Κεφάλαιο18

2.5K 250 7
                                    

-Ο Φίλιππος;

-Είναι στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζει ο πατέρας του και...

-Γιορτάζει ο μπαμπάκας και; Ειρωνεύτηκε για μια ακόμα φορά ο Στράτος και εγώ σαν να ήμουν μια άλλη μετά από πάρα πολύ καιρό δεν του έδωσα την χαρά να εκνευριστώ.

-Σε παρακαλώ, για χάρη της Ελένης, μια μέρα είναι, καλά δεν τα πάμε τόσο καιρό;

-Καλά τα πας μόνη σου, ρώτα και εμένα, μουρμούρισε και έφυγε. Δεν κατάλαβα αν ήθελε να ακουστούν αυτά που είπε ή όχι, αλλά τα είχα ακούσει και είχα μείνει εκεί να προσπαθώ να καταλάβω τι εννοούσε. Το υπόλοιπο βράδυ έκανε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και ήταν πολύ καλά, μέχρι που χορέψαμε και μαζί σαν καλοί φίλοι...νόμιζα.

Γύρισα στο σπίτι μου όταν είχε αρχίσει να ξημερώνει. Έπεσα με τα ρούχα στο κρεβάτι αφού από το ποτό, το ξενύχτι και τον χορό δεν είχα κουράγιο ούτε τα ρούχα μου να βγάλω. Και ακριβώς την στιγμή που έκλεινα τα μάτια μου άρχισε να χτυπάει το κουδούνι με μανία. Έτρεξα τρομαγμένη να δω, όντας σίγουρη ότι κάτι είχε συμβεί, είδα τον Στράτο στο θυροτηλέφωνο και άνοιξα ενώ ήμουν ακόμα ταραγμένη.

-Τι έγινε; Έπαθε κανείς κάτι; Τον ρώτησα όταν τον είδα να σέρνεται στις σκάλες.

-Τι σου έχει κάνει πια και ούτε όρεξη να μου την πεις έχεις;

-Στράτο τι λες; Τι έγινε; Τι θες εδώ; Είσαι...Στράτο είσαι μεθυσμένος;

-Ότι γουστάρω είμαι. Ήρθα μόνο αυτό να μου πεις και θα φύγω. Γιατί δεν μου απαντάς καν πλέον όταν σε ειρωνεύομαι; Πως μπορείς να ξεχνάς τόσο γρήγορα; Πως μπορείς να είσαι με αυτόν τόσο καλά; Πως; Γιατί;

-ΜΕ ρωτάς πως μπορώ; Ξεχνάς τι τράβηξα Στράτο; Ξεχνάς πόσο πόνεσα; Ξεχνάς τι μου έκανες; Για θυμήσου λίγο τι μου έκανες και μετά θα καταλάβεις πως μπορώ. Που ήρθες εδώ μέσα στη νύχτα να μου αρχίσεις τις μαλακίες. Έλα, σήκω και φύγε, φώναξα προσπαθώντας για ακόμα μια φορά με νύχια και με δόντια να συγκρατήσω τα δάκρυα μου.

-Κλαις; Αγάπη μου μην κλαις, συγνώμη δεν ήθελα να...τίποτα δεν ήθελα. Συγνώμη, είπε και έπεσε επάνω μου αγκαλιάζοντας με. Τον έσπρωξα απότομα και του ζήτησα να φύγει. Εκείνος συνέχισε να λέει ασυναρτησίες και δεν έφευγε με τίποτα.

-Στράτο, φώναξα και προσπάθησα να τον ταρακουνήσω από τους ώμους όταν είδα ότι δεν καταλάβαινε τίποτα, πρέπει να φύγεις ΤΩΡΑ. Είσαι μεθυσμένος και δεν ξέρεις τι λες.

Και αν σε μισώ...σ'αγαπάω... (GW15)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα