17. kapitola

34.3K 1.1K 13
                                    

Chloe

Jakmile jsem vystoupila z výtahu zmáčená jako myš a klepající se narůstající panikou, potichu jsem zaklepala na Apriliny dveře. Otevřela mi téměř okamžitě a rychle mě vtáhla dovnitř. Oči měla zarudlé a její velká žíla na čele mě pěkně děsila.

,,Kde je?"

Hlavou nepatrně pokynula směrem ke koupelně a když jsem se za Rose chtěla vydat, hrubě mě chytila za paži a zuřivě zavrtěla hlavou.

,,Co je?" řekla jsem a posadila se na gauč.

,,Teče jí krev z nosu a tak jí ho Drew čistí," řekla a já s návalem nové dávky hrůzy doufala, že jsem jen špatně slyšela.

,,On je ještě tady?" zasyčela jsem a pod malým polštářem, který byl umístěn u opěradla gauče, jsem zaslechla zamňoukání. Amy vystrčila svou malou hlavičku a upřela na mě oči. Chtěla jsem si ji vzít do náruče, ale byla jsem celá smáčená od pohromy tam venku a jí se to nelíbilo.

,,Ano, je tady," položila si obličej do dlaní a já si všimla, že má divně zarudlou tvář.

,,A ani nikam nepůjde," hádala jsem a April se tiše rozplakala. Pomalu jsem přešla k malému křeslu, na kterém seděla a stálo mě veškeré síly, abych se nerozbrečela taky.

,,Pojď sem. Řekneš mi, jak se to stalo?"

Trvalo celou věčnost, než promluvila. ,,Můžu za to já!" 

,,Proč?"

,,Prostě jsme byli po krámech vybavit Amy a on šel s námi. Když jsme se vrátili, pozvala jsem je na kafe. Drew se zdál v nákupním centru úplně jiný a byl v pohodě i tady, jenže pak jsem mu řekla, že jsem ráda za to, jak se k Rose chová, ale že ho předem varuju, ať se neopovažuje třeba se jen pokusit ji znovu fyzicky napadnou. V tu chvíli začal být divný. Dlouho to nijak nekomentoval a Rose taky ne. Akorát sebou začala zase šít a to upoutalo mou pozornost. Kdyby se přece nic nedělo, tak tohle nebude dělat. Zkrátka mi to nedalo a narovinu jsem se ho zeptala, jestli jí pořád ubližuje. Působil hrozně dotčeně, bylo to až směšné a já se znechuceně uchechtla. Prostě mi to ujelo a tím jsem ho vyprovokovala. Začal na mě slovně útočit a... znáš mě. Třebaže na mě Rose upírala prosebný pohled, já mu začala nadávat a byla jsem na něj pěkně sprostá. Tak sprostá, že se na mě vrhl a dal mi facku, kterou jsem mu oplatila. A v tu chvíli se mě zmocnila panika. Bylo mi jasné, že jsem zašla až příliš daleko, jenže dřív, než mě mohl praštit znovu, začala se do toho plést Rose. Prosila ho, aby mě nechal být a když na mě se zatnutými pěstmi začal zuřivě křičet, Rose ho zezadu praštila do lopatek. V tu chvíli na mě úplně zapomněl a než jsem stačila jakkoliv zareagovat, dal jí takovou ránu, až to s ní smeklo o podlahu," řekla a hlasitě se rozbrečela. Měla hotový hysterický záchvat.

,,Jsem taková blbka!" nadávala si a já se snažila najít nějaký argument, kterým bych ji přesvědčila o tom, že vinu nese pouze ten hajzl. Jenže v tu chvíli vyšli ti dva z koupelny. Rose se na mě s kapesníkem před nosem váhavě usmála, jenže já jí to nebyla schopna oplatit. Dívala jsem se na toho ubožáka, jak ji drží kolem ramen a snaží se chytit Amy, která - stále schovaná za polštářem - statečně protestovala. Natáhla jsem se pro kočičku sama a přistoupila k Rose, abych jí ji předala.

,,Zlato," promluvila jsem k ní tiše, když jsem zaznamenala, jak se Drew snaží omluvit April.

,,Prosím, nechme to být. Už je to dobré. Řekla jsem mu, že jestli ještě jednou ublíží mně, vám nebo třeba i Amy, nebudu se s ním už o ničem bavit a pošlu ho zpátky do Londýna," řekla a zahanbeně zkontrolovala, jestli jí už přestala téct krev.

Hravý ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat