Кристална надежда

By Book11Lover

25.9K 2.9K 149

Елфите са жестоки, елфите са зли, бягай от тях. Страх ги е от желязо, закови подкова над вратата си селянино... More

You were there
You don't exist
Have to open the door
Why?!
What happend?
The Queen
He is the...prince.
Queen's new toy
Sing lady, sing
You will...
The winter is here
What i feel for you?
You can't protect her
The mad prince.
How i become "the mad prince"
See me.
Were the hell is she?!
You will pay
Do you remember me?
Who the hell are you?!
Love is leading her, horror is following her
Trust me
Bears?
I will find you.
Real human?!
I will kill you.
Stop were you are
Him?!
He is real.
You...me...what the hell?!
Fool!
Traders
My love
I play god
You will burn
Are you alright
So...home?
Over
He looks like elf...
Um....?!

The truth?

426 59 4
By Book11Lover

Морт се гърчеше в хватката на елфа. Звуци на агония се изтръгваха от гърлото му карайки всички живи същества да бягат отобсег една миля.
-Морт спри да квичиш. Знам, че знаеш какво става. Сега ще ми кажеш.-изръмжа Еней притискайки пръсти в гърлото на стареца. Той се сепна и спря да се гърчи.

Морт беше стар. Приличаше на сбръчкана стафида обвита в парцали. Беззъбото му лице бе набраздено от безброй бръчки и старчески петна. Беше прегърбен сякаш огромен товар висеше на плещите му. Той изгледа стройният елф с воднисти те си очи. И разклати кокалестите си крайници изтръсквайки се. Устата му изтрака притеснително преди хриптящт глас да излезе от сякаш изсъхналите му дробове.
-Разкарай си ръцете от мен момче. Гледал съм баба ти като тийнейджърка!-думите му прераснаха в суха кашлица. Еней се дръпна от него притеснено хвана се за главата и се завъртя.
-Тази гора се оказа ужасно пренаселена!! Мейза, Фаира, ти, превръщенците...а аз очаквах, че ще е пустощ! Тук е по претъпкано от замъка!!-изстена той. Стареца се ухили победоносно,
-Казах ти, че още си бебе. Млякото не ти е изсъхнало около устата още, а тръгнал да бута при големите!-изпръхтя Морт и се завъртя на пети. Загърби елфа и се завлачи по една малка пътечка. Еней се зачуди за момент дали да тръгне след него. Стареца намали, вдигна кокалестата си ръка и щракна властно. Еней за пореден път се зачуди как се получи така, как се оказа че лудия Морт го командва, но не ропота дълго и тръгна след стареца.
Стареца вървеше бавно стенейки по пътечката. Еней мълчеше и крачеше тихо. Изведнъж Морт закова на място, кихна, и започна да говори, сякаш някой е натиснал старт бутона.
-Баба ти беше...-спря. Замисли се. -Какво искаш да знаеш а момче? За онова момиче, лудото? За онези дето я намериха...как ги каза..превръщенци? Или искаш да намериш Мейза?
-За момичето и превръщенците?-подсказа той тихо надявайки се Морт да не прескочи на друга тема.
-А! Това е лесно. Така...след като те направи на ренде и избяга, падна в снега и за малко да умре от студ когато двама яки мъжаги я взеха и я отнесоха в дома си.-Морт плесна с ръце и обяви -Достатъчно. Това беше. Момко тичай да я намериш преди да се е паднала по мечока.-засмя се придържайки устата си. Еней за момент се зачуди дали не се притеснява, че ще му падне ченето. Морт спря на място, обърна се рязко към един храст и изсумтя. Храста се размърда и се чу гърлено ръмжене, мярна се кадифена кожа и лапи, и преди Рней да се осъзнае двете животни избягаха. Елфа скочи след тях надявайки се, че не е прекалено късно. Беше късно. Морт се хилеше истерично.
-Ако си толкова бавен винаги разбирам защо е тръгнала с мечоподобните.
Морт се изкиска за последен път преди да кривне от пътеката оставяйки вътрешният елф сам.

Continue Reading

You'll Also Like

6.6K 362 27
Коя зодия си?BTS Зодиак
113K 4.1K 105
(!) ИСТОРИЯТА Е ПРЕВОД! (!) ВСИЧКИ ПРАВА ПРИНАДЛЕЖЪТ НА happydays1d Никога не са ти казвали, че чудовището под леглото ти може да има чифт красиви го...
39.9K 1.2K 66
!!! ЗАВЪРШЕНА !!! КНИГА 1 ОТ ПОРЕДИЦАТА "ТИ СИ САМО МОЯ" Всичко започна когато тя се премести в Лос Анджелис. 1 - трибриди - 2020г. 1 - луксени - 20...
207K 6.2K 40
- Аз съм ти шеф,а ти си длъжна да ми се подчиняваш!- изръмжа той. - Аз нямам шеф и не съм длъжна пред никого. - Тук грешиш,скъпа моя - той я дръпна к...