hoofdstuk 25

188 3 0
                                    

Rustig liefje denk aan de baby' zegt papa sussend. Oh stop wat.

Ik weet niet wat ik moet doen, dus ik doe maar net of ik het niet gehoord heb. Opeens komt Finnick binnengelopen samen met iemand. Ik voel mijn ogen groot worden als hij op mij afkomt. 'Liefje wat is er toch allemaal aan de hand' fluistert hij 'papa belde me of ik wilde komen voor jou, maar je had het toch uitgemaakt? ' ik knik en begin weer te snikken 'ik had geen keus Devin zou je wat aandoen.' Meteen sluiten zijn armen om mij heen 'waarom heb je niks gezegd' ik voel me rustig worden en druk mijzelf in zijn borst. Nu kan er weer tegen, ik heb iets om op te leunen, steunen en te bouwen.

Papa en mama staan ons aan te staren. 'Mam ben je zwanger' vraag ik voorzichtig. Mama trekt wit weg en kijkt papa in paniek aan. 'Hoorde je dat net' vraagt hij rustig. Ik knik, hij werpt een blik op mama voordat hij antwoordt geeft 'ja dat is ze.' Ik moet glimlachen en loop naar mama en geef haar een knuffel. 'Jeetje jullie zijn bijna bejaard en krijgen nog een kind. Daar heb je ook middelen voor hoor' zegt Finnick hoofdschuddend. Mama wordt een beetje rood.

*1 jaar later*
'Kom op Percy, ik moet nou echt even afmaken' zeg ik lachend als hij me weer probeert te zoenen, hij trek een pruillip. We zitten op mij kamer, ik ben aan het leren voor de laatste test als ik die goed doe ben ik klaar met school alleen Percy heeft niet zoveel zin om mij met rust te laten. Ik hoor baby gehuil 'ga jij maar even naar Amora gaat dan ben ik klaar als je terug komt.' Zijn gezicht klaart meteen op, hij is dol op Amora wie niet trouwens. Amora is nu 5 maanden oud, ze lijkt sprekend op mij alleen heeft zij net wat lichter haar.

'Ben je nu klaar' zeurt Percy. Ik knik lachtend en zie zijn hoofd dichterbij komen. Ik doe mijn ogen dicht en wacht tot zijn zachte lippen die van mij raken maar er komt niets. Ik doe mijn ogen open en zie Percy krom liggen van het lachen 'he dat is niet grappig' roep ik uit, terwijl ik mijn kussen pak en op zijn hoofd sla. Nu voel ik zijn lippen boven op die van mij. Hij pakt mij heupen en trekt mij boven op mij. Nu lig ik boven op hem en kus hem vurig. Opeens vliegt de deur open en komt Jace binnengestormt 'tante Johanna is er en jullie moeten naar beneden kome van oh' Jace kijkt mij grijzend aan, hij is nu 12 jaar en begint alles van de bloemetje en de bijtjes te snappen.

Ik voel mijn wangen rood worden 'ja is goed zeg maar dat we er aan komen' antwoord ik. Als ik morgen klaar ben met school vertrekken we op vakantie naar district 4. Tante Johanna wilde district 12 nog eens zien en kwam eerst naar ons. De band met tantje Johanna is behoorlijk versterkt sinds ze mij heeft geredt. Ik voel meteen weer een steek in mijn buik. Ik heb nog niet langer dan 2 minuten onder de douche gestaan puur door de angst voor water. Daarom heb ik ook niet zoveel zin in district 4 ik kan toch niet zwemmen. Het enige waarom ik ga is dat Percy gaat.

'Roosje' Percy zwaait met zijn hand voor mijn gezicht. Ik moet lachen snel drukt hij een kus op mijn lippen. Als Percy en ik de kamer binnen lopen kijkt iedereen ons aan. Papa kijkt vijandig naar Percy, Jace kijkt nogal triomfantelijk en bij tante Johanna speelt er een sarcastisch grijns om haar lippen 'lekkere beurt gehad' vraagt ze aan mij. Ik neem net een slok drinken die ik meteen weer uitspuug 'wtf hoe kom je daar nou weer bij' vraag ik proestend. Ze wijst naar Jace wiens grijns al minder wordt. Nu is het mijn beurt om te lachen 'Jace ik weet niet wat jij denkt maar wat ik doe is zoenen en niet waar je meteen aan denkt.' Nu wordt Jace rood 'oke genoeg zo' zegt mama met een vlugge blik op papa.

Als ik thuis kom van school is mama mijn spullen aan het inpakken. 'Hoe ging het' vraagt ze terwijl ze drukt bezig is. Ik zucht 'het ging wel, mama ik kan dat ook zelf doen zorg jij nou maar voor Amora.' Ze knikt een beetje zenuwachtig 'ik wil alleen even wat vragen.' Ik kijk haar aan met opgetrokken wenkbrauw waarom doet ze zo zenuwachtig? 'Hoe ver ga je met Percy?' Gooit ze er uit in een keer uit. Ik kijk haar raar aan 'sorry mam dat ga ik echt niet met jou bespreken.' Ze wordt een beetje rood en mompelt: 'ik ben er nog niet aan toe om oma te worden, ik heb net zelf een baby.'

Ik kom net uit de keuken vam de trein gelopen als ik Percy tegemkom. 'Hey liefje' zegt hij terwijl hij een kus op mijn neus drukt 'jij zit onder het bloem' grinnikt hij. Ik zucht 'ja ik weet het.' Hij moet lachen 'ga je niet douchen' vraagt hij lachend. 'Hoezo stink ik' vraag ik geschrokken. 'Nee natuurlijk niet je ruikt naar rozen zo als altijd, maar ik dacht dat meisjes altijd en overal wilde douchen' zegt hij met rollende ogen. 'Nou ik niet' zeg ik kortaf, hij moet eens weten hoe bang ik ben voor water.

Hij slaat twee armen om mij heen 'rustig maar liefje ik wist niet dat je boos werd.' Ik glimlach en kus hem vlug en loop door naar mijn kamer. Misschien moet ik Percy eens vertellen hij kan me helpen. Opeens voel ik twee armen om mij heen. Ik gil het uit 'Roosje ik ben het maar' zegt Percy sussende stem. Ik draai me om en geef hem een kus. 'Waarover was je aan het denken' vraagt hij terwijl hij mij terug kust. Ik zucht, hij heeft altijd alles in de gaten. Ik twijfel, ik wil niet dat hij nog bezorgder wordt. 'Vertel het me maar liefje' zegt zijn zachte stem.

Ik slik 'ikbenbangvoorwater' gooi ik er in een adem uit. Hij lijkt het toch begrepen te hebben, want hij slaat zijn armen dichter om mij heen. 'Door het bad' zegt hij, ik knik en begraaf mijn gezicht in zijn borst. 'Hoe gaan we dat dan doen in district 4? Ik haal mijn schouders op. 'Rustig maar liefje, we komen er door heen we kunnen we op elkaar vertrouwen' zegt hij terwijl hij mijn haren streelt. 'Ik hou van jou' fluister ik tegen zijn borst aan. 'En ik van jou' fluistert hij terug.

'Jace alsjeblieft zeg kun je even je klep houden' zucht ik geïrriteerd. We zitten met ze alle eten Jace is hele onzin, opschep verhalen aan het vertellen. Hij kijkt mij beledigend aan 'iemand toch iets zeggen.' Ik wil net mijn mond open doen als Amora begint de brabbelen. Ze pakt eten van het bord van Johanna die meteen protesteer 'dat is mijn eten!' Amora glimlacht naar haar en legt het eten terug. Johanna trekt haar neus op als het geplette eten ziet 'jullie mogen je kind wel eens opvoeden' zegt ze verwijten naar papa en mama.

'Johanna je weet dat ze pas 5 maanden is' zegt Finnick met rollende ogen. Ze kijkt hem geïrriteerd en ik hoor haar nog mompelen 'ik haat kinderen.' Amora lacht oogverblindend naar haar.

'Rose weet je zeker dat je wel mee wilt gaan?' Percy kijkt mij bezorgt aan. 'Ja ik ga alleen niet mee zwemmen' zeg ik, terwijl ik een vlecht maak. Percy zucht 'ik vind het prima hoor, maar je gaat wel vragen krijgen.' Nu draai ik me om naar hem 'hoe wist jij het eigenlijk?' Hij haalt zijn schouders op 'ik zag je zo liggen in de badkamer en ik had een flauw vermoeden.' Ik glimlach 'zal ik ooit iets voor jou verborgen kunnen houden.' Hij glimlacht terug 'waarschijnlijk niet.'

Jace sprint meteen de zee in als hij aankomt. Finnick rent achter hem aan. Ik zie dat papa het water ook in wilt, maar niet zonder mama en die heeft Amora vast. Ik loop naar mama toe en neem Amora over. Nu pakt papa mama op en gooit haar in zee onder luid protest van mama. Johanna staat ondertussen al weer te praten met een knappe visser. Annie loopt langzaam het water in en Percy kijkt mij aan. 'Ga maar' zeg ik terwijl ik Amora wat beter vastpak. Hij kijkt mij even onderzoekend aan en rent dan ook het water in waar hij Jace gaat irriteren.

Amora kijk mij aan met haar enorme blauwe ogen en haar donzige donkerblonde haar. Ze lijkt qwa bouw en meest op mama, maar haar ogen zijn precies die van papa. Ze begint te brabbelen en pakt met haar handje mijn haren stevige vast. Ik glimlach naar haar. Het is mijn kleine zusje nooit laat ik haar iets overkomen.

Het begint steeds warmer te worden en ik snap naar verkoeling.
Iedereen ligt in het water te spelen of te rusten. Ik verveel me dood, Amora is in slaap gevallen. Finnick en Annie zijn aan het vissen, terwijl Jace hen probeert na te doen. Papa en mama zijn samen het zwemmen en kletsen. Ik kijk onderzoekend rond waar is Percy gebleven? Dan voel ik twee handen voor mijn gezicht 'zocht je mij soms?' Percy staat achter me.

POV Percy
Ze grinnikt en slaat mijn handen weg. Ik geef haar een kus op haar wang en ga naast haar zitten. 'Verveel je je soms' vraag ik, ze knikt en kijkt verlangd naar het water. 'Zullen we anders gewoon proberen' stel ik voor. Meteen wordt haar blik angstig en ze schudt haar hoofd. 'Zal ik anders wat vis voor je halen?' Ze lacht naar me 'ik kan ook wel zelf lopen horen' zegt ze met rollende ogen. 'Nou Roosje van me laat mij jou nou een verzorgen. Ik spring op en ren naar de zee waar ik binnen tien seconde een vis heb gevangen.

Als ik terug loop zie ik Jace met een bak water voorzichtig naar Rose sluipen. 'Jace niet doen' roep ik nog. Te laat.
Rose krijgt de hele bak water over haar heen.

afther the revolution(the hungergames)Where stories live. Discover now