♣25♣

839 22 1
                                    

De park wandeling was heerlijk. Ik heb echt genoten. 'Mam, ik ga boven tv kijken met Lizzy en Angel.' 'Oke, is goed.' We lopen de trap op naar de kamer van Tim. 'Lizzy en Angel zijn me twee nichten. Ik zei dat voor als me ouders geluid horen.' Louise gaat op de bureau stoel zitten en ik plof op bed tegen Tim aan. Hij zet de tv aan. Het is nog reclame. Tim en ik beginnen te zoenen. Hij heeft hemels zachte lippen. Bij hem kan ik Ana even vergeten. We stoppen en het programma begint. Er zitten 5 mensen rond te tafel. Ik zie de presentator, mijn moeder, Louise haar moeder, Emiley, en een vriendin van Louise. De presentator begint:
'Hallo allemaal, we zijn hier vanwege een zaak van twee vermiste meiden van allebij 14 jaar. Ze zijn samen weggelopen omdat ze doen aan Pro-Ana. Daar straks meer over. Hier aan tafel bij mij zitten rechts de moeder van Louise en de beste vriendin van Louise en links van mij de moeder van Bo en de beste vriendin van Bo.' Er verschijnt een foto van Louise in beeld. 'Dit meisje heet Louise Der Brink, 14 jaar, ze heeft lange ravenzwarte haren, volle lippen, en helder blauwe ogen. Mocht u haar gezien hebben bel 0900-66 38 51.' Nu verschijnt er een foto van mij in beeld. 'Dit is Bo Lindenaar, 14 jaar, ze heeft lange blonde haren, volle lippen, en groene ogen. Mocht u haar gezien hebben bel ook dan 0900-66 38 51.' Ik kijk Tim aan, ik ben bang wat hij ervan zal vinde. 'Mevrouw Lindenaar, omschrijft u eens wat voor meisje u dochter Bo is.' 'Tja, Bo is altijd een vrolijk meisje geweest, staat altijd klaar voor iedereen, maar de afgelopen 3 maanden is dat heel snel allemaal veranderd. Ze werd ineens stil en afwezig en lachde niet meer.' En mevrouw Der Brink, was dat bij u hetzelfde geval?' 'Ja, Louise was altijd een schat van een meid, altijd goede cijfers en altijd lachen, maar ook zei is in de afgelopen 3 maanden stil en afwezig geworen en ze haalde plots onvoldoende na onvoldoende.' 'We hebben een documentaire gemaakt over deze 2 meiden, die gaan we nu bekijken.'
'Dit zijn Bo en louise. Bijde 14 jaar en hele goede vriendinnen sinds 2 maanden. Ze vonden elkaar via een site dat in het teken staat van "Pro-Ana". Pro-ana staat eigenlijk voor profesinal anorextic. Daarbij is er een zogenaamde vriendin die je bij alles zult helpen. Je mag er niemand over vertellen want dan zal de band gebroken worden. Je mag weinig- tot niks meer eten. Als je dat toch doet zul je je vinger in je keel moeten steken. Ana is reeds altijd bij je in je hoofd. Het is een levensgevaarlijke ziekte waar jaarlijks honderde meisjes aan overleiden. Door een ondergewicht of door zelfmoord. Er zijn ook anti- pro-ana sites zoals proud2beme. We nemen nu even een kijkje in het leven van Bo. We zijn op de school van Bo en nemen een kijkje tijdens studie begeleiding. Meneer u bent de mentor van Bo?' 'Ja, dat klopt ik ben meneer Driesen.' 'Heeft u de laatste tijd iets gemerkt aan Bo?' 'Ja, het begon ongeveer 3 maanden terug. Ik kan me nog vaag herinneren dat Bo droevig voor de spiegel stond te kijken en een beetje in haar buik stond te porren. Een paar weken later kwam Emiley de beste vriendin van Bo plots naar me toe dat ze me wilde spreken. Ze maakte zich ernstige zorgen om Bo omdat ze niks meer at. Ik nam dit zeer sirieus en belde haar moeder om dit na tevragen. Ook haar moeder vond dat ze weinig at en ze zou er meer op gaan letten. Tussen dolr ergens is Bo ook nog buitenwesten geraakt. Ze rende duizelig de trap op en ik naar benede en we zagen elkaar niet. We dachten eerst dat het door de botsing kwam maar zo hard was die niet. Sinds haar verdwijning denk ik dat het komt door haar ondergewicht. Haar moeder kwam dus laatst op school en had een schriftje gevonden. Het was een pro-ana schrift en er stonden allemaal heftige dingen in. Ik ben heel erg geschrokken. We gingen met Bo op gesprek. Maar na de eerste vraag pakte ze vliegendsvlug het schrift van tafel en rende weg. Ik ben nog achter haar aangerend maar te vergeefs. Een meisje van 14 of iemand van 32 ondanks dat ze een ondergewicht heeft. En nu hopen we allemaal dat Bo dit ziet en snel naar huis komt, want als ze zich niet onder de mensen begeeft ben ik bang dat ze snel dood zal gaan.' Dankuwel voor u verhaal.' Ze intervieuwen een aantal kinderen uit mijn klas. 'En als Bo dit ziet he, wat zou je dan nog tegen haar willen zeggen?' 'Bo kom please snel thuis, we willen niet dat je dood gaat en missen je allemaal heel erg.' Plots word de hele klas gefilmd bij elkaar. 'Bo kom please snel terug we missen je.' Ik begin heel hard te huilen en Tim slaat een arm om me heen. 'I surrvive, is this life fine and nice or was my life on the movie better. I'm empty and food is my nightmare. But i go for it and i fight for it to the end.' 'Mooi gezegt Bo, maar ook ik maak me zorgen om je.' Nu komt het deel van Louise. Ook zij houd het niet droog. Ik geef haar een dikke knuffel.
Als het programma is afgelopen is het 23:15. We besluiten nog even buiten een wandeling te gaan maken met z'n drieën. Tim zegt tegen ze ouders dat hij Lizzy en Angel thuis brengt. We openen de deur naar buiten en staren naar de schitterende sterren hemel. Ik vind het zielig voor Louise dat Tim en ik iets hebben en zij niemand heeft dus ga ik maar naast haar lopen. 'Lo, op een dag vind jij je ware ook wel', zeg ik met een big smile.

Lieve BOlips,
Hopelijk is het nog leuk allemaal. Het volgende hoofdstuk word echt heel spannend dus ga maar genieten.
Xx mee♥♥ for you all

Laatste hoop Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu