percy komen binnen. "Tante Johanna" zegt Percy vebaast "wat een eer om u hier te treffen, een waar genoegen." Hij loopt naar toe en schud haar de hand. Johanna kijkt hem raar en kijkt naar Finnick die het uitproest. "Dit kan hij nooit van jou hebben en ook niet van Annie. Hoe komt hij hier aan?" Annie schudt haar hoofd "wisten we het maar. Sinds hij naar school gaat doet hij zo." Percy knikt "school is enig, ik heb er een hele boel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je aardig moet zijn voor meisjes kan en goeie manieren. Papa en mama kunnen heel veel, maar dat niet." Finnick kijkt hem verbluft aan en Annie schudt weer haar hoofd. Die word precies zijn vader.

*In het Capitool*

Ik ben zenuwachtig, ik moet elk moment het podium op. Ik draag een wijde vuurrode jurk, maar hij kan mijn buik niet bedekken. Ik heb ook erg last van schopjes, die heel veel pijn doen. Ik blijf met moeite overeind. Hier is ze dan het meisje of moet ik vrouw zeggen in vuur en vlam. Als ik het podium op loop word ik verblind door het felle licht. Ik zie Peeta al staan en gelukkig een bank. Als ik er naar loop word de pijn erger en voor ik bij de bank bij val ik om. Gelukkig is Peeta er net op tijd om mij op te vangen. Ik voel mij vliezen breken, "Peeta"fluister ik "het gaat beginnen."
Ik merk nog net dat ik word opgetild en op een brancard word gelegd en dan val ik flauw.

afther the revolution(the hungergames)Kde žijí příběhy. Začni objevovat