♣4♣

1.4K 34 0
                                    

Als ik wakker word voel ik me al stukken beter. Ik doe mijn ogen open en werp een blik op de klok van mijn mobiel; 06:01. Ik besluit mijn wekker uit te doen (ik ben toch al wakker) en ga vervolgens naar de pro-ana site. Ik lees de brieven van ana vluchtig door. De twijfel neemt meteen toe. Als ik door wil gaan, moet ik vechten. Als ik stop heeft het lot gewonnen en blijf ik gezond, maar wel dik.  Ik kijk op de klok en zie dat het tijd is om mijn bed uit te komen. Ik moet vandaag weer naar school.
Ik gebruik weer hetzelfde 'ik voel me niet lekker' smoesje, zodat ik geen ontbijt hoef. Daarna ga ik uitgehongerd naar school.

Als ik het schoolplein op fiets gaat de bel. Ik ben precies op tijd. Ik neus in mijn tas en zie dat m'n moeder er twee boterhammen met kaas in heeft gedaan. Zuchtend plof ik neer op een stoel. Ik heb Duits, maar de lesstof komt niet binnen. Ik staar naar buiten en denk alleen maar aan de site. In mijn hoofd maak ik een beslissing: voortaan zal ik bij ana horen.

'Eindelijk pauze,' hoor ik om me heen. Terwijl de meesten blij zijn dat het pauze is plof ik met een diepe zucht op een bank. Ik staar voor me uit en bedenk of ik de boterhammen weg zal gooien. Plots word ik door elkaar geschud door Emiley. 'He, Bo, ik praat tegen je!' Hoor ik haar geïrriteerd zeggen. In gedachten verzonken kijk ik haar aan en mompel iets onverstaanbaars. 'Jeetje, waar zit jij met je gedachten de laatste tijd? Ik vroeg waarom je je brood niet op eet, ik heb je de laatste tijd niets zien eten'. Zuchtend pak ik een boterham en bijt er vrolijk in. Van binnen knapt er iets in me. Ik voel het bloed wegstromen uit mijn gezicht en eet rustig verder. Op de pro-ana site stond ook dat als je eet, je moet doen alsof je het niet erg vind. Wel moet je veel kauwen, het liefst meer dan 40 keer per hap. Nadat ik mijn brood op heb drink ik heel veel water. Ik zeg dat ik even mijn flesje bij ga vullen en loop naar de wc. In de wc staat het vol met meiden. Vlug ren ik naar de wc tegenover de andere lokalen.

*tring- tring- tring- tring- tring*

Shit, dat was de bel. De wiskunde docent is al in het lokaal. Ik vraag of ik nog even snel naar de wc mag. Gelukkig  is dat geen probleem. Naast het wiskunde lokaal zie ik mijn mentor meneer Driesen. Vlug sluip ik naar de wc's, want stel  je voor hij me zou horen... Bij de gedachte alleen al krijg ik rillingen. Dit is mijn eerste keer, maar ik wil het graag in één keer goed doen. Zeker omdat het niet de makkelijkste of leukste bezigheid is. Ik drink vlug nog wat water en draai rondjes in de wc. Als ik me kotsmisselijk voel doe ik het wc-hokje open en steek mijn vinger in m'n keel. En ja hoor, het gaat best makkelijk. Ik zal je de details besparen, maar het viel best mee. Ik loop het hokje uit, was mijn handen en neem een slok water om mijn lege maag wat voller te doen voelen. Ik loop de wc uit en kijk recht in de ogen van Driesen. Ik mag hem heel graag hoor, daar niet van, hij is één van mijn lievelingsdocenten, maar  ik zou er niet aan moeten denken dat hij erachter komt wat ik daar net in de wc deed. Vlug ren ik naar het wiskunde lokaal en wandel de les in. Ik ga stilletjes naast Emiley zitten, pak mijn spullen en leg ze op de tafel. Emiley begint meteen tegen me te fluisteren. 'Daar ben je eindelijk! Waar was je?' Ik rol met mijn ogen en kijk haar aan. 'Naar de wc, dat zei ik je toch?' De docent kucht en kijkt ons geïrriteerd aan. 'Dames, wat zijn we aan het doen? Bo, je bent veel te laat terug van de wc. Wees blij dat ik je geen te laat briefje heb laten halen, maar volgende keer mag je niet meer naar het toilet in mijn les. En nu stil zijn en naar de uitleg luisteren anders stuur ik jullie twee eruit, begrepen?!' Met een kop als een biet knikken Emiley en ik en gaan we rustig weer aan het werk.

Als ik thuis kom en avond heb gegeten -bleh- en huiswerk heb gemaakt kruip ik mijn bed in. Ik lees nog een keer de brief van ana door en val in slaap.

Laatste hoop Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu