Capitolul 19

2.3K 281 4
                                    

Sunt in turneu si ma distrez. Am castigat concursul si sunt fericita. Am putut sa-mi iau prietenii cu mine. Fanii ma adora si dau multe autografe. Viata mea s-a schimbat. Nu mai sunt o fata rusinoasa. Am mult tupeu si nu mai las ca lumea sa ma ia peste picior. Pe baza concertelor am castigat alti bani. Am semnat cu o casa de discuri si o sa scot noi piese care sper sa le placa si fanilor mei. Cu acest turneu mi-am schimbat si culoarea parului. Acum sunt roscata si tunsa mai scurt.
Abby e alaturi mine,la fel ca Andy si Bob. Facem multe tampenii impreuna.
Am devenit cunoscuta in America, dar la randul meu am cunoscut personalitati noi. In Europa a fost diferit...

Dar acesta este doar un gand care imi umbla prin minte. Un vis. Eu nu am castigat nimic. Inca nu s-a anuntat castigatorul. Suntem pe scena si asteptam sa vina plicul cu voturile. Toti suntem emotionati. Misha tremura din toate incheieturile. Amber plange, dar nu de tristete, doar de emotie. Andy ma strange de mana. Abby si Bob sunt imbratisati. Eu sunt calma. Ce-o fi o fi. Nu e asa important sa castigi o suma de bani care nici nu stii ce sa faci cu ei. Turneul e de distractie, cu scopul de a deveni cunoscut. Eu nu-mi doresc lucurile astea. Poate un pic, dar as refuza suma de bani.
In acest moment imi trece prin cap o dorinta. Sa castige Misha. Cu ocazia asta ar putea sa-si vada familia. Ii este dor de ea. Nu a mai vazut-o de un an. Am aflat ca a venit in aceasta tara pentru a castiga bani ca sa-si intretina parintii. Unul din ei e bolnav si are nevoie sa fie operat. Boala nu o stiu. E greu sa treci prin ce clipe trece ea. Nu as vrea sa fiu in locul ei.
Pe fundal incepe sa cante o melodie dramatica si prezentatorul urca pe scena fara plicul cu voturi. Ia microfonul, se uita la fetele fiecaruia si incepe a spune:

-Voturile sunt numarate. Sa vina pe scena colega mea pentru a-mi da plicul. Prezentatorul este agitat, sarind dintr-un picior pe altul. Uitati-va! Castigatorul se afla in acest plic. O sa spun punctele si numele, incepand cu locul al saselea. Sa incepem!

Suntem cu totii nerabdatori. Cine va fi pe locul 6? Vad parintii cum sunt emotionati. Tin pumnii tuturor. Familia mea se uita la mine si zambesc. Milen imi face cu ochiul si ridica spranceana stanga. Prezentatorul deschide plicul cu greu pentru ca ii tremura mainile.

-Pe locul al saselea, cu 700 de voturi este o fata. Una frumoasa, blonda, cu o voce, sa spunem ca tipatoare. Aceasta este nimeni altcineva decat Amber! Felicitari!

-Va multumesc!

O vad cum ii dau lacrimile. Cred ca se simte foarte rau. Vine inapoi langa noi si sta cu capul in pamant tinandu-si mainile la ochi.

-Pe locul al cincilea , cu 783 de voturi este o persoana care in seara aceasta a fost uluitoare. O melodie de dragoste care m-a facut sa plang. Haideti sa-l felicitam pe Andy!

-Multumesc! Ma bucur pentu acest loc. Nu vroiam sa castig. Daca as fi fost eu pe primul loc, l-as refuza. Am participat pentru pasiunea mea de a canta alaturi de prietenii mei. Niciun premiu nu este mai mare decat prietenii cu care te distrezi.

-Frumos discurs!

-Va pup!

-Acum, locul al patrulea, cu 785 de voturi este al unei persoane mai hip-hop. Cu o imbracaminte foarte lejera. Par blond si adorat de fete. Cred ca ati ghicit deja. Haide Bob!

-Eu? Wow! Va multumesc pentru voturi! Nu ma asteptam.

-Nici noi!

-Grabiti emisiunea. Vreau sa stiu cine castiga!

-Bine! Urmatorul loc, al treilea, cu 795 de voturi este o fata bruneta. Melodie de dragoste, trista.

-Eu sunt?

-Da, Abby! Vino!

-Ce sa zic? Multumesc! Va multumesc!

-Meritai locul acesta. Acum au ramas doar 2 fete, Katerina si Misha. Cu 800 de voturi, castigatoarea este o fata pe care o sa o aflati dupa o scurta pauza.

Am ramas doar eu si Misha. Sper sa nu castig, nu-mi doresc. Nu am ce face cu premiul. Ma duc langa ea si o iau in brate.

-O sa fii invingatoare!

-Nu fi asa sigura! Publicul te adora pe tine! Eu sunt un nimeni.

-Eu nu am de ce castiga. Nu am cantat o melodie frumoasa, nu are lipici la public, in schimb, a ta are.
-Nu vorbi prostii! Du-te la locul tau, se termina pauza.

-Bine. Succes!

Ma indrept spre locul meu si il vad pe Andy cum se uita la mine cu o privire incurajatoare.

-Gata pauza! Acum sa continuam! Ceea ce voi spune eu acum, nu s-a mai intamplat pana azi. Am ramas uimit. Am verificat regulile concursului si nu exista niciuna in care sa interzica plecarea a doua castigatoare in turneu. Da! V-ati dat seama! Amandoua ati castigat cu 800 de punce. Felicitari!

-Ce? Zic eu foarte uimita. Vreau sa renunt la primul loc. O las doar pe Misha sa castige.

-Nu se poate! O sa impartiti premiul in doua si plecati amandoua in turneu.

Misha a inceput sa planga de bucurie. Ma bucur pentru ea. O sa-si vada familia. Parintii au venit pe scena pentru a ne felicita.

-Vom incheia concursul cu melodia Beg for it a cantaretei Iggy Azalea.

Fata aceasta a cantat cu Misha. Nu stiam ca o sa cante si ea. Oricum, cantecul e super in colaborare cu MO. Tinuta lui Iggy este simpla. Are un tricou alb si larg, o pereche de colanti negri si o pereche de pantofi gri cu toc. La majoritatea concertelor pe care le are se imbraca foarte diferit decat acum. Salopete mulate, fuste scurte, corseturi.
Efectele luminilor sunt super. Ne-a invitat si pe noi sa dansam si sa cantam cu ea.
Cantecul s-a terminat.

-Va felicit! Meritati cu totii sa castigati! Ati fost... Nici nu am cuvinte care sa descrie ceea ce ati facut voi pe scena.

-Fetelor! Duceti-va acasa si faceti-va bagajele. Maine placati in turneu. Cat timp sunteti plecate o sa aveti parte de surprize neasteptate. Puteti pleca acum!

Coboram de pe scena, ne luam parintii si plecam. Iesim din sala si fiecare se duce in directia lui.

-De ce ai vrut sa renunti?

-Nu vroiam sa castig. E mai important pentru Misha, nu pentru mine.

-Off...

Ajungem in fata casei. Unchiul meu pleaca, iar eu intru in clasa. Ma duc in camera si imi fac bagajul. Imi pun blugi, fuste, tricouri. Tot ce-mi trebuie. Dupa ce termin, ma schimb si ma duc sa dorm. Maine incepe o noua zi cu peripetii noi. O noua viata.

Jurnalul unei pustoaice |In curs de editare|Where stories live. Discover now