Κεφάλαιο 5

3.4K 308 5
                                    

Δεν με άφησε να μιλήσω, να αντιδράσω, να κάνω τίποτα, με κόλλησε στον τοίχο και με φίλησε, τόσο έντονα και με τόσο πάθος που άκουγα και ένιωθα την καρδιά του επάνω στο στήθος μου.

-Και αυτός είναι ο δικός μου τρόπος για να ζητήσω συγγνώμη, ψιθύρισε στο αυτί μου και έφυγε σαν κύριος, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Κοιτούσα τον ουρανό και ήταν σαν να ερχόταν προς τα πάνω μου να με πλακώσει, έστρεφα το βλέμμα μου στην θάλασσα και λες και η μανία της ήταν τόση που θα με έπαιρνε μέσα της και θα με έπνιγε, έπιανα την άμμο και νόμιζα ότι με τραβάει προς τα κάτω και βουλιάζω. Είχα φύγει τρέχοντας από την δουλειά και είχα πάει στην θάλασσα να ηρεμήσω, να σκεφτώ, να ξεφύγω. Ήταν τόσο περίεργη αυτή η μέρα, πριν ακόμα ξεκινήσει, αφού όλα άρχισαν από το αναθεματισμένο όνειρο που είχα δει.

-Γιατί δεν το παραδέχεσαι τώρα; Αφού μόνη σου είσαι εδώ, δεν θα το μάθει κανείς αν το πεις στον εαυτό σου. Ρίχνεις όλο το φταίξιμο σε αυτό το χαζό όνειρο όπως λες, πολύ ωραία, ας το δεχτούμε αυτό. Αυτή η βραδιά στο πάρτι όμως που λέγατε με τον Στράτο στο όνειρο, εκείνη η περίεργη, ερωτικά φορτισμένη στιγμή υπήρξε στα αλήθεια. Και είναι καιρός τώρα που τον σκέφτεσαι, και που πιάνεις τον εαυτό σου να τον κοιτάζει διαφορετικά από ότι παλιά, αφού τον θες και το έχεις καταλάβει, γιατί δεν το παραδέχεσαι για να γίνουν όλα πιο εύκολα; Όχι, όχι, αυτό αποκλείεται, αυτό δεν θα διευκολύνει τα πράγματα, χειρότερα θα τα κάνει, εσύ έχεις σχέση, αυτός έχει σχέση με φίλη σου, γνωριζόσαστε τόσα χρόνια, ξέρεις πόσο επιπόλαιος είναι και πως δεν ταιριάζετε καθόλου. Τώρα αν εσύ κάτι έχεις πάθει να φροντίσεις να σου περάσει. Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι παραπάνω από...ας πούμε έλξη, ναι αυτό είναι, μια έλξη επηρεασμένη από όλους που λένε πως τα ετερώνυμα έλκονται και όλες αυτές τις βλακείες. Είμαι σίγουρη, είναι απλά έλξη και το έχεις μεγαλοποιήσει μέσα σου γιατί δεν πρέπει και γιατί οι άλλοι λένε σαχλαμάρες και εσύ τις ακούς. Είναι απλά έλξη, γιατί είναι ωραίος άντρας πρέπει να το παραδεχτείς και γιατί η σχέση σου με τον Νίκο έχει τελειώσει και ψάχνεις δικαιολογίες να φύγεις και γιατί δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο αυτό που νιώθεις, είναι έλξη, έλξη, έλξη και μόνο αυτό. Θεέ μου είμαι ερωτευμένη.

Φώναξα απογοητευμένη από την κουβέντα που έκανα με τον εαυτό μου, υπέροχα, εκτός από τρελή που καθόμουν και μιλούσα μόνη μου σαν να απευθύνομαι σε κάποια άλλη, ήμουν και ερωτευμένη. Γιατί σε μένα αυτό; Και γιατί με αυτόν τον άνθρωπο;

Άναψα ένα ακόμα τσιγάρο και έμεινα να κοιτάζω το κενό, προσπαθούσα να ηρεμήσω και να πάρω μια απόφαση, την πιο σωστή για όλους. Και έτσι έγινε, όταν σηκώθηκα από εκεί που ήμουν και άρχισα να περπατάω προς το αυτοκίνητο μου είχα βρει τι θα έπρεπε να κάνω για να πάνε όλα καλά και για εμένα και για την σχέση μου και για τους φίλους μου. Γύρισα στην δουλειά πιο ήρεμη από πριν και τακτοποίησα όλες τις εκκρεμότητες μου, όταν πια τελείωσα είχε πάει εφτά το απόγευμα. Πέρασα από το σούπερ μάρκετ ψώνισα τρόφιμα και γύρισα στο σπίτι με σκοπό να ετοιμάσω ένα υπέροχο δείπνο για την φίλη μου ο Νίκος δεν θα έτρωγε μαζί μας, είχαμε πει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση μας αλλά από καιρό τώρα βλέπαμε και οι δύο ότι δεν προχωράει, οπότε το σωστό ήταν να το διαλύσουμε πριν φτάσουμε να σιχαίνεται ο ένας τον άλλο. Όταν μπήκα στο σπίτι ήταν ήδη εκεί και με περίμενε ξέροντας τι θα του πω από το ύφος μου. Δεν θύμωσε, δεν φώναξε, δεν έκλαψε κανένας από τους δύο, είπαμε να τα λέμε που και που και αποχαιρετιστήκαμε. Ο χωρισμός μου με τον Νίκο ίσως ήταν και ο πιο πολιτισμένος που είχα ποτέ στην ζωή μου.

Ετοίμασα κινέζικο κοτόπουλο και σούπα με λαχανικά που ήξερα ότι η Εβελίνα λάτρευε, έστρωσα το τραπέζι και την περίμενα να γυρίσει.

Περάσαμε πολύ ωραία εκείνο το βράδυ οι δυο μας, φάγαμε, ήπιαμε, γελάσαμε, κουτσομπολέψαμε, αναπολήσαμε, κάποια στιγμή κλάψαμε και λίγο αλλά το μαζέψαμε γρήγορα. Δεν της είπα τίποτα για ότι είχε γίνει στο γραφείο με τον Στράτο, ούτε για το όνειρο ή τα συναισθήματα μου. Είχα αποφασίσει να τα θάψω όλα, εκείνο το βράδυ ήταν για να κάνω την φίλη μου να νιώσει καλύτερα και τίποτα παραπάνω.

-είσαι η καλύτερη φίλη που θα μπορούσα να έχω δίπλα μου αυτή τη στιγμή. Πραγματικά μου έφτιαξες το κέφι σήμερα με όλο αυτό, το χρειαζόμουν, νομίζω και οι δυο το χρειαζόμασταν, Είπε η Εβελίνα και γέμισε και πάλι τα ποτήρια μας με κρασί.

Η Εβελίνα έμεινε μια εβδομάδα σπίτι μου, έκλαψε, πόνεσε, το ξεπέρασε είπε και κάποια στιγμή γύρισε στο σπίτι της, μόνη της. Δεν τα ξαναβρήκε με τον Στράτο. Όλα γύρισαν στη σωστή τους τροχιά, σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ εκείνη η μέρα, ή σχεδόν. Προσπαθούσα να αποφεύγω όσο γίνεται πιο πολύ τις επαφές μου μαζί του είτε στη δουλειά είτε με την παρέα. Για να μην καταλάβει κανείς κάτι και κυρίως για να μην βρεθώ αντιμέτωπη με τον εαυτό μου και με εκείνον. Πέρασαν έτσι τρεις μήνες σαν νερό, και ήμουν πια ήρεμη και βέβαιη πως όλα είχαν ξεχαστεί και όλα είχαν τελειώσει.

Και αν σε μισώ...σ'αγαπάω... (GW15)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα