15. Kapitola

249 37 8
                                    

   ,,Fajn, nmusím ti povedať niekoľko základných faktov," povedala Nyrra. Boli v ,,Shortyho" nore a rozprávali sa o dnešnom dni. Shorty chcel vedieť úplne všetko ale Nyrra mala čas len na pravidlá svorky. O chvíľu mali jesť.
   ,,Prvé pravidlo: Nesmieš ísť za hranice svojho územia. Druhé: Nikdy neodporuj alfa samici alebo alfa samcovi," spýtavo sa na ňu zahľadel,  ,,Vodkyni," vysvetlila a pokračovala, ,,Tretie: Nikdy bezdôvodne nezabíjaj iného vlka. Štvrté: Nesmieš pomáhať a prezradzovať tajomstvá svorky cudziemu zvieraťu. Piate: Si povinný pomáhať vlkovi zo svojej svorky a chrániť ju. To je niekoľko z nich,"
   ,,A čo majú znamenať tí bojovníci?" zamrvil sa.
   ,,No, vo svorke sú štyri rozdelenia: vlci alfa, beta, gama a omega. O tých som ti už rozprávala. My si ale rozdeľujeme funkcie, o ktorých ľudia veľa nevedia," pozrela sa naľavo.
   ,,Na tejto strane sú vlky. Bojovníci, navigátori a... Proste omegy. Tí sú len... Nechcem povedať, že nanič. Môžeme ich nazvať vlky na najnižšiom stupni rebríčka. Pri gamách sú bojovníci. Napravo," pozrela sa tam, ,,sú vlčice. To isté, čo s vlkmi,"  otriasla sa a stiahla uši.
   ,,Kam patríš ty?" spýtal sa opatrne. Cítil, že niečo nie je v poriadku, sklopené uši neznamenali nič dobré. Zhlboka sa nadýchla.
   ,,Samozrejme, k dievčatám. Vlastne, do nory, kde sú omegy," zahanbene sa pozrela na predné laby.
   ,,Myslel som si, že si v skupine gama," prekvapene vyhŕkol.
   ,,Aj ja som si to najprv myslela. Je to trochu zamotané, u nás delíme omegy do dvoch skupín: lekári a obyčajné vlky. Tanya je lekárka, vie sa spojiť s duchmi a všeličo možné, čo dokáže šaman. Ja ešte nie ale patrím k nej. Obyčajní vlci nemajú žiadnu funkciu, sú najnižšie postavení. Keby som to mala zhrnúť, po poradí to ide takto: alfa, beta, gama-lovci, ochrancovia mláďat a navigátori, omegy-lekári a obyčajní," Shorty v tom mal zmätok, bolo toho veľa.
   ,,Nehovorila si, že bojovníci patria tiež ku skupine gama?"
   ,,Nie, bojovníci sú v podstate všetci. Len sú v nore, kde sú gamy," vysvetlila. Snažila sa vyzerať normálne ale nešlo jej to. Hanbila sa za svoje postavenie. Chvíľu ticho pozerali na vlky, ako sa venujú svojim veciam.
   Pozrel sa na Slnko. Boli možno dve hodiny popoludní. Iž dávno mal jesť. Na ráno sa pokúsil zjesť kus jelenieho mäsa. Napchal ho do seba a musel iznať, že nebolo zlé. Ale ani vynukajúce. Bolo to ešte pred ,,prípravou", čo ho učila ráno Nyrra. Teraz je správny čas, pomyslel si. Prešľapol z miesta na miesto.
   ,,Počuj, Nyrra," oslovil ju a obrátila sa, ,,Prečo sa so mnou vôbec bavíš?" prekvapene na neho pozerala.
   ,,Ako to myslíš?" postavila sa.
   ,,No, hneď, ako som sa zobudil v prvý deň, si ma bez zaváhania privítala. Nepýtala si sa, kto som, vedela si o mne skoro všetko,"
   ,,Snow Fall mi povedala, že na teba mám dozerať. Neviem prečo. A aj Tanya mi to pobedala, vyčítala to z hviezd, ako navigátori. Tí sa podľa hviezd orientujú. Hovorili, že stačí jeden deň ale ja som si ťa akosi obľúbila," zasmiala sa. Tiež sa usmial. Ale prečo naňho mala dozerať? Spravil niečo zlé? Spýtal sa na to a odpoveď ho upokojila. Že vraj ho Tanya aj Fall chceli len otestovať, či svorke niečo nehrozí. Dokonca aj White si od nich dáva poradiť, keďže vidia viac, ako iní.
   Po chvíli ticha prehovorila Nyrra.
   ,,Shorty, chcem, aby si vedel, že keď sa k nám pridáš, nebude to také ľahké. Teraz sa na teba len zvedavo pozerajú, neskôr to bude horšie. Musíš si vo svorke miesto nájsť, inak budeš ako ja," zasekla sa.
   ,,Nie je to s tebou také zlé, veď budeš lekárka, nie?" ukľudňoval ju.
   ,,Áno, moja jediná záchrana," povedala uštipačne, ,,Nechcem byť lekárkou. A White to dobre vie. No vzhľadom na môj pôvod mi nechce dovoliť, aby som bola lovkiňou. Verí, že by som sa mohla viac Som z Divokého Západu, spolu s Tanyou. Preto tie pierka," pokívala s uchom, ,,Boli sme domáce vlky, keď sa to tak dá nazvať. Lenže, chceli sme ujsť niekde ďaleko, kde by sme neboli v zajatí. Našli sme si miesto tu ale trvalo veľmi dlho, kým nám všetci uverili," zamyslela sa, ,,To už som ti hovorila," znovu mu dala nejaký náznak, nevedel, čo znamená. Musela si všimnúť jeho pátrvý výraz.
   ,,Ešte sa máš veľa čo učiť," poznamenala s úsmevom, jej dobrá nálada sa vrátila. Rozhodol sa, že už sa nebude pýtať na Tanyu ani na jej minulosť. Snažil sa byť ohľaduplný, čo bolo zvláštne.
   ,,Tie náznaky, čo ti dávam sa nedajú naučiť naspamäť," povedala, ,,Tvoj šiesty zmysel by to mal vyčítať. Tak ma to učili,"
   ,,Kto?"
   ,,Mentori. Možno aj ty sa dostaneš k výučbe. Naučia ťa, ako správne loviť, všímať si aj tie najnebadanejšie náznaky Lesa a všetko, čo vedia. To by ťa ale museli zaradiť a musel by si tu zostať," pozrela sa naňho, ,,Chcel by si?" nie, chcel odpovedať. Ale keď sa hlbšie zamyslel, nemal odôvodnenie. Mal ešte štyri dni, potom sa musí rozhodnúť.
   Odvrátil zrak a stiahol uši. Nyrra to pochopila. Kívla hlavou a obidvaja sa vybrali niečo zjesť.
   Tak, konečne pätnásta kapitola. Chcem vedieť, či to niekoho baví, píšte komentáre, budem rada:-)
   Venujem Emmke a Angie, Dade, Becky, Vanes, Baške a ostatnym:-) :-)  oni vedia:-D

  

SvorkaWhere stories live. Discover now