Capitolul 17

2.2K 285 4
                                    

A trecut o saptamana de cand ne-am despartit. Nu m-a bagat in seama deloc, nici nu s-a uitat la mine. Numai langa Mary statea. De cand e cu ea parca nu mai e el. Chiuleste de la ore si ramane corigent la 2 materii. Nu-l mai recunosti.
In aceasta saptamana m-am ocupat numai de mine. Am luat examenul la matematica cu 10 si sunt mandra de ce-am facut. M-am tuns putin din varfuri. M-am pregatit pentru concurs. Am fost ajutata de fratele meu ca sa reusesc sa realizez ceea ce am realizat. Mi-a facut si tinuta. Sunt gata sa urc pe scena.
Relatia lui Abby si Bob inca tine. Sunt cel mai frumos cuplu din scoala. Ii bine ca se iubesc cu adevarat. Bob a vrut sa imi mai spuna lucruri despre Andy, dar am refuzat sa aud. Nu ma interesau in acel moment.
Amber nu m-a mai deranjat de cand a dezvaluit ceea ce am scris in jurnal. Cred ca e fericita ca s-a razbunat pe mine, dar ea nu stie ca nu e important ceea ce am scris eu pe o foaie de hartie, ci, ceea ce imi spune inima sa fac. Din toate intamplate nu cred ca ea stie ce e iubirea adevarata.
Mama si tata au venit acasa ca sa ma vada pe scena. Va fi prezenta si familia fratelui lui.
Cam atat s-a intamplat in aceasta saptamana.

Acum sunt in prezent. Stau pe scaun in bucatarie si astept sa vina Milen ca sa-mi aduca un parfum.

-Uita-l! L-am gasit! Poftim!

-Multumesc!

-Kat! Du-te la concurs, o sa intarzii. O sa venim si noi imediat, dar tu du-te inainte, spune tata pe un ton fericit si mandru.

-Bine, tati! Vine si unchiul, nu?

-Desigur ca vine. Vrea sa te vada cum o sa castigi in seara asta.

-Nu va faceti sperante. Sunt altii mai buni ca mine.

-Nu vorbi prostii. Esti cea mai buna.

-Du-te fata mamii repede. Debia asteptam sa vedem ce-ai pregatit.

-Tu a cata esti?

-Nu stiu. O sa spuna prezentatorul. Acum eu ma duc ca altfel o sa intarzii.

-Pa!

Ies grabita pe usa, dar fara sa-mi uit tinuta. Abby ma astepta.

-Scuze de intarziere!

-Nu-i nimic. Nu astept de mult timp.

-Bine.

Nu ti-am zis nimic de cantecul ei. A ales sa cante o melodie trista, de dragoste. O sa aibe parul prins la spate intr-un coc. O sa fie imbracata cu o rochie neagra, transparenta in unele locuri. O sa vezi si tu ce frumos o sa cante si ce frumos o sa arate.
Ajungem si intram inauntru. Nu e niciun sprectator. Inca nu au sosit. Ne ducem in culise unde sunt si ceilalti.

-Hey! Ce faceti?

-Bine, tu Abby?

-Bine. L-ati vazut pe Bob?

-Se schimba. Trebuie sa vina.

-Bine. Mersi.

Dupa cum ai observat nu a spus "Bine, voi ce faceti?". Aceasta e Amber. Inca ma uraste, dar nu stiu de ce pentru ca nu i-am facut nimic rau. Mergem in cabina sa ne schimbam.
In cateva minute am terminat. Ne intoarcem si il vad pe Andy cum ii respinge imbratisarile lui Mary.

***

A trecut jumatate de ora si sala e plina cu spectatori. Parintii concurentilor sunt in primul rand.
Eu stau linistita pe scaunul meu si astept sa inceapa. Se aude deodata un zgomot puternic.

-Buna seara doamnelor si domnilor! Bine ati venit in aceasta seara ca sa asistati la acest concurs minunat. Sa va prezint pe scurt regulile. Dupa ce toti concurentii vor termina reprezentatia lor voi va veti vota concurentul favorit doar o data. Nu veti fi singurii care voteaza. Concursul este dat la televizor, deci pot vota si cei de acasa. Dupa cum stiti, castigatorul va face turul Americii si Europei intr-un turneu de 2 luni. Acum va voi spune ordinea in care vor canta concurentii: Amber Anderson, Bob Wesley , Misha Parrish, Andy Anderson, Abby si ultima, dar nu cea din urma Katerina Petrov. Concursul v-a fi deschis de trupa Little Mix-Salute.

Trupa aceasta e numai din fete. Melodia nu am auzit-o niciodata, dar cred ca e frumoasa. Prima fata, Jesy Nelson, incepe cantecul. Are parul brunet, cizme pana deasupra genunchiului cu toc inalt. Un corset negru cu lanturi si un cadigan negru si larg pe ea. Are multe inele pe degete.
A doua fata, Jade Thirlwall, e blonda. Are o pereche de pantaloni negri, iar la bata au lanturi. Poarta un tricou scurt cu blanita si are inele si bratari multe.
A treia fata, Leigh-Anne Pinnock, are parul negru lung si cret. E imbracata ca si prima, dar cu sandale negre.
A patra fata, Perri Edwards, e blonda. Are cizme de piele neagra, pantaloni largi si un maieu negru.
Toate fetele au un make-up strident. Coregrafia lor este foarte reusita. Cantecul s-a terminat. Toata lumea s-a ridicat in picioare si au aplaudat.

-Acum sa vine pe scena prima concurenta, Amber Anderson.

Urca pe scena intr-o rochie rosie si parul ei blond e desprins. Lumea o aplauda si incepe sa cante. Sasha Pieterse-I can't fix you. Nu are coregrafie, doar sta pe loc si scoate niste sunete. Dupa mine nu are sanse sa castige daca nu face si ceva care sa atraga atentia spectatorilor.
In timp ce canta Abby ma cheama intr-un colt ca sa ma intrebe ceva.

-Ma auzi?

-Da!

-Am uitat ieri sa te intreb de ce ai scris lucrurile alea despre Andy?

-Acum nu e momentul sa vorbim.

-Ba da.

-Bine. Lucrurile alea sunt scrise dupa ce am fost la prima intalnire, dupa ce l-am vazut cu Mary. Eu il plac, cred ca il si iubesc, dar acum nu se mai poate, nu m-a lasat sa-i explic de ce am refuzat intalnirea de saptamana trecuta. Tu stii ca imi era teama sa nu se intample din nou ca data trecuta.

-Asta era motivul?

-Andy! Ce cauti aici?

-Eu si cu Bob am facut un plan, astfel incat sa auda motivul, spune Abby. Acum va las singuri.

Se apropie de mine si ma ia in brate. De mult nu i-am mai simtit caldura imbratisarii lui. Imi era dor.

-Kat, iarta-ma ca nu te-am ascultat. Iarta-ma ca m-am cuplat cu Mary. Nu o plac, niciodata nu am placut-o, dar din cauza supararii si dezamagirii nu am avut ce face.

-Nu-i nimic. Mi-a fost dor de tine.

-Si mie. Nu stii ce greu mi-a fost sa nu te am alaturi. Hai sa mergem sa il incurajam pe Bob. El urmeaza sa cante.

Mergem amandoi tinandu-ne de mana si ne asezam pe o canapea. Amber vine in culise si pare nemultumita. Prezentatorul anunta publicitate.

Jurnalul unei pustoaice |In curs de editare|Where stories live. Discover now