Bölüm 31

16.6K 722 45
                                    

BÖLÜM 31

KRAL JORDAN VE BİLİM İNSANI AVİS

Bugün ki dersimiz bıçak atma. Gri salonda bay Jeff ' i beklerken Jade kaçamak bakışlar atıyor.

'' Neyin var?'' diye soruyorum. Jade 'in kafası oldukça karışmışa benziyor.

'' Gerçekten Topaz ' a yardım edecek miyiz?'' diyor Jade. Şaşkınca bakıyorum.

'' Neden Topaz ' a yardım etmeyelim ki?'' diyorum omuz silkerek.

'' Belki de Cinsiyetliler ölmelidir?'' Diye varsayımda bulunuyor Jade.

'' Bu da ne demek Jade?'' Derken avuçlarımdan çıkan gri ateşi kontrol etmeye çalışıyorum.

"Hey! Hey! Sakin ol. Söndür şu avucundaki alevleri."

Derin nefes alıp sakinleşmeye çalışıyorum, sinir sistemlerim gevşeyince avucumdaki gri ateş kendiliğinden sönüveriyor.

'' Bize yapılanları nasıl unutursun Ametist. Max, bacağına kazma sapladı ne için ?Cinsiyetsiz olduğun için. Sinek halkı bize saldırdı ve öldüresiye dövdü. Ne için?Cinsiyetsiz olduğumuz için. Babam annemi suçladı ve onu dövdü, söylesene Ametist bütün bunlar ne için?''

İçimde bir yerler acıyor. Kabuk bağlamış olan yaram tekrar kanıyordu. Babamın annemi dövdüğünü unutmamıştım, Harlan'ın oğlu Max elindeki kazmayla acımasız bir canavardan farksızdı. Bilinç altı rüyamda Olivin 'in annesinin tecavüze uğrayışı ve öldürüşünü anımsadım. Olivin 'in parmağı kesilmişti. Hakim bile cinsiyetsiz olduğumuz için bizi suçlamış ve bizi sinek kasabasından sınır dışı etmişti. Bütün bunlar ne içindi? Cinsiyetimiz olmadığı için cezalandırılıyorduk. Jade, öfkeyle bakıyor, gözleriyle adeta ateş saçıyor. Peki ama Sinek , Maça , Karo ve Kupa sınıfında iyi insanlar yok muydu? Cinsiyetlileri öylece ölüme mi terk etmeliydik?

Topaz ' ın babası orduyu güçlendirmez ise cinsiyetliler büyük bir olasılıkla bu savaşı kaybederlerdi. Allivenas,büyük ve tehlikeliydi. Sadece kuyruğunu sallasa bile Sinek kasabasını yerle bir edebilirdi. Titanuxları durdurmak neredeyse imkansızdı. İnsan neslinin sonu geliyor.

Ama Cinsiyetsizleri hor gören ve eziyet eden bir topluluğu korumak ne kadar doğruydu?

Cinsiyetsiz olabilirdik fakat biz insandık. Ettiğimiz yemin ne olacaktı. Özgürlüğümüzü tehlikeye atarak yemin etmiştik.

Jade haklı olabilir mi? Kötü insanların ölümünü seyredersek bu bize zevk verir mi? İntikam bizi soğuk kalpli biri yapar mı? Bilmiyordum. Kafam sürekli karışıyor.

'' Annem ve Lee anne ne olacak? Orada ölüp gidemezler ya?'' Jade' e ikna etmenin tek yolu annem ve Lee anneyi hatırlatarak olayı dramatize etmekti.

'' Savaş başlamadan Sinek kasabasına gideriz ve onları buraya getiririz.'' Tek kelime etmeden gri zemine bakıyorum. Diğer cinsiyetliler ölüme mahkum olacaktı. Bu korkunç.

'' Sırdaşlığımıza katılmak istemiyorsan,katılmazsın .'' diyerek sırtımı Jade'e dönüyorum.

Bay Jeff sonunda geliyor. '' Dizilin.''

Atış duvarına doğru yürüyoruz. Bıçaklarımızı elimize alıyoruz ve atış duvarına bakıyoruz. Atış duvarında bugün büyük bir farklılık var. Atış tahtası yok. Onun yerine bir Titanux canavarı var. Dört elinden kelepçelenip atış duvarından sarkıtılmış. Bu bizim dün gece yakalayıp öldürdüğümüz canavarın ta kendisi. Jeff onu sergiliyor ve diğer Cinsiyetsizlere tanıtıyor. Ben , Topaz, Turmalin,Akik ve Jade haricindeki diğer cinsiyetsizler oldukça şaşkın gözüküyor. Cinsiyetsizler kusacakmış gibi bakıyor.

CİNSİYETSİZWhere stories live. Discover now