BÖLÜM 23

13K 813 29
                                    

BÖLÜM 23

En büyük erdem; insanın vicdanını dinlemesi ve iyilik yapmak için çaba harcamasıdır.

(Confucius)

YAZILI SINAV,SEÇMELER VE DÜELLO

Kendimi hala yorgun hissediyorum. Bilinçaltı dersi bedenimi bir hayli yormuştu. Thomas'ın verdiği silindir şeklindeki gri ilaç adeta zihnimi uyuşturmuştu. Kendimi sersem gibi hissediyordum. Gördüğüm bilinçaltı rüya boğazıma yumru oturmasına neden olmuştu. Olivin 'in annesini berbat cinsiyetli insanların öldürmesi beni alt üst etmişti.

Fakat bütün bu olumsuzluklara rağmen saatlerce bugün yapılacak olan Cinsiyetsizlerin Tarihçesi sınavına çalışıp durdum. Kalın mavi kalem ile aldığım notları büyük bir özen ile okuyup sınava hazırlanıyorum. Hemen arkamda oturan Akik,sınav esnasında benden kopya istiyor.Ama sınav gözetmeni Olivin olduğu için ikinci kez kopya istemeye cesaret edemiyor. Zaten Olivin sınav gözetmeni olmasa bile Akik gibi küstah birine asla kopya verecek değilim. Sınavda hakkımızda çıkan soruları cevaplıyorum. Sınav sonrası ormana gidip bankta otururken ağaçtan süzülerek dökülen yapraklara saatlerce bakıp kendimle kalıyorum. Yaz, son demlerini yaşıyor. Sonbahar ölüm kadar yakın artık.

'' Birinci sınıfların Şah-Mat turnuva seçmeleri beş dakika sonra koşu parkurunda yapılacaktır.''

'' Birinci sınıfların Şah-Mat turnuva seçmeleri beş dakika sonra koşu parkurunda yapılacaktır.''

Finola'nın anonsu Turmalin'e verdiğim sözü hatırlamama neden oluyor. Seçmelerde Turmalin'i yalnız bırakmayacağıma dair söz vermiştim.

Ormanın en dip safhasına inşa edilen koşu parkuruna gidiyorum,burası oldukça büyük bir alan ve parkurun etrafı oturak ile çevrilip amfi haline getirilmiş. Parkurun kenarında durup Turmalin'e el sallıyorum. Beni gördüğü anda yüzü tatlı bir gülümseme ile doluyor. Bayan Noah, '' Dizilin.'' diye bağırıyor,ardından da beni kolumdan tutup yarışmacıların arasına itekliyor.

'' Çabuk yerine geç!'' diye bağırıyor. Oysa ki ben sadece seçmeleri izlemek için gelmiştim. Turmalin'e destek olmalıydım, bu turnuva yeteneklerim doğrultusunda bir turnuva değildi. Sınıfımızdaki dokuz Cinsiyetsizde seçmelere katılmak için gelmiş hatta kardeşim Jade bile. Seçmelere katılacağından nasıl olur da bana bahsetmez?

'' Kurallar basit adilce yarışacaksınız. Yarış esnasında birbirinizin yoluna çıkarsanız ve birbirinizi engelleyici hamlelerde bulunursanız diskalifiye olursunuz. Unutmayın ki Grant geyikleri cinsiyetsizlerin ulaşım aracıdır bu yüzden onlara iyi davranın. Anlaşıldı mı?''

'' Anlaşıldı efendim.''

'' Pekala, yerlerinize.''

Arkamızda bulunan Grant geyiklerine doğru ilerliyoruz, geyiğin yanına geldiğimde duraksıyorum çünkü geyiğe nasıl binilir bilmiyorum?

'' Ne oldu Ametist? Yoksa korktun mu? Sen ezik çiftçi çocuğu değil misin? Hayvanlarla aranın iyi olması gerekir.'' diye ezikliyor Akik beni ve sol ayağını kaldırıp geyiğinin üzerine kusursuz bir hamle ile biniyor.

'' Kapa çeneni Akik.'' diyor Turmalin beni koruyarak.

'' Bu yarışın birincisi bir Kupa olacak zavallı sinekler.''

'' Sen öyle san Akik.'' diyor Topaz tıpkı bir maça gibi cesurca Grant geyiğinin üzerinde şaha kalkarak.Akik gözlerini öfkeyle çatarak bize bakıyor. Ardından Turmalin grant geyiğine binmeme yardım ediyor.

''Özür dilerim Turmalin.'' diyorum mahcup bir ses tonuyla.

''Ne için?'' diyor Turmalin.

'' Seçmelere son anda dahil olduğum için. Seni desteklemeye gelmiştim fakat bayan Noah beni kolumdan tutum parkur.....''

'' Önemli değil. Bunun için özür dilemene gerek yok. Haydi geyiğine bin.''

Açıklamamı yarıda kesip kelimeleri ağzıma tıkan Turmalin,olgunluk göstererek beni anlayış ile karşılıyor. Turmalin'in birbirine kenetlediği ellerine basıp geyiğime biniyorum.

'' Teşekkür ederim.''

^^ Bol şans.^^

Yarış için yerlerimizi alıp hazırda beklerken kahve renkli gözlü Cinsiyetsizin geyiği çıldırmışcasına koşarak parkurdan çıkıp çitleri aşıyor.

'' Yardım edin!'' diye bağırıyor Zirkon. Onu geldiğim günden beri neredeyse ilk kez konuşur vaziyette görüyorum. Ruhsuzdu. İnsanlardan uzak duruyordu. Köşesine çekilmiş kendi kurduğu dünyada bir şekilde yaşıyordu işte.

'' Ah... Zirkon ah... '' diyor bayan Noah şaşkınca grant geyiğinin kaçırmış olduğu Zirkon'a bakarken. Tüm sınıf kahkaha atıyor.

'' Neyse, Zirkon diskalifiye oldu. Şimdi ciddiyet lütfen. Hazır!'' Zavallı Zirkon daha ilk dakikada yarışmaya veda etti. Zirkon'un geyiğinin yaptığı patavatsızlığa gülsem de onun adına üzüldüm. Bayan Noah elindeki beşinci bölge bayrağını kaldırıyor ve yarış başlıyor.

Benim grant geyiğim aniden hareket edip hızla koşarken ödüm kopuyor. Bir boşaltım organına sahip olsaydım kesinlikle korkudan altıma kaçırırdım. Yaradana şükür ki boşaltım organım yok! Grant geyiğinin ağaca benzeyen boynuzlarına korkudan sıkıca sarılıp ardı arkası gelmeyen çığlıklar atıyorum.

'' Biri şu geyiği durdursun!'' Korkak halimle ne kadarda çok Zirkon'a benziyorum. Soluğum kesiliyor ve kalbim hiddetle çarpıyor.

Önce Akik ve Azurit'i geride bırakıyorum ardından da Lapis ve Topaz'ı. Turmalin ustaca koşturuyor geyiğini çünkü o müthiş bir jokey.Çok geçmeden Topaz'ı ve diğer cinsiyetsizleri de geride bırakıp parkuru birincilikle tamamlıyor geyiğim. İçim adrenalin ile dolup taşıyor. Grant geyiğim şaha kalkıyor ve ağacı andıran DNA'sı değiştirilmiş boynuzlarına tutunarak düşmekten son anda kurtuluyorum. Ellerim titriyor ve terliyor.

Bayan Noah yanıma gelip beni geyiğimden indiriyor ve tebrik ediyor.

'' Şah-Mat Turnuvasına katılmaya hak kazandın Ametist. Birinci sınıfları sen temsil edeceksin.Tebrikler. Seninle antremanlar yapacağız.'' diyor ve uzaklaşıyor bayan Noah. Turmalin şok olmuş bir şekilde '' Vay canına! Çok iyi bir Jokersin.'' diyor.

'' Hangi ara bu kadar iyi geyik koşturmayı öğrendin?'' diye soruyor Jade.

'' Bilmiyorum. Ben iyi değilim sadece geyiğim fazla yaramaz.'' diye alçak gönüllülük yapıyorum.

'' Ve seçmelerin galibi bir sinek.'' diyor Topaz,Akik'e keskin bakışlar atarak.

'' Tebrikler Ametist!''

'' Sağol Topaz. Sağol.''

Akik, kulaklarını tıkamış bir sağır gibi davranıyor.

Jade ise beni tebrik etmeyerek uzaklaşıyor parkurdan.

CİNSİYETSİZWhere stories live. Discover now