Darkness

2K 99 8
                                    

Сложих си бельо и някаква тениска. Казах на Хари да се облече и да слезе след мен. Тръгнах надолу по стълбите и завих към хола. Огледах се и видях Ели свита на кълбо. Приближих се с бързи крачки към нея и седнах на земята. Протегнах ръце и я прегърнах. Тя моментално ми отвърна и сложи главата си на рамото ми. По лицето и се стичаха сълзи, а очите и бяха придобили червен цвят. Сложих ръката си на косата и и я задвижих леко. Мълчах и чаках да се успокой поне малко.

След известно време вдигна глава си и ме погледна.

-Т-той с-си т-ръга....-заекна с пресипнал глас.

-Кой? Какво стана?-попитах притеснено гледайки лицето и. Наистина се притеснявам. Тя не прилича на себе си и кой си е тръгнал?

-Лиам.... Той....-не успя да довърши изречението, защото сълзите и потекоха с нови сили.

-Какво ти е направил?-попитах и я прегърнах отново.

-Остави ме. Каза, че не иска да ме вижда.-заплака и сложи глава на рамото ми.

Премигнах опитвайки се да разбера какво се случва. Та те бяха толкова щастливи и всичко беше наред. Изглеждаше така все едно са създадени един за друг. Какво се обърка? Издишах и повдигнах главата и от рамото си.

-Обясни ми. Какво стана? Не вярвам да го е направил просто така.-казах и седнах на дивана.

Тя кимна и и се обърна към мен. Изчаках да се успокои и отидох да взема вода. Отпи и започна да разказва.

Преди един час. Гл.точка на Елинор:

Взех нещата за Грейс и седнах ме на една пейка в парка. Иска ми се да им дам шанс да останат насаме. Взех бирата и отпих. Погледнах към Лиам и се усмихнах. Наведох се към него и го целунах. Той стоеше и не помръдваше. Не ми отвърна, даже се скова. Отдръпнах се и го погледнах изненадано.

-Какво има?-попитах с надеждата, че поне този път ще ми сподели. Честно харесвам го от години, но той не ми обръщаше особено внимание. После изведнъж станах ме приятели и впоследствие разбрах, че и той има чувства към мен.

От самото начало ми е трудно да общувам с него. Винаги е мил и ме изслушва, но никога не ми споделя. Не знам защо но това ми пречи. Искам да бъда опора за него, както е той за мен, но не ми позволява.

-Нищо. Просто се замислих.-излъга.

-Не е нищо.... Искам да ти помогна....

   Up {Harry Styles Fanfic }Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz