Aguara

1.9K 93 3
                                    

,,Vy... vy jste se dočista zbláznil," to bylo to jediné, co jsem dokázala říct. Rychle vstanu a vyběhnu ze dveří. Proletím kolem lokaje a pak i kolem nějakého černovlasého kluka. Panebože, co když to jsou všichni cvoci? Uslyším, jak pan Thomson něco křikne. Najednou mi nohy uklouznou a já vyletím do vzduchu, jako by mě někdo odhodil. A přímo proti zdi. Něco křupne, asi moje hlava. Zamlží se mi pohled. Na čele ucítím něco teplého a lepkavého.

,,Ainslie? Slyšíš mě?" zamrkám. Nade mnou se sklání pan Thomson. Nejspíš jsem ztratila vědomí.

,,Co to...? Jak to...?" zamručím nechápavě. Jak jsem mohla spadnout na zeď?

,,Neměl jsi ji udeřit tak silně, Harry. Ainslie, jak se cítíš?" vypadal opravdu ustaraně.

,,Jako by slon hrál fotbal s mou hlavou," zkusím se postavit, ale nohy mě neposlouchají. Černovlasý kluk mi podá ruku. Všimnu si jeho tetování na dlani. Připomíná obrácené pokroucené A. ,,Nesahej na mě, cvoku." jen se ušklíbne a zvedne mě.

,,Může mi teď někdo vysvětlit, co se stalo?"

,,Harry má na dlani znamení, které mu udělala čarodějka, když jí zachránil život před vlkodlakem... prosím netvař se tak ironicky." Thomson se zatváří zkroušeně, když uvidí, že mu nic nevěřím.

,,Proč jí to neukážem?" zeptá se Harry. ,,Pat chytla nějakou aguaru, je ve sklepě." otočí se a odejde. Vydán se za ním. Když sejdeme po schodech, zalapám po dechu. V místnosti je liška. A pak se přemění v ženu. A zase zpátky.

,,Kdo je ona?" ze stínu vystoupí blonďatá dívka asi v mém věku a kývne hlavou směrem ke mně. Nikdo jí neodpovídá.

,,Vidíš?" Thomson stojí hned za mnou. ,,Tahle věc zabila tvé rodiče. Můžeš se k nám přidat a zajistit, aby už nikomu rodiče nezabila." Zvedne se ve mně vlna vzteku. Tohle zabilo mé rodiče. Kvůli tomuhle jsem třináct let sirotek. Nemůžu mluvit, a tak jen kývnu.

ZaklínačkaKde žijí příběhy. Začni objevovat