-Tanıtım-

2.5K 225 67
                                    

Yayımlanma tarihi : 09.06.2015

Arkadaşlar bu benim yayınladıgım ilk hikaye. Amatör'üm bunu göz önünde bulundurarak okuyun lütfen. Bu hikayeyi 1.5 yıl önce yazmaya başladım. İçimden geldi yayınlıyorum. Tanıtım berbat biliyorum. Ama emin olun hikaye tanıtım kadar berbat değil. İlk bölümler olduğu için sıkıcı. Kendim yazıp kendim okuyacağım bu kitabı büyük ihtimalle ama olsun.^^
2-3 güne bir bölüm yayınlayacağım inşAllah. Hikayemi okursanız votelemeniz ve yorum yapmanız dileğiyle. Ayrıca sadece tanıtımda 3.kişi ağzındam yazdım. Diğer bölümler böyle değil :)

Almanya'ya taşınalı 1 hafta olmuştu. Tüm akrabalarını, arkadaşlarını, tanıdıklarını bırakıp buraya gelmişti Defne ve ailesi. Defne'nin babası Hakan Bey önemli bir şirkette çalışıyordu.
Şirketin bir kolu ise Almanya'da Leipzig'deydi. Hakan Bey'i ise Almanya'da ki şirkette çalışması için buraya göndermişlerdi.

Hakan Bey iyi bir insandı. Tek çocuğu olan Defne zorlanmasın diye onu Almanca kursuna göndermişti buraya taşınmadan 1 yıl önce. Ne kadar tam konuşamasa da -ki çok normal- konuşulan şeyleri anlayabilecek seviyeye gelebilmişti. Defne'nin babası Hakan ise karısıyla Defne doğmadan önce Almanya'da birkaç yıl kalmışlardı. Bu yüzden Almancaları iyiydi.

Defne'nin annesi Bahar ise kendi halinde bir kadındı.Herhangi bir işte çalışmıyordu.

Bugün ise Defne'yi okula yazdıracaklardı. Evlerine yakın bir lise vardı. Türkiye'de ki lisesine denk bir liseydi. Ama Defne hiç mutlu değildi. Almanya'ya gelmek isteyip istemediğini ona hiçkimse sormamıştı. O şimdiden eski okulunu, eski arkadaşlarını özlemişti.

Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktı. Kim bilir bu ülkede,bu şehirde ve en önemlisi bu okulda onu neler bekliyordu. Defne kendi halinde, biraz çekingen ama cana yakın iyi bir kızdı. 17 yaşındaydı. Herkes tarafından sevilen, sevecen biriydi.

Umutsuz ve üzgün bir şekilde merdivenleri çıktı. Önce müdür Karl Bey ile tanıştı. Okuldaki öğrenci sayısı 2760'dı. Kalabalık ve bir o kadar da başarılı bir liseydi . Hakan Bey ve Bahar Hanım Defne'yi müdürle tanıştırdılar, kaydını yaptırdılar ve Defne'ye endişelenmemesi konusunda birşeyler söyleyip gittiler.

Müdür Defne'yi yeni sınıfına götürdü. Sınıf ise 37 kişiydi. Sınıf öğretmenleri ise Bayan Anna'ydı. Defne çok garip hissediyordu. Heyecanlıydı da. Başka bir ülkede başka bir sınıfa gelmişti sonuçta. Aynı zamanda korkuyordu da. Sınıfa girdiklerinde herkes birden kapıya döndü.

Şimdi tüm sınıf Defne'ye bakıyordu. Bayan Anna, Defne'ye  ismini sordu. Defne adını söyledi. Bayan Anna:

“Hoşgeldin Defne.Sanırım yabancısın.Bize kendini biraz tanıtır mısın ?"

Defne çok heyecanlıydı.Bu kalabalık sınıfın önünde ne diyeceğini bilemedi. Sonra biraz sakinleşip konuşmaya başladı:

“Hoşbulduk.Ben Defne Koç.Türkiye'den geldik buraya.17 yaşındayım. Almanca'yı ise öğreneli çok olmadı. Almanya'ya da ilk kez geliyorum."

Bayan Anna teşekkür ederek ona oturacağı yeri gösterdi.Ama Defne'nin dikkatini çeken biri vardı.Sırada tek başına oturan siyah saçlı, önünde bir kâkülü olan sürmeli bir oğlan. Gerçekten çok farklı bir görünüşe sahipti. Bayan Anna tekrar yerini gösterdi. Ve Defne kendine tatlı bir tebessüm eden kızın yanına geçti...

Almanya Sokakları Where stories live. Discover now