Hoofdstuk 10

1.3K 54 11
                                    

Op de afgesproken tijd, zelfs nog vijf minuten eerder stopte er een auto voor Eva haar huis. Kort erna klonk dan ook de bel wat voor haar bevestigde dat het inderdaad Wolfs was die haar samen met Fleur op kwam halen voor een dagje Toverland.
'Goeiemorgen' begroette Wolfs haar uitbundig toen ze de deur voor hem opende.
'He goeiemorgen' verscheen er meteen een glimlach op haar gezicht toen ze zijn vrolijke lach zag.
'Ben je er klaar voor' was hij duidelijk enthousiast.
'Ik wel hoor' knikte ze lachend waarna ze een kus op zijn lippen drukte.
'Moet ik nog iets meenemen' nam ze alweer afstand voordat ze helemaal in elkaar zouden opgaan.
'Een goed humeur maar dat lukt volgens mij wel' grijnsde hij uitgebreid.
'Geen eten of zo' maakte ze aanstalten om de deur achter haar dicht te trekken.
'Nee joh dat kopen we wel' schudde Wolfs zijn hoofd.
'Weet je hoe duur dat is' wilde Eva er tegenin gaan.
'Ach wel nee, en ik betaal toch' wuifde Wolfs het weg waarna hij haar voorging naar de auto toe.
'He Fleurtje' trok ze eerst de achterdeur open om haar kleine vriendinnetje te begroeten.
'Evaaa' was die al net zo blij haar te zien. 'Gaan naar Toverland he' zat ze wild met haar benen te spartelen.
'Ja leuk he' gaf Eva haar een aai over haar bol waarna ze voorin naast Wolfs instapte zodat ze konden vertrekken.

Na iets meer dan een uur rijden reden ze het parkeerterrein van het park op en was Fleur helemaal niet meer te houden van enthousiasme.
'Papa kijk' keek ze haar ogen uit terwijl ze nog niet eens uitgestapt waren.
'Ja spannend he' haalde Wolfs zijn dochter uit de auto. 'Ga je mee' stak hij zijn hand naar haar uit zodat hij haar niet kwijt zou raken. Waarna hij zijn andere hand uitstak naar Eva toe. Niet omdat hij bang was haar ook kwijt te raken maar omdat hij haar wilde vasthouden, laten zien dat zij bij hem hoorde.
'Ik wil tussen in' dacht Fleur er alleen heel anders over en eiste Eva op aan de andere kant van haar zodat ze tussen hen in huppelde naar de ingang van het park.

'Even wachten Fleur, we moeten nog kaartjes kopen' hield Wolfs zijn dochter tegen die de rij bij de kassa zo voorbij wilde lopen.
'Maar is zo lang' zuchtte het meisje die helemaal geen geduld meer had.
'Dat valt wel mee. Al die mensen zijn met drie of vier of vijf. Net als wij zijn ook met drie' probeerde Wolfs haar uit te leggen dat het dan best wel snel ging.
'Oké' zuchtte ze opnieuw dat ze moest wachten. Al had ze weinig andere keus.
'Wel hier blijven he' waarschuwde hij haar toen ze zowel zijn hand als die van Eva los liet. Het gaf hem in elk geval de gelegenheid zijn armen om Eva haar middel te slaan waarna hij zijn lippen in haar nek drukte. Het liefst hield hij haar de hele dag vast, kuste hij haar de hele dag, hij was zo verliefd op haar. Maar hij wilde haar niet afschrikken door het hardop uit te spreken en dus hield hij zich in en genoot er extra van als hij haar wel kon vasthouden en kon kussen.
'Wat doe je' draaide Eva zich giechelend om in zijn armen waarna ze haar lippen op die van hem drukte. Een kus die al snel veranderde in een passie volle zoen tot Fleur de pret weer moest bederven.
'Bijna papa' trok ze haar vader aan zijn arm dat hij mee door moest lopen omdat ze bijna aan de beurt waren. Het zorgde in elk geval voor gelach van zowel Wolfs als Eva dat Fleur hun weer uit elkaar trok.
'Helpen' stond Fleur te springen toen ze eindelijk aan de beurt waren en haar vader de kaartjes kon kopen. Centjes en betalen vond ze helemaal geweldig en dus mocht ze van haar vader het geld aan de caissière geven en het wisselgeld in ontvangst nemen.
'Ga je mee Eef' draaide Wolfs zich om naar de plek waar tot zojuist Eva had gestaan maar nu dus niet meer.
'Eva' keek hij paniekerig in het rond tot hij haar zwaaide hand opmerkte bij de ingang van het park waar ze stond te praten met de man die de kaartjes scande.
'Oh hier ben je' sloeg hij gelijk zijn arm om haar heen om de man even duidelijk te maken dat ze al bij hem hoorde.
'Ik moest toch op jou wachten' glimlachte ze geruststellend naar hem.
'Met z'n drieën' overhandigde hij de kaartjes aan de man waarna ze naar binnen konden lopen.
'Jij was jaloers' porde ze hem in zijn zij omdat ze hem echt wel doorhad.
'Niet' schudde hij zijn hoofd in de hoop dat ze het zou geloven, want ja hij was jaloers dat ze met een andere man stond te praten.
'Zullen we maar gewoon gaan lopen' stelde Eva voor terwijl hij de plattegrond stond te bekijken.
'Prima' stemde hij er maar mee in waarna ze begonnen te lopen.
'Papa draaimolen' was Fleur haar aandacht al getrokken.
'Vraag maar aan Eva, papa houd niet zo van de draaimolen' kon hij het nu perfect afschuiven.
'Watje' grijnsde Eva naar hem terwijl ze Fleur meenam naar de ingang van de attractie.
Zo gingen ze attractie na attractie af en aten ze in de middag een broodje bij één van de restaurants tot teleurstelling van Fleur die veel liever patat had gegeten maar die kreeg ze niet van haar vader. Daarna zijn ze weer verder gegaan totdat ze het hele park hadden gehad en Fleur daarna kon kiezen waar ze nog wel een keer in wilde zodat ze de rest van de middag ook vulde in het park want ze waren er nu toch al. En als afsluiting gingen ze tot vreugde van Fleur op de terugweg richting huis nog langs de Mac Donalds en kreeg ze alsnog de frietjes die ze 's middags niet kreeg.
'Was zo leuk' gaapte de kleuter uitgebreid nadat ze onder de douche vandaan kwam en Eva haar hielp haar pyjama aan te trekken. Aangezien Wolfs liever zijn dochter niet meer wilde douchen omdat ze te groot werd had Eva aangeboden het meisje te helpen omdat ze echt te moe was om zelf onder de douche te gaan.
'Ja vond je het leuk' glimlachte Eva uitgebreid. Het maakte haar gelukkig dat Fleur zo'n leuke dag had gehad.
'Ja zo leuk' hield ze haar armpjes wijd open.
'Goedzo lieverd. Kom ga papa een kus geven' aaide ze het meisje door haar fris gewassen haren waarna ze haar richting de kamer stuurde waarna ze het meisje samen naar bed brachten en een verhaaltje niet meer nodig was. De leuke dag was vooral heel vermoeiend voor haar geweest dat haar ogen vrijwel meteen dichtvielen en ze heerlijk in slaap doezelde.

En daar was hoofdstuk 10 alweer, wat vinden jullie er tot nu toe van?

Voorgelogen (flikken maastricht story)Where stories live. Discover now