Výcvik

1.5K 91 9
                                    

Atlas monster - škůdci a vrazi
Kapitola V. - Aguary
Aguara zvaná také lištice či liškodlak je žena, jež se proměňuje v lišku. Od lišky se liší delšíma nohama a protáhlejším čumákem. U aguar neexistuje mužské pohlaví, a tak ženy kradou děti nevinným lidem. Jakmile se lištice pro nějaké děvčátko rozhodne, ukradne ho, nebo při pokusu o ukradení zemře. Následně svou novou dceru naučí se přeměňovat. Jestliže původní rodiče dceru najdou a vezmou si ji zpět, lištice je bez milosti zabije.

Takto zemřeli mí rodiče. Hloupá lištice, která nevěděla s kým má co dočinění, se rozhodla, že mě ukradne. Moji matku aguara na místě zabila. Mě si vzala. Otec ji ale dostihl a střelil otráveným šípem. Než umřela, stačila se pomstít. A já byla rázem bez rodiny. Aspoň takhle mi to vyprávěl Thomson. I když by mě zajímalo, jak to všechno ví.

Začala jsem s výcvikem na zaklínačku. Každý den po škole jsem se učila bojovat mečem (ne kordem, to bych asi moc věcí nezabila), noži, lukem a sekerou. Pat mě cvičila v taekwondu a Harry mě učil střílet z pistole. Z Harryho se vyklubal pěkný otrava, pořád mi říkal, jak jsem neschopná. Vymyslel pro mě fakt hroznou přezdívku: Princezna. Chtěl tím vyjádřit, jaký jsem podle něj rozmazlený fracek. Aspoň Pat byla v pohodě. V Útočišti (jo, tak se jmenuje ta vila) byli i další zaklínači, ale já žádného jiného zatím nepotkala.

Jak dny plynuly byla jsem ve všem čím dál lepší a lepší. Thomson mi řekl, že mám vážně talent, i když Harry si určitě myslel něco jiného. Taky mi řekl, proč mě ta jistá osoba tak nemá ráda. Harry je zaklínač jen z poloviny, jeho matka je normální. A protože kvůli své mámě nikdy nebyl tak dobrý jako ostatní, musel si své místo mezi nimi vybojovat. A pak jsem si přišla já. Sice jsem čistokrevná zaklínačka, ale žiju v nezaklínačské rodině. A stejně mě tady všichni srdečně přijali, to prostě podle Harryho není fér.

Tak jsem tu s dalším dílem, snad se vám líbil. Omlouvám se, že se v něm toho moc neděje, ale slibuju, že v příštím nějaká ta akce bude. Jinak díky za komentáře a hlasy, moc si jich vážím.

ZaklínačkaWhere stories live. Discover now