57

4.1K 40 15
                                    

Jag blippar två nattlinnen i svart spets åt den unga tjejen. Hon ser ut att kunna vara i min ålder, skillnaden på oss är att hon skiner som att hon fick stock inatt medan jag står här som ett ösregn och tragiskt jobbar hårt för att gömma tankarna i arkivet för skräp.
"Tack så mycket!" Säger hon och strålar medan hon nöjt tar kassen i handen och lämnar affären. Butiken är tom och det är två timmar kvar till stängning. Ellen har rast och allt är på sin ordning, upphängt och på sin plats. Inte en enda galge hänger fel, inte ett enda trospar ligger på fel hylla och BH:arna hänger i storleksordning och färgordning. Med en suck lägger jag armarna i kors över disken och lutar huvud mot armarna.
Mobilen surrar till i bakfickan och jag sneglar mot dörren så ingen ska komma och se mig hålla på med den. Ingen i sikte. Jag drar den snabbt upp och möts av ett sms från Isak. Jag suckar. All ork till att deala med honom börjar ta slut.

Meddelande från Isak:
ses senare? <33

Verkligen inte. Jag stänger mobilen och hör hur dörren öppnas, snabbt lägger jag mobilen på hyllan under disken bland påsarna och ler mot den svarthåriga, rätt snygga tjejen som rullar in barnvagnen genom dörren. Hon har blåa vackra ögon och hennes svarta hår är uppsatt i en bulle. Ungen i vagnen skriker och hon pratar tyst till barnet. Hon ler mot mig och vänder sig om för att prata med sitt sällskap.
Jag tappar andan. Luften går rakt ur mig och bytts ut mot vakuum. De muskulösa armarna, de skarpa käklinjerna, blåa ögon och bred bringa. Jag stelnar helt innan jag sväljer och kastar mig in bakom draperiet.
"Ellen! Ellen, din jävel, kom hit!" Viskar jag hårt mot henne där hon sitter i stolen och scrollar med tummen över skärmen.
"Vad är det?" Säger hon och reser sig långsamt.
"Du måste ta över." Säger jag desperat, fortfarande med hård viskning.
"Men va? Jag har ju rast i tjugo minuter till."
"Han är där ute med en brud, vad ska jag göra? Föreslå sexiga underkläder som han långsamt kan klä av henne senare idag?" Jag kokar och svettas medan jag är stel och kall. Jag är nära till gråt och vill bara få iväg henne så jag kan samla ihop bitarna av mig själv som sakta rinner av mig som vattnet rinner av de stora glaciärerna. Hon gapar, och samlar sig.
"I got you baby." Säger hon tappert och går ut. Jag hör hur hon högt och ljudligt hälsar och tjoar på de. "Kan jag hjälpa er med något? Jag har fått in underbara tofflor." Men för i helvete Ellen.
Jag spolar upp ett glas vatten och dricker. Det är bara en helt vanlig jävla random kille. Vi är ju liksom klara med varandra, han betyder inte ett smack för mig längre...men det är lagom konstigt att han trippar in här med sitt nya jävla luder med barnvagn och hela tjofräset.
Jag hör den där jävla bruden skratta och Liam säger något kort. Mitt hjärta sjunker. Jag trodde inte att det skulle göra såhär ont att inte bry sig. Tiden läker alla sår, brukar det heta, jag får bara stålsätta mig vid att allt är okej. Att jag är okej.
"Tack så mycket, ni är välkomna tillbaka!"
Ellens fotsteg närmar sig och jag daskar till henne på armen när hon kommer in. "Vadå välkomna tillbaka?"
"Men sluta nu, vad är du? Ett frånskilt liten fruntimmer som fortfarande springer benen av dig? Ryck upp dig. One night stands händer, shit happens. Vi glömmer de, och går vidare." Hon slår sig ner på stolen igen och jag hör hur dörrarna öppnas igen.
"Nästa kund är din nu" jag vänder mig om och går ut i butiken. "du är skyldig mig fem extra minuters rast."

——————

Precis innan stängning kommer Isak in genom dörrarna. Han skiner. "Du svarade inte på mitt sms, så jag tänkte kom hit." Han kramar mig och jag kväver en suck. Jag orkar inte hålla på med honom just nu. "Mm."
"Hur är det?" Säger han smått orolig. Ellen ger mig en menande blick innan hon vinkar och lämnar butiken. Jag får alltså låsa själv. Med Isak i släptåg släcker jag ner och samlar ihop mina saker. På mobilskärmen visar klockan några minuter över hel. "Isak, jag orkar verkligen inte ses just idag. Jag är skit trött och allt jag vill är att duscha och sova."
"Varför skulle vi inte kunna ses ändå? Jag har kämpat skit länge för att få vara med dig. Stäng mig inte ute mer. Vi kan duscha tillsammans." säger han med munnen mot min nacke. Han kysser mig och jag känner avsmaken stiga.
Jag larmar på och går ut för att sedan låsa dörrarna. Isak står fortfarande bakom mig och när jag vänder mig om mot honom ser jag en svart Volvo bakom honom. Isak fattar ingenting och fortsätter sitt tjatande om att duscha och sova tillsammans men jag stänger honom ute. Jag fokuserar på gestalten i bilen. Jag börjar gå några steg åt sidan för att se bättre och Isak ställer sig emot och trycker mig lätt mot väggen, han för sina läppar till min mun och mjukt trycker han in sin tunga i min mun utan något vidare gehör från mig. Bildörren öppnas och mitt hjärta pulserar hårdare. Jag knuffar undan Isak och han kollar frågande på mig. "Vad är det?"
Liam. Skulle jag någonsin kunna ta fel på honom? Hur han rör sig? Hur han sträcker på sig och blir ännu längre? Han har luvtröja på sig och den skuggar hans ansikte. Från sin plats vid bilen rör han sig fram till huven och lutar sig mot den. Standard.

Isak ser min blick och snurrar runt. "Vem fan är han?" Säger han och jag sväljer.

Kyss mig baraWhere stories live. Discover now