A Lét Lovagjai - Draco Malfoy...

By iamhanga

20.8K 932 51

Ava Lestrange idén tölti az ötödik évét a Roxfort kapuin belül. Kis korától kezdve egy számára ellenszenves v... More

I.
II.
III.
IV.
V.
VI.
VII.
VIII.
IX.
X.
XI.
XIII.
XIV.
XV.
XVI.
XVII.
XVIII.
XIX.
XX.
XXI.
XXII.
XXIII.
XIV.

XII.

796 40 1
By iamhanga

Levegő után kapkodva ültem fel a párnák között. A testem teljesen elgémberedett, a szemem nehezen szokott hozzá a szobát betöltő fényhez. A hátam mögül halk motoszkálás hallatszott. A végtagjaim megfeszültek miközben szépen lassan a hang irányába fordítottam a fejem. Egy gyönyörű sarki róka ült velem szemben az egyik zöld bársonypárnán. Értetlenül meredtem az állatra és fogalmam se volt arról, hogy mit keresett a kastélyban. Aztán, mint akit fejbe vágtak állt össze bennem a kép. A róka fakószürke szemével úgy nézett végig rajtam, mintha most látott volna életében először. Pedig nem. Közelebb hajoltam az apró állathoz és végigsimítottam a hófehér bundáján.

– Hogy csináltad? – kérdeztem tőle, mire az játékosan kergetni kezdte a farkát a következő pillanatban pedig már Dracoval találtam szemben magamat.

– Tehetséges vagyok – felelte a fiú ravasz mosollyal az arcán, miközben bohókás tekintettel megigazította a nyakkendőjét.

A szememet forgatva indultam el az ajtó felé. A fáradtság könnyedén elnyomtam az izgalmamat, amit éreznem kellett volna a történtekkel kapcsolatban.

– Gyakorlásra lesz szükséged – szólt utánam a fiú, én pedig vissza sem fordulva intettem neki, hogy vettem az adást.

Bármennyire is igyekeztem nem sikerült felidéznem semmit az átalakulásomról. Beléptem a klubhelyiségbe és azonnal a hálókörletem felé vettem az irányt. Lerúgtam magamról a cipőmet, felöltöttem magamra a zöld hálóruhámat és csalódottan a fejemre húztam a takarót.

Másnap mindenki a karácsonyi bálról beszélt. A lányok összebújva csicseregtek az asztaloknál miközben a fiúk próbálták kitalálni, hogyan is hívhatnák el őket. Ma reggel érkezett a heti bagolyposta és kivételesen elém is leszállt egy éjfekete példány. Rögtön felismertem a nagyanyám madarát, mely előkelően landolt a tányérom előtt. Gyanakodva törtem fel a pecsétet a borítékon, melyen anyám kézírása állt. Mindössze három sort írt, amiben tájékoztatott a felől, hogy elkészült a ruhám a bálra. Többször is átolvastam az írást, hátha félreértelmeztem valamit, de sajnos nem. Még abban sem voltam biztos, hogy el szeretnék rá menni, sőt valószínűleg kísérőm sem lenne, de ő már ruhát készíttetett nekem. Remek. Ledobtam a borítékot az asztalra és a villával kotorászni kezdtem az ételemet. A rám telepedett nyomott hangulatnak hála egy falat sem ment már le a torkomon. A napom szerencsére gyorsan eltelt, néhány órával később pedig már Dracoval voltam a szükség szobájában.

– Mindössze annyi a dolgod, hogy magadhoz öleled a feléd rohanó szellemállatot – magyarázta a fiú. – Legalábbis nekem bevált – mondta elgondolkozva.

Mély levegőt vettem, majd a pálcát a szívemre helyezve elmormoltam a tegnapi varázslatot. A szívverésem felerősödött, majd kettéosztódva még erőteljesebbé vált. Forogni kezdett velem a szoba a következő pillanatban pedig ismét a sötét semmiben találtam magamat. Körbefordultam a tengelyem körül, és észrevettem a felém tartó állatot. Tudtam, hogy nem szabad félnem tőle, de meglehetősen ijesztően festett. Aztán valahogy mégis elbővült a gyönyörű fekete bundájával. Mikor már egészen közel ért hozzám lehunytam a szememet, összeszorítottam a fogsoromat és kitárva a karomat vártam az állat érkezését. Hirtelen egy robbanásszerű érzés hasított végig a testemben, majd elöntött a forróság.

– Sikerült? – akartam kérdezni, amikor kinyitottam a szemem, de helyette csak egy halk nyüszítést hallattam.

A velem szemben álló fiú bizonytalanul meredt rám. Lenéztem a testemre és a kezeim helyén sötét bundával fedett mancsokat láttam. Ügyetlenül indultam el a helyiség túlsó végében elhelyezett tükör felé, még szokatlan volt számomra ez a test. Félve kukucskáltam bele az üvegbe. A füleim és a fogaim hegyesek voltak, a testemet pedig éjsötét szőrme borította. Egyedül a szememről ismertem magamra, ami továbbra is a zöld árnyalataiban játszott.

– Király – jött a hang a hátam mögül, mire felemelve a tekintetemet a tükrön keresztül Dracora pillantottam. – Csinos vagy – vigyorodott el a fiú, és ő is átváltozott.

– Ahogy mondod – néztem végig magamon büszkén, miközben a róka mellém sétált.

– Ugye tudod, hogy most már értem, amit mondasz? – tette fel a kérdést, mire ledermedtem.

– Persze – feleltem színlelt lazasággal. – Verseny a kőkörig? – kérdeztem, de meg sem várva a válaszát az ajtó felé iramodtam.

– Esélyed sincs – hallottam a hátam mögül, mire magabiztosan elmosolyodtam.

Ijesztő gyorsasággal haladtunk fej-fej mellett. A szél belekapott a bundámba, és a kedvére formázta azt. Az eget ezernyi csillag világította be, a holdfényben pedig az amúgy is ragyogó hó, mintha gyémántból lett volna. Lassítottunk a lépteinken, végül pedig némán megálltunk egymás mellett.

– Gyönyörű – szólaltam meg, miközben az elénk táruló éjjeli tájat csodáltam.

Draco mélyen magába szívta a hűs levegőt.

– Szabadság – felelte alig hallhatóan, mintha csak egy féltve őrzött titkot árult volna el.

Continue Reading

You'll Also Like

1K 166 5
Bogi egy ideje egy anonim beszélgetős appon beszélget egy sráccal, sok reményt nem fűz hozzá mert bárki lehet az. Bár küldtek egymásnak olyan fotókat...
14.5K 599 30
-Ugye tudod, hogy ebből hatalmas botrány lesz?-nézett rám, miközben egyre közelebb jött. -Tudom..csak nem érdekel- hajoltam hozzá közel, még nem az a...
5.5K 505 38
-Csak elfelejted azzal a szép fejeddel... -mondja- Hogy én bármit megtehetek. Seungmin egyedül él egy családi házban, és éppen a pizzafutárt várja...
4.8K 391 22
,,Enyém vagy, és nem osztozom rajtad senkivel!" Ha tippelhetnél, mit csinál egy milliomos sztárorvos mikor unatkozik, mire gondolnál? Biztosíthatlak...